Tuesday, October 26, 2010

Teluk Chempedak & Gambang Water Park Resort

Salam semua......
Jab2 aku nak kemas blog aku yang dah bersawang giler........... ekekek.Takde kemana pun tuan dia, ada jer.......sihat juga cuma selsema sikit. Cuma bila malas nak update tu camtu lah.Mai jer rajin tu pulak, ha!!!!Macam2 pulak aku terajin nak cerita kan, kalau boleh semua yang berlaku kat dalam rumah pun nak blog.Teeeeeeeeeetttttt..........hikhik.

Ok2, terlebih sudah panjang intronya..... Cuti baru nih dapat penginapan free kat gambang water park resort. TQ buat Ifah dan Azman Yaman kerana menawarkan percutian yang sangat bermakna time cuti2 di hujung bulan ini.hikhik. Kaktie sekeluarga sangat berterima kasih tau, cuma frust ingat nak belanja fah n family kat Satay Zul yang sedap tu tapi macam kekangan lak.Mana nak contact tak dapat pastuh dengan babah yang tak senang duduk cari kedai makan yang ada channel Arena nak tengok bola antara kedah dan Kelantan lagik......huhu.Nasib baik menang kalau tidak kena bebel dengan ummi laaaaaaaaaaaaa....

Lepas check in dalam kul 12 lebih tu, duk berehat dalam bilik jer. Petang nanti baru jalan Kuantan. Sempat gek lah pergi TC dengan Fah dan keluarga.Tak mandi laut pun, sebab tak bawak baju. Masuk kereta Ammar dah mengamuk nak mandi laut.Layan gambar yer...... Babah duk Talifon Azman nak tanya duk kat mana tu....hihi.


Esok tu barulah pergi water park dalm kul 10 pagi, buka jer terus beli tiket, Dekat RM100 juga nak masuk 2 dewasa dan 3 kanak-kanak.

Banyak replika penguin la, dan temanya juga adalah penguin jugak.Kat sini sesuai untuk kanak-kanak. Bestla Ammar dan abang2 nya tuh. Tempat mandi dia pun banyak tempat dan game yang berlainan. Siap ada pasir lagik dan kolam ombak yang sangat kuat. Duk atas pelampong macam dilambung ombak ganas gitu.......Yang ni aku tak try.



Kolam untuk dewasa dan kanak2, disebabkan Ammar berkeras nak mandi kat sini terpaksalah aku membasahkan badan mandi gek. Dah masuk tu best la pulak, pastu macam2 pulak games yang aku cuba.

Kat gelongsor kena guna benda alah tu, apa tah namanya hahaha..... Tinggi giler, budak2 nih tak takut langsung, dapatlah dua kali naik, cuba semua kan, alang2 dah bayar,,baru berbaloi2.Duk meniarap atas tuh.......Haih kalau akulah tak ingin nak cuba.Ada dua tempat gelongsor dengan pelampong lagik kat atas nun tapi kena naik bukit tinggi sangat. Aku cuba sebab nak bawak Ammar yang macam biasalah menangis sebab nak ikut abang, Babah lak tak bawak seluar.....RUGI3!!!!!!
Ini pulak berpelampong hingga ke dalam gua buatan yang ada asap ,sejuk siap ada air yang menitik lagik. Macam2.........Kali ni memang ummi yang nak naik ok, sila jangan salahkan Ammar.wakakakka.........

Pendek kata memang bestlah pada kanak-kanak. Sesiapa yang belum pergi boleh rancang percutian.Cuma kalau nak menginap kat sini mahal la, dalam RM300 lebih la apartment dia ada dua bilik.Sangat selesa......Yang lagi mahal pun ada. Macam2 aktiviti jungle tracking, ada main games pusing2 tu, ada permainan tembak2 bagi yang suka aktiviti lasak. Masa aku pergi hari tu ada 3,4 group yang buat family day, So penginapan adalah penuh.

5 comments:

ija said...

cayalah ummi sporting!!!!!baru berbaloi2

atie said...

Betullah ijah, selalu tu tak rajin nak mandi semua tuh, kali ni Ammar punya pasal terpaksa.......hihi.

SUZIE APAI said...

sajak ke, lagu ke, madah ker???

ke aper ni mak su????

mak su okey ker????????

hiksssss

SUZIE APAI said...

aiseh....silap la kak ti..nk comment tuk org lain. Tertaip kt sini plak. gara2 tenet lembam la ni..

wowoowoww...syok nmpk oliday!!!

atie said...

suzie,tulah pasal cam pelik jer komen nih.....hahahha.