Monday, August 31, 2009

Alhamdulillah....syukur




Salam semua...
Selamat hari Merdeka ye ... Semoga negara kita tetap aman makmur di bawah Rahmat Yang Maha Esa. Syukur sangat kan...............Amin.

P/s~ Sukaaaaaaa...... cuti katanya. Tapi duk kat rumah aje...Hurm. Apa yang penting....... Assignment udah siap, kena touch up sikit2 je lagik... Alhamdulillah.

Sunday, August 30, 2009

Resepi lagik katanya......hiks!

Salam semua...
Hurm...buat pe cuti-cuti nih yer??? Baju raya dah beli ke??? Aku dah beli sikit-sikit la, baju melayu sepasang untuk 4 hero tu dan juga baju t-shirt dan seluar jean. Cukuplah setakat nih nanti nak top up lagik kut.... tengok masa yang sesuai la kan.

Pasal tiba-tiba ada semangkuk makanan tu....hihi, sapa lak yang tak puasa nih....hurm, puasa2 nih tengok makanan cam sedap jek....sabar jelah. Tak puasakah???!!!! Mungkin tiiiiidakkk.....ekeke.Takdelahhhhh.... itu sup campbell mushroom untuk budak yang tersenyum kat bawah ni....

Dah sah2 lah dia tak puasa kan. Dah siap aku panaskan tuh, senyum jelah dia sambil cakap edap er......edap er, kununnya lah....

Apalagi aunty semua....Jom makan dengan Ammar, Ha!!!!!!!!! nak la tu..... tak puasa ek???? tak baik tau.....hihi.

Saturday, August 29, 2009

Kronik amat nih....

Salam semua....
Sorilah weekend nih aku tak dapat nak merewang kat blog kawan-kawan semua. Aku amatlah membizikan diri tahap kronik nih......huhu. Dah beberapa hari aku duk pulun buat assignment.....

Dah 6 siap kut, semalam aku berjaya siapkan learning skill dalam bahasa omputeh weh!!!!! Jab lagik aku nak buat proposal pulak.....Adeeeehhhhh, Omputeh lagi...haih biru mata hitamkuuuuu....huhu.

Emmmmm.....ada ke yang nak tolong aku buat nih????? please....please....sambil kenyit2 mata....ada ke????hihi......

Mula tu aku suruh hubby balik kg dengan hero yang 3 orang tu je, aku kununnya nak buat kerjalah kan, pastu hubby ajak gek balik sebab dia kesian nak tinggal Ammar kut.....

So, oklah aku siap2 baju nak balik......tiba-tiba dia kata tak sedap hati lak .....Terus dia kata risau nak balik kalau tak sedap hati nih,...

Akhirnya dia pun kata.....Tak yah baliklah tie..... abang tak sedap hatilah, lagipun masa tu dah pukul 2 petang lepas je dia balik dari kelas tambahan tahun 6. Kalau balik pun sekejab sangat hari ahad nak balik sini dah.....

So, kami sekeluarga berkampung di sini ajes.... nantilah ada masa kita balik ye bang....

Oklah....aku nak buat assignment nih....k.

Tuesday, August 25, 2009

Kena tinggal....huhu




Salam semua...
Layankan aje gambar budak kecik yang kena tinggal nih, menangislah dia, nak ikut babah dan abang-abang pergi solat terawih.....hihi. Dah siap pakai kupiah pun kena tinggal gek, sibuk tau!!!! orang nak pergi dia pun sibuk dengan kupiah bagai......wakakkaka.

Sebelum pergi tu abang ayie pujuk dulu dengan coklat, barulah diam.....aih adik nih ummi nak buat kerja pun tak boleh.....

So..... lebai malang kena tinggal tu....inilah orangnya.....ekeke. Dah besar nanti baru ikut babah yer dik. Harap adik jadi anak yang soleh nanti....

Korang pergi terawih tak, aku duk kat rumah jaga Ammar nih, ingat nak buat juga sendiri kat rumah nanti...... tulah ada anak kecik nak ke surau pun susahkan....rugi tau!!!!

Monday, August 24, 2009

Sup ikan merah...

Salam semua....
Apa menu kawan-kawan yer bulan ramadhan nih yer ....Apa kata kita tukar2 menu supaya senang nak masak kan, hari-hari duk fikir perkara yang sama je.....

Oklah, menu aku tuk hari ni ialah sup kepala ikan merah, Suami yang teringin nak makan, tengok2 dia beli dah ikan merah nih, buat sup katanya.... aku ok aje, senang tak payah pening kepala nak fikir lagik kan. Ala buat sup macam biasa jer.... Nak resepi ke???? hihi.

Ada lagik ikan merah yang belum masak nih.... aku tak tahulah nak masak apa lak ikan merah tu ...... Any idea???!!! Kalau siapa2 yang tahu... kongsi dengan aku k.....TQ.

Friday, August 21, 2009

Menjelang Ramadhan Al-Mubarak


Salam Ramadhan buat semua dariku dan keluarga....

Wednesday, August 19, 2009

Wink....wink...

Salam semua....
Alhamdulillah, syukur sangat.....TQ buat GB M***** .Apa yang penting kita kerja jelah kan.Dapat seorang satu ok, Tu yang dinamakan rezeki anak-anak......ye tak???


Gambar kenang-kenangan....Pink tuuuu.....hihi.Bersama teman seperjuangan.....kiah.Juga pink.....ekeke.( Gambar adalah kelabu ok.....biasalah guna hp nokia aku ajes)

Bestnya dapat jumpa dengan kawan2.berjumpa dengan yeen,fizah, ju, alakari, us saiful, k.syidah kat majlis tadi sukaaaaaa.... kata kawan2 jomlah pergi sekolah kak tie....hihi. Tiba2 aku jadi rindu suasana di sekolah dan rindu nak jumpa kawan-kawan yang lain....K.remy, k.pah, k.zu, oja, ijah,lin,ina dan semualah.....

*Yang pasti banyak gambar tu..... snap oleh gb ko......muahahahha. Posing gak lah ala2 ayu dan sopan gitu......hihi. Masa nak ambil sijil pun kena snap jugak.....hihi. Kenapa???? tak percayakah???? Em......aku pun.....ekeke.Anw.....TQ.

Friday, August 14, 2009

Lega dan Alhamdulillah...

Salam semua....
Dah habis pun peksa....,sukaaaaa....Alhamdulillah.Tapi tulah kena buat asignment lak nih....huhu. Tak kisahlah tuu...

Hati dah lega bolehlah aku jalan kat rumah kawan2 g kutip award yang dah lama aku tangguhkan, harap suziey dan rina tak marah lah ye....hihi. Tahniah buat prince Aqeel yang telah memenangi contest tu yer... Buat mirul tahniah juga sebab punya ibu yang sangat rajin menyertai contest untuk menyokong kawan2 katanya.Menang atau kalah adat pertandingan kan,Mirul tetap prince di hati mummy dan daddy....tak gitu???

Tuesday, August 11, 2009

Kuss semangat....

Salam semua....
Aku baru jer habis jawab kertas English for oral Communication, entah apolah yang aku goreng kali nih, giler punya menghentam, habis semua perkataan yang aku hafal tu aku bubuh kat situ. Harap2 pensyarah bagilah markah aku letih menulis....Adeeeh,

Kepala dah ting tong, berjaga malam study, ini pun aku duk asrama sementara peksa nih, dah 4 kertas selesai tinggal lagi 3 kertas lagi wei.Jangan aku pitam je sudah.tak cukup tido...Doakan aku yer...

Aku rindu kat keluarga....terutamanya Ammar, baru 2 hari....mujur jugak boleh surf kat sini boleh jugak tengok budak Ammar ni bersilat bagaikan. Itulah untungnya ada blog kan, boleh jugak melepaskan rindu kat anak2....

Tak sabar nak tunggu hari khamis nak balik rumah lah.......Oklah aku nak study habis-habisan nih, hahaha....Harap apa yang aku baca kali ada la keluar dalam exam yer....Kalau tidak aku ler yang kena keluar huhu.....

Sunday, August 9, 2009

E eh, Geng bas sekolah laaa....

video

Salam semua....
Ammar boringlah asyik2 cerita pasal ummi, apakata kali ammar lak update blog ummi nih, ok tak???? Asyik2 cerita ummi belajarlah,masaklah,shoppinglah, tambah bila ummi dah belajar balik nih, asyik cerita dia belajar jer. Boring kan???

Ok kali ni cerita Ammar k... Ammar suka tengok cerita geng Bas sekolah tau..... Kalau pasal silat dia tu Ammar memang pro jek.Tak caya tengok video di atas, ni kisah benar tau... bukan rekaan.Hihi....OK tak ??? Kalau ok Ammar ingat nak mintak berlakon jadi ahli Geng Bas Sekolah la....mesti best kan.Ekeke...

P/s-Minggu depan isnin hingga khamis ummi ada mid term exam tau, doakan ummi Ammar yer aunty2 dan uncle2 ye......Kesian kat ummi Ammar tau.Ammar pun nak doakan tuk ummi gek..... Nanti kalau ummi dah exam ummi tak marah Ammar lagi, sebab Ammar sukaaaa kaco ummi study......huhu.

Saturday, August 8, 2009

Merdeka!Merdeka!Merdeka!!!!!!...


iLoveMalaysia

This year is Malaysia's 52nd Independence Day! Yay! As always, we will be running a few special campaigns to commemorate this special day.

Stand a flag in front of the house,.. check.
Stick a flag on the car rooftop,.. check.
Put an iLoveMalaysia logo on website to win iPhone 3GS,.. REALLY?

So, jom ler kita masuk contest ni beramai2 k....Sempena kemerdekaan yang ke 52 ni, ambillah peluang untuk menyambutnya sama-sama ok, hidup malaysia kekal aman, kekal damai di tanah air sendiri.I Love Malaysia.

Kepada kawan2 yang nak menyertai contest ni silakan klik sini

Hadiah yang sangat lumayan menanti anda ok,ada 2 iPhone tu......tak nak lagi ke?????heh heh. Kalau nak masuk to sila letak email aku kiman474@gmail.com sebagai Referrer's Email k, TQ.

Moga kita dapat sama-sama menang.

Oklah....aku nak baca buku lak nih. Sempat lagi masuk contest tu....rest kejap otak dah tepu nih.

Monday, August 3, 2009

Layan blues era 1993-96......hihi

Salam semua.....
Layan blues katanya.....ekeke. Sebenarnya aku ada dapat mesej dari adeeQ Eja ajak login facebook, aku pun dah login pun tapi tak pasti cara dia berfungsi. Kata untuk cari kawan lama. Aku cuba2 jugaklah tapi tak jumpa pun. Ada sapa 2 boleh kongsi info dengan aku...... Memang tak biasa tul guna benda alah tuuuuu..... So aku pun godek2 gambar lama, nak berfacebook tak dapat tengok gambar secara manual ajelah. Nanti kalau aku pandai boleh berjumpa dengan kawan lama di maya pulak.
Apapun gambar yang kat atas ni adalah gambar aku lepas minggu orientasi dengan roomate di Teluk Cempedak, masa tu cuma nak release tensen lepas kena orientasi la kan,Oklah jugak seronok.... dan perangai masa tu ofcozlah macam budak2 remaja katakan....hihi.Agak2 kenal ke yang mana satu aku.....Aku ( angah la konon), Along rohaya, adeeQ Eja, Achik Roslida dan Ateh Rozana....tapi takde lak dalam gambar.

Gambar ni pulak adalah kawan baik aku masa sekolah menengah hinggalah ke Maktab, masih ingat lagikan Noli, Aliah, Rohama dan Huda. Memang baik sangat tempat bercerita dan bergelak ketawa. Tapi tulah sekarang ni dah jauh, masing2 dah punya keluarga dan menetap di tempat yang berlainan. Memang dah lama betul tak jumpa. Rinduuuuuu dengan kawan lama. Kalau ada sapa yang terbaca blog aku sapalah yer.....

Giveaway from Cik As...

Salam semua.....
Bangun pagi2 gigih lak nak menyertai giveaway ini walaupun dah amatlah last minute , tulah sebabnya aku pun baru terbaca dari blog blogger mm ler, hihi.Tarikh tutupnya adalah hari ini. So kawan2 jom ramai2 kita menyertai GIVEAWAY DARI BLOG CIK AS NIH.....

Lagi mau tunggu ke??????? Jom ler wei!!!!!!Kalau nak ikut jejak langkah aku sila klik sini

Cantik amat bag ni kan, aku sukaaaaaaa sangat la sebab ( nak komen ler ni).......
1.Corak English style yang the very menawan tuuuuu....
2.Ada pulak warna2 pink kegemaran aku.Pink ke peach tu, kaktie rasa lagi cantik kalau as gabungkan dengan warna purple atau hijau kut.....
3.Rekaannya yang eksklusif dan manis wooooo dipandang mata....aku ler.Pelbagaikan patern bag buat kecik sikit macam hand bag ke.....
4.Sesuai untuk aku yang bawa serba neka mak nenek dalam bag...botol susu, pamper etc.
5.Gabungan corak bunga ros dengan petak tu sangatlah masyuk.
6.Dan yang pasti corak ros tu sama dengan corak langsir kat rumah aku.....wakakakaka, walaupun berlainan warna tapi aku sukaaaaaaaaa...hihi
7.Aku berkenan juga tang Riben tu, tapi cuba as buat riben corak bulat dan mix dengan kain corak ros tu....ok kut....sweet sangat k.....
8.Yang penting sekali free....hihi.Free kan as....kena bayo mampus aku kihkih.

Oklah kepada kawan2 kalau rasa berminat kat blog Cik As nih banyak lagi bag2 cantik yang seumpama dengannya, silalah dapat bag macam ni di Tote Boutique yang menawarkan bag yang cantik pada harga yang berpatutan. Dijamin puas hati.....
Macamana cik As, boleh tak N3 kaktie nih melayakkan diri tuk Giveaway as nih.....
Bolehlah....kan....kan.Ekeke.
Kalau menang Alhamdulillah......
Kalau kalah pun aku kan cuba lagi.....katanya ada lagi giveaway kan...kan.hiks.
Kaktie dah follow and link blog u too k as.....

Saturday, August 1, 2009

Sessi berangan daaaa....ekeke.

Pilihan pertama, hihi....mestilah warna pink yer kawan2.Kata warna kegilaan aku.Kiranya memang minat pink dari kecik nih.....Masa Kahwin dulu pun temanya adalah PINK!!!!!!!!!!!
Masih lagik pink laaaa....muahahahaha.....yang ini confirm kena reject sebab ada minnie mouse. Gila ke apa???????????But still not bad....Sweet sangat kan.
Yang ini aku sukaaaaaaaa , rasa cam tenang jer....boleh lepak2 baca majalah dan otak pun tak serabut. Suka2..... Bayangkan duk kat anjung sambil pekena kopi panas dan goreng cempedak. Sedap kan...kan. EH !Kenapa tiba-tiba keluar goreng cempedak ni ha!!! . Tulah penangan tengok blog ena, aku pun dah teringin nih......Anybody????? hahaha
Putih pun ok....kalaulah ada laman yang luas macam tuuuuuu...... kan senang hero yang empat orang nih nak main sama2 kan, ummi dengan babah pun boleh tumpang sekaki dua kaki gek nih.....hurm.Alangkah indahnya....berangan.....
Oklah bentuk dia.....Bayangkan aku dan family duk main salji, main kejar-kejar dan baling2 salji kat depan rumah. Besh giler wei!!!!!!!!!
Very the Verangan ok....

MOTIFFFFFFFFF????????

Macamana babah?????
Ok tak pilihan ummi. Wakakakaka. Ingat macam beli ikan kat pasar ke????????Emmmmmm......tak boleh ekkkk???? Soalan nak kena lempang nih.....hihi.

TIBA-TIBA.......WOI!!!!!!! Peksa mid term dah tak lama, lagik mau berangan ke?????? Adehhh..... Tolong. Tapi berkesan gek terapi minda aku kali nih.