Wednesday, October 27, 2010

Tips memujuk..........ececeh!!!!!

Salam semua......
Apa khabar????Aku tak sihat laaaaaa..... Esok kawan2 kat sekolah nak buat Potluck, tapi aku rasa cam pening sangat nak memasak.Tengoklah macammana......Kalau aku tak masak pun still boleh makan makanan yang kawan2 bawak kan...........kan.HIKSSSS...

Saje terajin nak update pasal nak share tentang tip yang sangat berguna bagi kita ibu2 bapak2 siapa yang punya anak.......Lari tajuk sudah..............muahahaha

Tips ni dari seseorang yang educated jugakla..... Maksudnya educated yang amat semula jadi gitu bukan dari ijazah luar negeri ke hape tau......

Ok2..........Kalau nak pujuk seseorang yang kita sayang sedang menangis kan...SENANG jer!!!!

1.Lapkan air matanya dengan penuh kasih sayang sambil kata tak nak la nangis.....
2.Letakkan jari telunjuk pada mulut sambil cakap Syyyyyyyhhhhhh....... Suruh dia diam..
3.Kalau tak jalan jugak buat2 muka sedih macam kita nak menangis jugak..... Last2 yang tukang pujuk tu menangis lagik kuat dari orang yang sedih......boleh gitu???????

Wah!!!!!!!Ok tak tips nih, dibawakan oleh profesor Ammar yang sedang memujuk umminya yang menangis sambil tengok cerita kat TV3, Ala cerita yang Shiela Rusly berlakon yang akhirnya mama dan 3 anak lelakinya mati kena bunuh, SEDIH wooooooooo....... ( aku adalah lupa benorlah tajuk cerita tu )Nanti aku tanya prof dulu ekkkk...... kihkih.

Last2nya adalah Ammar yang menangis sebab dia memang tak boleh tengok ummi menangis. SWEET kan..........huhu.

"KITA AKAN HANYA MENGHARGAI BILA INSAN ITU TELAH TIADA"

Jadi hargailah insan2 yang kita sayangi...

Bila keinsafan tiba disaat segalanya sudah terlambat........SEDIH KAN!!!!!

7 comments:

meen said...

akak..Taubat Nasuha kot tajuk cite tu.

hihi anyway..mmg tips yg terbaik la dari ammar ni haha..tips nak pujuk org majuk pun boleh pakai gak ni..org lain yg majuk..kita yg nangis..harus org merajuk serba salah..hahah

♥Azie♥ said...

adohai...cute nyer aiman...aaa akak cerita taubat nasuha..azie pun menangis walaupun tue kali ke 2 tgk cerita tue..akak knp lama tak yupdate blog bz ka????

SUZIE APAI said...

kak tie...akhirnyer berbicara kembali di alam maya ni..

udah lamer tak dengor citer ank2 k tie...

atie said...

meen, owh itu nama tajuk dia yer meen, hehe.Betu juga tuh, last2 dia yang serba salah kak ekeke

atie said...

azie, samalah kita kan,ratu air mata.Memang lama tak updated blog takde mood bila sibuk walaupun kerja yang sibuk tu tak buat pun tapi hati x senang maaaaaaaaaaa.....

atie said...

suzie, lama tak cerita pasal anak2 suzie,kadang2 time ada mood rajin tu nanti kaktie update lagik.....hihi.

kLaKuWaHaRa said...

nice blog
http://klakuwahara.blogspot.com/