Thursday, April 30, 2009

Cutilah wei....emmm sukaaaaa!!

Salam semua...
Esok cutiiiiii......sukaaaaaaa....
Inilah satu2nya hari yang dikhaskan untuk semua pekerja cuti. Tak boleh kerja....swasta??? kerajaan???? cuti gek kan.
Mungkin kawan2 dah ada plan untuk kemana2 kan. Cuti lak tu terus hujung minggu. So dapatlah cuti 4 hari.Heh heh. Macamana aku boleh tersilap kira nih,...cam tak cukup lak 3 hari tu kan.Cuti 3 hari je ye kawan2. Jangan pandai2 tambah k,Uik, dan lagi kata camtu.... haha....Sangat suka kan....aku lah!!!

Pada yang balik kampung.....berhati2 dijalan raya
Pada yang melancong.......Semoga gembira ria
Pada yang shopping........pastikan terapi minda anda berkesan sebelum dan selepas shopping ekkk...
Pada yang duk rumah ....Anda tetap bernasib baik sebab dapat bersama keluarga yang tersayang k.

Itu saje pesanan dari penaja k...hihi.

Dan penaja itulah yang akan duk rumah saje.
Balik kg, MALAS!!!
Jalan2,MALAS!!!
Shopping, Lagilah MALAS!!!
Malas keeee???? hihi....malas ke budget lari wei.....wakakkaka.
Kereta rusak!!!.....haruslah over dos baikinya kan.....
HURM....sabar jelah.
Tapi takpe...aku sukaaaaaaaa, kata cuti .......

Sudi-sudikanlah ye kawan2....TQ


Alhamdulillah...aku sebenarnya terkejut gila bila dapat mesej kat shout box aku dari blog supermummy yang ada kawan nominated blog mektie untuk award kat atas tu....
Really...aku betul2 tak sangka langsung.Apapun thanks to sidratul muntaha yang mencalunkan blog aku.
Tapi.....emmm layak ke blog aku nih.Takpelah aku cuba2 jelah...mana tahu kan kut ada rezeki aku.Thanks pada kawan blogger, teman dan silent reader yang selalu baca blog mektie nih.Dan kalau ada yang sudi nak calunkan aku tuk award tu sila klik pada banner kat atas tu ye....sebelum tu masih tergelak nih sebab masih tak caya...haha. Ye ke blog aku tercalun nih....
Kalau ada teman2 yang suka singgah blog aku nih....silalah ter...terklik kat banner tu yer....heh heh. I need u... wahai teman2 tersayang hihi. Dan dan tu juga mengaku sayang bagai...TQ.

Kepada yang dah klik tu ...aku sangat menghargainya.....

Dibawah ni aku copy dari blog supermummy nyer n3...silakan baca ye...Dengan izin ye supermummy sebab copy n3 ni....TQ. U memang super k...

To all the above blog owners
Congratulations to you! Now all you have to do is include the below banner in your blog. Please copy the above banner and paste it anywhere in your blog and link back to Malaysian Supermummy @ http://malaysiansupermummy.blogspot.com.
Blogs without the above banner will be disqualified.

Invite or even paksa your readers to click on the banner!
Top 10 highest clicks will be selected to enter the final round. I will monitor the clicks daily based on statistics by the ever supposedly dependable Google Analytics.

The clicks statistics will start counting from tomorrow, 17 April 2009 until Thursday, 30 April 2009. And only clicks/hits during this period will be counted.

To all the blogs' readers
Do your part and help your favourite blog to be the top 10 finalist for The Supermummy Amazing Blogger Award!

Lastly, thank you for the amazing support!

*N3 ni adalah sticky mode, sila ke bawah untuk n3 yang terbaru ye...TQ

Tuesday, April 28, 2009

Keretaku rosak lagi....huhu

Salam semua...
Aku kan ada pergi jamuan persaraan Gpk sekolah aku, makanan bagi aku adalah biasa aje...hurm,Walaupun kat rest house tapi yang ada malam tu adalah nasi goreng,ikan/ayam bakar dan laksa.Itu menu utama lah....ditambah dengan puding kuih muih dan buah. Biasalah kan...Tapi aku rasa mungkin lagi sedap laksa ijah kut.Itupun aku sekadar dengar cerita jelah. Katanya sedap tahap dewa tuh.....So ijah bila nak ajak kaktie makan laksa ni....huhu.

Cerita yang biasa2 aje...tapi benarnya aku nak cerita pasal yang lagi satu nih....kereta antik aku rosaaakkkkk la wei.....tolonnnnnnng!!!huhu.Masa balik tu hanya sempat sampai kat deretan kedai di perumahan aku aje. Tak sampai rumah lagilah tu...Pastu kena pulak tolak kereta bagi parking elok2 kat side dia....adeeh, sangat letih oooo.Aku????? tolak kereta malam2. Hai ..kul 11 malam tuuuu...mula2 tu buat 2 tak dengar je hubby mintak tolong tolak...pastu kenalah juga kan.Lepas tolak kereta dan jalan kaki sampai ke rumah.

So. pagi2 tu mintak tolong jiran hantar anak2 dan aku naik motor yang dipinjamkan oleh jiran. Hahhaa. Sampai kat sekolah ramai yang kata romantiklah, itulah inilah. Aku yang tengah susah hati ni gelak jelah.Ibarat kata cik scarlet cam Azura dan Zack dalam cerita Ali Setan tuuuuu.... Adeeh....memanglah.

Kawan2 duk bagi cadangan beli kereta itulah, kereta inilah bagus, cantik, aku kata aku nak beli kereta yang tempah hari ni dapat terus. Hahhaa. Ada....kata cikgu n*****. Kereta tolak. Haih!!! ada ke patut.Waktu balik tu adalagi cikgu duk jerit....Romantiknya!!!!

So....patutkah aku beli kereta nih???!!! hurm....ada tak orang yang nak buat contest ke hapa ke ha!!!! Ataupun buat jualan beli goreng pisang 5 percuma kereta wish satu....haha. Ada ke???? Anybody???? Kalau ada aku nak menyertainya sekarang jugak. hihihi.Sengal giler ok...Atau ada insan mulia yang nak bersedekah pada aku Livina sejibik, Amboi2.Ini sudah lebih.....Korang layan jelah aku ok.Ibarat macam dalam cerita P.RAMLEE tu....tolong kami, bantu kami, kami anak yatim piatu.Betul2 yatim piatu tau....

Entah apa yang aku mengarut meraban ni kan....agaknya kena sindrom apolah ni......So hari ni cik abang aku sibuk g baiki keretanya itu. Yang pasti berapa Henggit pulak yang terbang kali nih....haih.

Itulah akibatnya nak raikan orang bersara tapi aku pulak yang sengsara.....huhu.

Monday, April 27, 2009

Selamat Bersara Kak Ha...


Hari ni adalah hari terakhir buat kak ha sebagai GPK 1 di sekolah aku, Dia nampak sedih dan sebak jugalah semasa ucapan di atas pentas kat sekolah tadi....hurm,

Dengan ini juga tiada lagi kedengaran suara2 kak ha di bilik guru. Hem.....folio A, Folio B dah siap belum.....hihi. Analisa mana??? suara peringatan tentang tugas2 guru setiap kali lepas periksa. Termasuk untuk aku juga. Semua kerja kalau boleh mesti siap on time, kalau ada yang masih belum siap tu lari menyorok kat mana2....haha.

Tapi yelah...bertugas sebagai GPK di sekolah besar camni memang begitulah. Cikgunya ramai dan macam2 ragam. Sebagai guru senior kak Ha banyak memberi nasihat walau kadang2 cara memberi nasihat tu agak tegas tapi terima jelah, Lagipun ketua kita mestilah patuh. Dia pun cuma menjalankan tugas. Kalau kerja kita tip top layanan nya juga adalah tip top k....

Walau pun kak ha ni agak tegas tapi dia baik hati sebenarnya....Buktinya kalau kak ha nak siapkan sesutu kerja dengan kadar segera dan guru2 berjaya siapkan semua tu...dia akan belanja semua. Pernah dulu dia belanja Ais krim cornetto...Oklah tu...Dan hari ni pulak semua suka sebab dapat hadiah sorang satu dari kak ha....TQ kak ha...

So ...Aku cuma nak ucapkan Happy Birthday dan Selamat bersara buat kak ha. Moga kak ha lebih tenang dan ceria di samping keluarga...Lepas ni, tunggulah kedatangan gpk baru lak ye.....

Oklah...aku nak pergi balut hadiah untuk kak ha pulak nih....daaa.

Saturday, April 25, 2009

Acara potong kek...



Aku boring nih...duk dengan anak2 saja. Babah dah ada plan lain rupanya...apa plan tu???? hurm pelagi pasal perlawanan bola akhir malam ni. Kelantan dan selangor tuuu...so permintaan untuk plan aku amatlah tidak dilayan sekarang nih.Aku mula2 tu sentap juga. Baik punya rayuan tapi dibalas dengan hujah2 itu dan ini lah...Tapi bila fikir balik emm... biar jelah. Malas nak panjang2 kan cerita. Sebenarnya aku nak pergi ke rumah SIL atas urusan sesuatu...hihi.

Setelah tak dilayan tu aku pun layan blog jelah kat rumah.huhu...
So, bersiap sedialah kawan2 untuk melayan kisah Ammar lagi. Asyik2 Ammar je kan.Bagi can lah kat birthday boy ni....

Aku tak buat majlis pun...cuma family je. Hari tu hari yang sibuk buat suami aku sebab ada majlis solat hajat kat sekolah aku. So petang tu sempatlah curi masa... Gelihati pulak tengok Ammar tiup lilin. Sebenarnya abang dia yang lebih...

Ada sikit hadiah untuk dia...dah lama ammar nih duk teringin dengan basikal. Masa balik kg dulu dia ada duk naik basikal sepupu dia kat rumah MIL. Pastu basikal orang kan sempatlah curi2 main sikit. So babah pun kata nanti babah belikan ye....

So tadi pergilah kat kedai basikal...tengok2 banding harga. Masa tu antara nak beli dengan tidak lagikan....sekaliiiiii!!! bantainya menangis ammar nih kat kedai basikal tuuu, nak kal...nak kal...pelat sebut basikal. Sambil tangan tunjuk2 kat kedai basikal tuuu....

Babah pun belikan aje barulah dia diam...Ummi lak cuma belikan baju jelah. Ok lah tu dik...
Abang duk kongsi duit belikan mainan yang murah jeeee... Itu jelah aktiviti aku di hari sabtu yang cuti ini. Pasal apa cuti???? Sebabbbbb...sebelum ni adalah 4 x sabtu yang tidak cutiiii....huhu.

Friday, April 24, 2009

Happy Birthday Si Manjaku Ammar

Yesszzaa....akhirnya hari lahir Ammar di sambut pada hari ini jumaat.
Happy Birthday to Ammar....dah 2 tahun laaa....
Aku bawakan gambar Ammar yang fresh lagi ni diusia 2 tahun.
Ummi dan babah bahagia punya baby yang baik dan manja seperti adik...
Abang3 bahagia punya adik yang kecik di saat masing2 telah pun bersekolah.
Ammar adalah penyeri dalam keluarga ini. Telatahnya sentiasa mencuit hati semua.
Harap Ammar akan jadi anak soleh dan berjaya di dunia dan akhirat....aminnnn.
Nantilah kalau aku rajin...aku buat n3 tuk hari jadi Ammar lak....

Hari yang ditunggu-tunggu.....


Aku sekadar mengimbau perkembangan Ammar yang bakal menginjak usia 2 tahun...Adakah sudah semakin dewasa anak ummi nih...huhu.Masih terbayang keharuman Ammar saat kali pertama menciumnya.Saat pertama menatap dan memeluknya....

*N3 kali nih adalah sticky mode, sila ke bawah tuk membaca n3 seterusnya....k

Tuesday, April 21, 2009

Baby comel....anak siapalah tuuuu

Salam...
Hari ni aku cuma nak war2kan tentang contest bayi yang tercomel kat blog mektie nih. Sajelah nak suka2...harap korang semua suka lah kan.Antara finalis yang terpilih adalah seperti dibawah. Itupun setelah hakim2 pening kepala tuk memilihnya.
Maklumlah comel2 belaka tuuuu...Aku pun sebenarnya tak tahu nak pilih yang mana satu...kononlah muahhahaha...
So apakata korang pulak yang menghakiminya dengan penuh adil dan saksama.
Silakan wahai hakim yang arif lagi bijaksana.......
Baby yang pertama adalah adik wan...hurm cutenyerrrr dia.Tapi muka cam bad mood jer.Agaknya baby nih dah angin satu badan kut....hihi. Suka2 hati je nak kata anak orang ye...mulut takde insuran ke????hihi
Baby kedua pula adalah adik Wan Muhammad...lagi comel nih...pening2 hakim nak pilih.Tapi apasal lak baby nih macam marah jeee.Rileklah boy....aku rasa mesti ummi dia yang pandai2 paksa dia masuk contest.Muka cam boring je.......
Baby yang ketiga adalah adik Muhammad Ammar...wah cutenya senyuman dia kan....Yang nih ok, Macam tulah smile!!!! ok. Good boy...Ada can nak menang nih......fuh!!!

Baby yang keempat lak adalah Ammar .....yey yeah...haha.Sila bagi menangnya kalau tidak Ammar menangis kuat2...uwaaaaaaa......Haru sungguh!!!

So agak2nya sapalah yang menang nih ha!!! heh heh.
Pemenangnya adalah....hurm very suspen ok,
adalah.....
adalah.....
Adik Wan Muhammad Ammar!!!!!.......hihi.
Cam lah ada peserta lain kan. Contest yang tah apa2 ok....
Adakah berlaku ketidak adilan di situ?????!!!....tak tahu....tak tahu....

Monday, April 20, 2009

Suatu hari di hari itu....

Salam...
Sedar tak sedar sudah besar baby ummi nih.Rasa macam baru je ummi melahirkan Ammar.Dulu masa pregnant macam2 penyakit dan babah pulak tengah kursus 14 minggu.

Adeh, dugaan sungguh dan takdirnya tamat je kursus Ummi pun kena masuk wad untuk proses kelahiran. Alhamdulillah selamat bersalin pada 24 April 2007,boy,3.3 kg hurm.....Walaupun mengharapkan baby girl namun aku tetap bersyukur atas rezekiNya...dan yang pasti udah keempat boy tuuu...

Aku bersalin normal tapi melalui proses ubat dan masuk belon ...aku pun tak tahu camne tapi dr ada masukkan sesuatu dan dalam proses itu aku mula sakit sikit2 lah.Dalam pukul 12 lebih tu aku mula rasa nak kencing dan nak be*** la pulak. Pastu aku rasa lain macam sebab ada benda keluar berbentuk belon...Oooo baru aku tahu kenapa Dr kata masuk belon. Kira pastu dah buka jalan dalam 4 cm lah.

Malam tu dah mula sakit kuat. Aku dah talifon suami suruh stay kat hospital je. Dalam pukul 10 tu aku mula masuk bilik bersalin.Berdebar sungguh!!! sambil tu tak putus2 berdoa agar aku dan baby selamat.

Proses bersalin kali nih dalah ditemani suami.Oklah aku tengok dia taklah gugup sangat. Just bagi semangat kat aku dan sempat dia tengok bahu baby yang tersekat masa tu. Aku memang dah takde kudrat. Last push akhirnya lahirlah Ammar pada pukul 11.40 malam. Alhamdulillah baby ku adalah normal.

Ammar agak kurang menangis jadi aku boleh berehat...Dalam 2 hari juga aku duk wad terus dibenarkan pulang. Kali ni aku berpantang di rumah sendiri. Lagipun anak yang lain dah sekolah kan... anak yang keempat pasti dah boleh berdikari.

Begitu ringkasan saat aku melahirkan Si Ammar nih....

Saturday, April 18, 2009

Resepi penyicah perut...

Salam....
Emm resepi lagi kat blog mektie ni...hihi. Resepi kali ni adalah kesukaan suami aku. Biasa aku dengar family dia sebut....nyicoh perut.hihi. Betul ke slang kelate aku nih....ampun!!!Pada yang ala2 alergi dengan perut nih....very sorry ok.Aku pun sejak berkahwin nilah baru berkenalan dengan masakan nih...dulu2 aku just see and eat la kan, tapi sekarang ni dah boleh sikit2 masak masakan kelantan walaupun kadang2 memang lebih hebat dari orang kelantan...haha. aku gurau je ok. So ore kelate jangan mare deh....
Senang je masak nih....mula2 rebus perut sampai empuk, masukkan garam secukup rasa...Pastu bila dah masak...tumbuk lada masukkan dalam kuah dan perahkan asam limau nipis. Siaaappp untuk dihidangkan. Rasa cukup masam,masin dan pedas oklah tu....selamat mencuba!!
Bercerita pasal masakan kelantan ni teringat masa aku mula2 kahwin dulu. Suami aku kata dia nak makan singgang sotong yang kuah dia hitam2 sikit. Aku dengar hitam aku pun apalagi masak kicap jelah...pastu bila dah siap tu aku ajak makan. Suami aku tengok dan kata aikkk....bukan macam nilah tie....ekeke.Ingat macam bagus sangat nak masak tu. Manalah aku tahu...pastu aku pun belajar masak tengok2 mak mertua dan ipar2 aku duk buat. Camtu rupanya... Macam rebus jugalah...
Tapi sekarang ni suami aku dah mula suka masak lemak, gulai masam tempoyak dan sambal tumis kegemaran aku....hihi ok lah tu kan...

Friday, April 17, 2009

Testing...123

Testing....testing 123....testing....hello...hai...

Kenapa aku nih????
Hahaha saje sebenarnya aku nak test jadi ke tidak aku buat sticky mode ni...

harap jadilah nih...

Thursday, April 16, 2009

Hurm......

EXORA?????!!!

WOOOOOOOOOWWWWW!!!!!

Wednesday, April 15, 2009

Mahalnya!!!!...

Perbualan ummi dan adib yang sempat aku rakamkan...cewah!!!!
Adib : Ummi ada funfair laaa...
Ummi : Mana???
Adib : Tu...ada lampu tinggi tu...
Ummi : Kenapa??!
Adib : Nak pergi ummi....boleh?
Ummi : Boleh...kumpul duit sendiri...satu token RM3
Adib : Mahalnya....

Ha ha...tergelak aku sebab anak aku kata 3 ringgit tu mahal la pulak. Tahu tak apa...bila dah kena cari duit sebab aku suruh dia kumpul duit sendiri. Supaya dia rasa susahnya nak dapat kan sesuatu kan.Jangan asyik nak free je.
Dulu2 kalau nak beli mainan selalunya kalau harga 10 ringgit...dia akan kata...murahnya ummiiiiii.....amboi2. Bila suruh dia simpan duit tahu pulak 3 ringgit tu mahal. Biarkan dia rasa. Aku memang tak bagi kecuali duitnya sudah terkumpul. Dan hari tu bila masingg2 dah cukup duit babah dia pun bawaklah pergi....sukalah tuuuuuu...
Kali ni meriah pulak mainan yang ada...aku suka tengok ammar yang berjoget2 suka sangat. Ammar tak takut naik keta yang pusing dan naik tinggi. Sib baik Ammar tak yah bayar.... guna token abang jer...tak takut pun dia. Siap boleh lambai lagi tuuuuu....Cuma ada gambar Ammar je nih. Sampai masa nak ambik gambar abang naik keta tu bateri kong lah pulak.Memang sabotaj sungguh...asyik2 gambar Ammar je...tulah gambar ammar naik kereta tu pun tak ada laaa....
So tercapailah hasrat abang2 Ammar tuuuu.... kadang2 kita kenakan syarat pada anak2 supaya dia rasa susah dan usaha untuk mendapatkan sesuatu. Dan yang penting terselamatlah duit ummi muahhhahahha....Sungguh mengelat ummi di situuuu....

Award dari Elly aka nenek rock

Minggu ini memang aku diserang hebat oleh tag dan award lah. Apa pun TQ pada semua yang ingat kat aku nih. Award kali nih datangnya dari adik Elly aka nenek rock. Aku suka je dapat award yang macam nih sebab tak perlu jawab tag....haha. cerdik kan aku. Sebab kadang2 aku jadi lupa ingatan sikit bab2 tag nih.ekeke. Camtu punya orang pun ada ker???Nenek rock nih memang adik yang rajin juga masuk blog aku dan tinggal jejak kan elly. Apapun moga persahabatn ini berkekalan.




OK Elly akak dah ambik award ini k....

Tuesday, April 14, 2009

Award dari cute miut

Actually aku hanya nak bayar hutang pada adik rina nih.... kali nih tibalah masanya walaupun aku agak sibuk juga kan. Tapi untuk mu mummy Amirul I do it...sorilah kalau tidak begitu mematuhi the rules k...... Aku dah gantung award nih...WAHHH!!!! tuk the best blogger tuuu.. layak ke blog mektie ni rina.Aku sukaaaa sangat kalau kawan2 suka baca blog aku. TQ ...
award dari Cutemiut

Rina memang seorang the best blogger sebab bagi award ni kat aku....haha. Blog dia memang menarik banyak info dan cerita tentang si bambam amirul tuh.... dia juga serang yang rajin up date blog...hihi. Kiranya amat berinspirasi person hah....

award yang kedua ni juga dari cute miut.... TQ Rina sebab ada menyenaraikan nama blog aku dalam dia.
Aku takde nak tag sapa 2 kali k. Kiranya korang terselamatlah ni.....ok harap menepati rulesnya...heh heh. Kalau tidak pun tak dapek lah den nak nolongin lagi.... yerrr.....



Sunday, April 12, 2009

Azie nyer tag lak...

Jawab tag azie nih ....

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Nama blog aku mektie...sebab apa aku pun tak pasti sebab blog ni my hubby yang create mulanya. Suami nak letak gambar2 kenangan keluarga. Suami aku ni orang kelantan so dia pandai2 letak nama mektie, walaupun aku sebenarnya bukan orang kelantan pun. Alih2 aku buat blog suami cam harta sendiri lak...hihi. Dan kekalkan nama tu...apa ada pada nama kan...cewah konon...

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

Pun suami yang buat...patutnya kena suami aku yang jawab nih.
http://mektie.blogspot.com


3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Isunya di sini adalah tentang aku dan keluarga aku. tu je... dan kadang2 ada gek sessi luahan perasaan suka, duka, marah dan kecewa. cewah2!!!

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? sebabnya?
Setakat ni belum lagi...tapi esok2 tak tahulah kan. Yelah kita kan hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan semuanya.


5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Aku memag suka baca blog azie nih sebab keletah 2 anaknya nonie n erin yang comel tu. Maklumlah aku kan takde anak perempuan....

Ok azie akak dahberjaya jawab tag nih ye....

pasni aku nak cuba buat cucur ikan bilis cam resepi azie tu lah. hihi. lapor lak lepas buat kerja sekolah ni tau...daaa.

Sessi tag dari Ain

Aku nih benarnya dah lama tak jawab tag...sorilah ye kalau ada tag yang aku tak sempat nak buat sebelum nih. Bukan niat aku camtu...tapi tulah mungkin masa tu aku sibuk dan lepas2 tu pulak aku dah terlupa bagai kan. So aku harap kawan2 semua fahamlah yer...

Tag kali ni datangnya dari Ain, kataya kena ambik tag dulu, so oklah aku dah gantung nih...hihi.Sorilah ambik masa sikit...

APA NAMA PENUH ANDA?
Nama penuh ye...apa nak rahsiakan nama aku...hihi berdebar gek nak letak nama penuh nih haha.OK ok...nama aku Norhayati bt Mansor...hello2 ada yang nak berkenalan ke????haha tetiba....

NAMA APA YANG ANDA HARAP ITU NAMA ANDA?
Aku suka nama tu...kan arwah abah aku yang bagi. Ofcoz takde nama lainlah...

POST 4 PICTURES KORANG YANG EKSKLUSIF YG XDE SAPE TENGOK LAGI..
Gambar ni susah sikit sebab lately aku malas sikit bergambar...dan memang aku just jadi camerawoman tuk anak2 je... so gambar anak pun oklah ye...
Ini gambar anak bongsu aku Ammar, aku suka gambar nih sebab tang senyuman Ammar tu yang mahal tu. Tapiiiii....gambar ni dah selalu bangat aku tunjuk. Takpe la eekk...
Ni pulak gambar abang2nya 3 hero yang selalu buat aku pening kepala...adeeh, yang sulung tu twin dan adik dia . Tapi selalu orang kata kembar 3 je... sebab ketiga2 pun sama besar.

Gambar ni pulak menunjukkan kemontelan Ammar masa tu...walaupun sekarang ni tak camtu. Muka udah tidak ada tembamnya langsung...haih!!

Aku sukaaaaa gambar ni...cebik nak menangis nih...hihi.
Ok , eksklusif ke???? hentam jelah...ye ain.
APA KENANGAN PALING BERMAKNA DALAM JIWA RAGA ANDA?
Saat bergelar tunangan orang, isteri dan ibu.Saat pertama kali mendengar anak memanggil ummi...bestlah perasaan tu...

APA PRINSIP HIDUP ANDA?
Hidup sederhana aje...yang penting bersama keluarga.

APA PERANGAI ANDA YANG PALING BURUK?
Adehh, camne nak jawab nih...aku rasa aku ni suka tanya pendapat orang tentang sesuatu pastu kalau boleh mesti sama dengan pendapat aku.Kiranya kalau aku nak beli sesuatulah nih...tanya2 pastu ikut pendapat sendiri haha...ada ke patut. Itulah yang paling suami aku tak berkenan...hihi

TULIS DIA ATAS SEKEPING KERTAS N POSTKAN JUGA.
Oklah aku publish post jelah heh heh.

Saturday, April 11, 2009

Emosi TEGANGGG!!!!

Emosi berkecamuk dengan seribu satu rasa sedih, sebak dan malu bila dimarah, ditengking sedemikian rupa oleh seorang BOSSSSYY...

Thursday, April 9, 2009

ketahuan....ok oooo

Salam...
Ada rakan sekerja yang tahu pasal blog aku laaaa....Ha!! uzairul dan che lah.... duk diye deh...hihi.Aku pun baru tahu tadi.... dia duk sengeh 2 kata...best lah baca blog ktie, aduuusss, pecah rahsia laaa. Nampaknya pasni kena berjaga2 ye...ada mata2 gelap nih. Hihi.
Kalau ktie de termengumpat tu, buat tak nampak udahlah ye....haha.Alamat kes naya aku nih.Apapun TQ pada yang sudi baca blog mektie yang tah hape2 nih. Tapi sorilah ye,isu nya di sini hanyalah cerita tentang aku dan keluarga aku jasss....Takde isu semasa atau kalau nak info yang yang tak berkaitan dengan aku tuh pergi aje ke blog che det ke,perak bangkit ke,penarik beca ke. Ok permisi...

Wednesday, April 8, 2009

Ragam hari ini...

video video

Aku tengah moody... penuh emosi.Harap layan gambar nih segala yang mengganggu fikiran akan hilang terus,So kalau ada yang tengah layan emosi cam aku nih. Jom sama2 duk take 5 and see the funny clip here.... ....harap ada yang nak happy2 kan hati sendiri dengan klip video ini.Layannnnnnn jelah.......Apamacam???.Kalau masih kacau...g amik air sembahyang cepat. Aku pun sama nih...

Monday, April 6, 2009

Baru isi borang...

Salam semua....
Aku ni baru jer punya sedikit semangat nak further study....hihi. Aku kata sedikit coz dalam hati tu cam berbelah bahagi teramat.Dalam pada tu aku dah online dan borangnya udah diproses pun. Ala hantar je...belum tentu dapat pun...kalau dapat Alhamdulillah .... tak dapat pun Alhamdulillah juga.

Benarnya dulu2 aku cam rasa biar jelah aku takde ijazah pun. Pastu memikir jugalah...tambahan pulak ramai jugak kawan2 yang menggalakkan aku tuk sambung belajar nih.Best friend aku masa maktab tu dulupun ramai dah belajar pun. Sedikit sebanyak aku rasa tercabar juga...hai tak boleh jadi nih. Dulu aku dah berpakat nak kerja 5 tahun pastu nak ambik ijazah lak.Kononnya nak jadi pensyarah tuuu....hihi.Last2 dah lebih 10 tahun aku camtu gek...nan ado hasil pun.

Macam2 alasan aku bagi...pasal anak lah, susahlah, tension lagi pastu takut tak boleh nak bahagikan masa dengan keluarga lagi, pendek kata macam2 duk fikir...fikir, Yang orang lain gi belajar tu dah tahun kedua, ketiga pun...aku?????...camtu gek...

So kali ni aku mencuba nasib buat kali kedua.....doakan aku ye...

Sunday, April 5, 2009

Ahad ini...

Mula2 pagi ni aku dah suruh suami aku pergi pasar beli bahan untuk aku masak ari nih. Bersilat kat dapur weh dengan ammar lagi meragam nih. Suami aku mintak aku masak ayam percik yang dah lama noooo aku tak masak.Masak kuah dulu pastu baru aku bakar. Berpeluh2 juga. Nape aku nak membakar2 ni hah.....sebab hari ni sil aku Sal dari kl nak datang ...dan cadangnya nak ajak pergi piknik kat air terjun chamang. Aku masaklah sikitkan.... nanti dah puas mandi boleh makan.Tapi tulah gambar kat air terjun tu non ado lah pulak. Sebab aku lupa bawa kamera....muahhaha.
Emmm...gambar ubat nih. Sajelah nak tanya ada tak kawan2 pernah beli. Aku pun baru beli tadi sil bawakan dari kl. Entahlah....aku pulak kan beli jelah. Tak salah mencuba. Harga rm40 dan ada dua botol. Satu untuk cerdik mathematics dan science dan satu lagi untuk memory.Baru beli so aku tak tahu lagi kesannya. Nanti2 kalau aku rajin aku up date pulak pasal keberkesanannya ye...cewah2 mentang-mentanglah adik adi putra ni cerdik so nak lah anak cerdik jugakan. Coba jelah.Dengar cerita kan masa mengandungkan adi putra ni mak dia bermimpi jumpa dengan nabi. Betul ke idak tidak lah aku pasti ok.Eh, cam kenal je tuh....ammar putra ke ha??!!hihi.

So lepas piknik kitaorang pun borak2 pasal langsir, pasal perhiasan English baru lagi...hihi.Tapi sorilah aku tak mau tunjuk kat sini sebab I kan tak suka nak menunjuk2. Nanti korang boring lak....takde kerja lain ke si mektie nih kan..Bak kata biras aku.... inilah barang mainan perempuan....haha!!! tergelak aku. Emm betul ke???

Buat teman aka adikku Azie...


Ada masa so aku buatkan pulak header buat adik azie. Actually aku dah kenal azie ni agak lama juga....cewah..lama ke azie. Yelah time mula2 jadi blogger dulu. Azielah bagi info kat aku cara nak tukar layout gitu..maklumlah masa tu terkial2 nak cari layout yang cantik cam blog orang lain jugak.... tengah semangat nak mencantikkan rumah...hihi.

Ni kira sebagai kenangan buat azie dan keluarga dari ktie. Harap azie suka k. Apply cam biasa kat layout klik pada header. Rasanya azie pun tahu camner nak buat kan.Copy jelah dan save kat mana2 folder.

Saturday, April 4, 2009

Header buat sal


N3 kali ni untuk memenuhi permintaan sal yang duk tanya aku pasal header yang boleh letak gambar tuuuu....Aku pun benarnya baru je belajar buat nih.

So, Sal kalau sudi amiklah header ni yeee.....esok kita jumpa boleh borak lagi. Insya Allah kan bertemu esok kan....kan. Letak cam biasa tuk header dan fix kan k...cubalah. Kat layout juga tapi klik kat header.Copy dan save header ni dulu kat mana2 folder pastu baru apply kat layout.

Friday, April 3, 2009

Layout baru yey........

Salam....
Aku ni benarnya bukanlah pro sangat tapi setakat ni aku banyak gunakan background kat laman web di bawah ni.
http://thecutestblogontheblock.com/

Ni pun atas permintaan De sal yang dah fening lalat dengan layout nya tuh hihi. Tapi sebelum tu kena tukar layout pada minima template dulu pastu baru apply. Aku rasa guna yang ni lebih senang copy kod kemudian pergi pada add gadget dan cari edit html dan paste. Pastu tunggu jelah kan.... Bila dah jadi tukarkan warna font mengikut kesesuaian warna dengan layout yang baru nih. Mesti tau kan kat mana, pada layout klik pada font and colour....kalau tak silap akulah.

Aku rasa ramai yang dah arif kan....sajelah nak kongsi info dengan sapa2 yang teringin nak tukar layout macam sal nih. Kat talifon susah nak cakaplah sal.....selamat mencuba. Kalau tak boleh juga sms ktie ye..........wassalam.

Thursday, April 2, 2009

Suara-suara itu....

Tahniah tie!!!terima kasih kak....rezeki anak2. sejak 2 hari ni itulah ucapan yang sering tiba.Tahun ni rezeki aku dengan 4 orang guru dapat anugerah cemerlang jangan salah faham ekkk , bukan anugerah yang ada apa2 gelaran pun. Alhamdulillah. Aku hanya cakap camtu jeeee... malas nak beriya2 macamlah bagus sangat padahal orang lain pernah dapat juga.

Kalau orang lain mahu bergema suara menyatakan tentang tugasnya yang banyak tu atau betapa bagusnya dia dalam melaksanakan tugas....katanyalah kan..... Habis yang tak dapat tu adakah buat kerja tidak bagus..kalau dengar je kata2 dia cam orang lain ni takde kerja lak.

Bagi aku tu semua rezeki masing2. Lambat atau cepat bukan ukurannya. Adakah orang yang baru berkhidmat 2,3 tahun dapat anugerah tu memang betul2 cemerlang??? Mungkin ya.....mungkin juga tidak.Atau adakah orang yang berkhidmat 20 tahun lebih tu tak berapa nak bagus sebab lambat dapat cemerlang. Seolah-olah sebelum ni memang tak cemerlang langsung lah pulak.

Kadang2 aku perhatikan guru yang terbongkok2 kelas tambahan, dengan mesyuaratnya lagi, datang sekolah, buat kerja panitia pun orang tak nampak. Sebab apa sebab dia buat kerja tak dok sebut3 @ war3 tentang kerja dia tuh baguslah.Sering juga orang yang sama juga merendah2kan orang lain agar nampak orang lain tu pulak kureeeengggg....walaupun kerjanya tu sama je dengan orang lain cuma ributnya lebih.Bagi aku yang penting ialah kerjasama.....kerjasama. haha macam wonder pet la pulak.

Jadi jangan ingat bila dapat anugerah cemerlang tu cam dia je yang bagus.Adakah aku cakap pada diri sendiri???? heh heh...fikir2kanlah. Apa yang penting co bisnes cikgu nih adalah mengajar.Bagi aku senang jeee. Semua tu adalah rezeki....Alhamdulillah. Agar kita akan rasa bahawa usaha kita selama ini dihargai oleh pihak pentadbir dengan adil dan saksama.

P/s~Nampaknya ramai kawan2 yang kata aku lebih mirip dengan ammar nih....heh heh. TQ U all. Love youuuuuuuu......muahhh. Emm babah, jangan marah yeee.....hihi

Wednesday, April 1, 2009

Ummi ke babah.....

Saje nak suka2 tanya semua nih....
Emm...rasa2 kan,
Ammar ni lebih seiras dengan ummi ke babah???
........
........
........
........
apa?????
ummi........perasan sendiri ok.
Kalau ada mood nak layan aku...
komen sikit ye kawan2 ku sayang...cewah!!!
Dan2 tu mengaku sayang haha....
ummi ke babah nih,
ummi ke babah.....emmm ummi ke ummi....hihi