Friday, May 29, 2009

Model Of The Year...

Salam semua.....
N3 aku kali nih adalah untuk 3 model yang sangat cute dan ayu jelita gitu......
Model yang hencem cute ni adalah adik Yaeesh......Ok kawan-kawan, jom kita vote TSMC_vote_23 untuk hero kesayangan mummy Yaeesh nih ye...


Model yang ayu jelita nih pastilah Adik Nureen yang menjadi kesayangan Gieyana kita nih la kan, Kalau rasa berkenan vote for Nureen k.......TSMC_vote_04

Top Model yang macho ni pulak adalah adik Mirul dari blog Cutemiut78 ekkk, Satu-satunya bambam mummy dan daddy nya ler......Undilah mirul TSMC_vote_03
So Kawan-kawan kalau rasa 2 cam sudi nak bagi sokongan kepada model2 of The Year di atas nih Sila klik disini

P/s~Insya Allah esok aku dan keluarga akan balik kampung di Kelantan.Doakan aku sekeluarga selamat sampai ye ....Mungkin juga aku takde ler nak update blog nih dan blog walking kat rumah kawan k. daa...........


Tuesday, May 26, 2009

English style item.....baru berjinak2 jer

Salam semua...
Aku sebenarnya duk sibuk nak menanda kertas periksa sebenarnya....tapi takpelah aku cuma bersiaran untuk menjawab pertanyaan suzie apai,wyn,dr sam,suziey dan frb aje...Aku letak gambar ye tapi ceritanya sikit-sikit jelah....

Bantal yang baru aku beli untuk diletakkan kat sofa tu...Hem alangkah bagus jika dapat tukar sarung kusyen corak English style kan frb.....hihi.Frb tukar sarung kusyen dulu macamana ye??? Tengok!!!! ada je yang tak puas hati lagi tu. Nantilah ada rezeki aku Insya Allah....



Frame yang aku kirim dulu tuh......inilah dianya.Kak tie tak sempat nak deco lagi la sal.....kak tie cuma gantung macam tu dulu. Tengoklah nanti kalau ada masa nak mendeco lagi...
Close up watering can yang aku beli....pun pakai letak bunga yang ada je....haha.
Aku letak kat kerusi Teras Anggur yang dah lama gek aku beli, main kutu lagi nak beli tu. Maklumlah......orang macam aku nih bukan boleh suka hati tunjuk lepas tu dapat kan....Nak beli sesuatu kena ada perancangan kalau tidak haih......tak sempat cukup bulan dah kering ler jawabnya.

Sila abaikan printer di bawah kerusi dan kertas exam yang aku kena tanda atas kerusi tu ye......hehe. Maklumlah tempat suami aku buat kerja nih.Buat tak nampak jelah muka yang menempel kat belakang tuuu...saje je ayie tu. Kacau sungguh!!!!
Ini pulak piring hiasan yang aku beli dan kirim dengan sal kat Nilai hari tu..... So itu aje ye n3 nya pasal barang-barang yang aku janjikan dulu. Selamat mencuci mata k...

Sunday, May 24, 2009

Kepenatan yang happy...


Salam semua....
Aku nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat anak saudara aku Zila dan suaminya Irwan, Sama cantik sama padan. Harap perkahwinannya kekal sepanjang hayat.
Gigih nak bercerita nih.....pasal majlis perkahwinan anak saudara aku ni ha.Ini adalah anak saudara yang kelima berkahwin tuuuuu....pasni makin bertambah lah cucu saudara aku.....wakakkaka.

Aku memang kepenatan, biasalah bila adik beradik kenduri memang banyak le kerja yang kena buat.Malam tu sampai pukul 12 malam masing duk sibuk buat kerja dan yang penting sok sek dengan adik beradik tak habis-habis.

Aku suka suasana tu....sana sini orang sibuk menyiang daging, perut,kupas bawang,buat sup tulang,Adeeeeeh....bab ni paling best tau....sebab sedap sup tulang tu, fresh dari periuk besar, Aku makankan kalau korang lalu pun tak nampak dah....muahahhaha.

Lama dah tak rasa kesibukan kenduri macam ni, selalu kalau kenduri orang kan datang macam mak datin aje....makan2 balik. Tapi tulah, penat tu penatlah tapi.......sukaaaaaaa.Lepas tu teringat pula....kalaulah arwah emak dan abah ada.......

Pagi tu pulak majlis bercukur dan berendoi untuk cucu saudara aku ni....kakak kepada pengantin. Suka tengok baju dia.....cute sangat!!!!!Flower girls tu lak adalah anak saudara aku tau....sangat comel di make-up begitu....waduh2 memang comel sangat2.

Oklah.....Itu saje cerita aku di hari minggu ini k....Harap kawan semua happy juga ye.....daaaa, nanti kalau sempat dan tak letih aku blog walking ya........

P/s~Pasal barang yang aku sebut2 tu....nantilah ye kawan2. Kalau aku tak sibuk akan aku n3 jua.......tunggu k

Saturday, May 23, 2009

Yang aku tunggu selama ini........yeyeyyyyy...

Salam semua....
Hari ni aku dan keluarga akan balik kampung sebab kakak aku akan melangsungkan perkahwinan anak bongsu dia wola, Tulah.....duk siap2lah ni sempat lagi tengok blog.
Tengoklah nanti kalau sempat aku akan up date pasal majlis tu nanti ye...
Ok kawan-kawan....selamat berhujung minggu ye...
Sambil-sambil tu tunggu adik ipar datang nak hantar barang ni.Adik ipar aku ni namanya Sajirah dan suami nya ku lan nak balik kelantan.Nak bersalin kat Kelantan katanya...Dia tolong bawakan barang yang aku kirim dengan sal dulu....Sukaaaaaaaaaa.Barang apa tuuuuu??????Laaa lalla laaaa.

Thursday, May 21, 2009

Bersilat la pulak...

Hari ni anak teruna aku yang 3 orang tu mula belajar silat laaaa....sibuk nak masuk sangat, aku ikutkan aje. Lagipun budak lelaki memang ler kena belajar silat kan. Supaya nanti dia boleh mempertahankan diri dan keluarga ye tak???So 3 bodyguard itu pun pergi ke sekolah dengan babah dia....Aku tak boleh join sebab Ammar tidur.Siap pesan suruh ambil gambar tu....nak masuk blog.Heh heh....kata blogger....hahhahahha.
So, layankan gambar jelah....Ayie balik tadi duk sibuk bercerita....best ummi. Nanti kena bertandinglah, apalah, siap tunjuk lagi macamana cara dia duk bersilat kat sekolah tadi. Aku harap lepas ni tak ada lah dia nak bersilat tak tentu pasal dengan kawan2 dia kan. Risau juga.
Di bawah ni pula adalah versi Ammar nya silat........hihi. Layan....

video

Monday, May 18, 2009

Aku down ok....

Salam all...
Hari ni sambutan hari guru peringkat sekolah di sekolah aku. Emm gambar banyak gek aku snap tadi dan hadiah pun banyak juga aku dapat tapi takde mood nak upload gambarlah...sorii ye. Aku down sikit hari ni....huhu.
Hari ni juga keputusan ptk dah keluar...mula tu excited je nak tahu,walaupun dah boleh agak result nya kan.Memang tepat sekali jangkaan aku.....sama gek dengan tahun lepas, aku rasa dah 2 tahun juga sama sejak aku dah bertukar gred kali pertama dulu. Hajat hati tu nak lah lulus lagi supaya gaji naik lagi kan.Tapi tulah....bukan rezeki aku.
Tapi takpe aku still nak ucapkan tahniah pada yang lulus ok....korang memang hebat!!!!!! Terutama buat cik abang aku ler yang telah lulus IV,IV dengan jayanya. So abang naik gaji lah yer...jangan lupa bahagian untuk isterimu ini.....haha. Sempat lagi nak tumpang sekaki......Dasar pemalas!!!!pergi periksa tapi buku malas nak baca.....lulus nak,macamana tu????
Tahniah juga buat kak remy,lin ( sabar yer lin yang satu lagi tu Insya Allah akan ada rezeki lin nanti....tie doakan k),k.Asmawati,Letchumanan dan sapa seorang lagi yer....eh laki aku ler.wakaka. Lupa lak sebab awal tadi dah ucap ....haih.Tak lupa juga buat kawan baik aku noli yang dah lulus 1 paper....Tahniah Nolee...
Kepada suamiku jangan asyik hujani aku dengan pertanyaan...kenapa tie tak lulus kan sama baca buku dengan abang.....Hai mencabar aku nampak!!!....Takpe nanti bulan 8 aku periksa lagiiiiii....Pedulikkkkss.

P/s~Oleh kerana harapan ku telah hancusssss dan musnah ....untuk memujuk hati sendiri, aku paksa anak2 aku mengangkat itu ini ,begitu begini, menyusun atur perabut dirumah kecil ku ini.....hasilnya hatiku sedikit senang lor......Alhamdulillah!!!Suami aku balik je dari main badminton pun pelik....Aik, ubah lagi......Emm, nak tengok ke hasilnya.....Sekali lagi sori ok. sebab aku tetap malas nak upload gambar nih....

Sunday, May 17, 2009

Hadiah dan makan-makan ler...

Salam semua....
Emmm....pagi ahad ni aku buat macam2 kerja biasa laa.....korang pun camtu kan, petang lak kena pergi beli hadiah untuk hari guru ni lah. Anak2 ni selagi tak pergi selagi tu duk berdikir barat kat telinga aku....so layan jelah....habis cerita. Tuuuudiaaaa....Hadiah hari guru, balut sendiri yer, kalau ummi yang balut....haih puas!!!!!!Ada juga hadiah untuk tukar2 dengan rakan seperguruan nih.....ha!!!! siapalah dapat ekkk....hihi.

Ok, dah habis shopping babah ajak pergi KFC....pergilah sekejab, lagipun dah lapar ni.Senyum aje kalau dapat makan KFC tuuuuu, termasuklah sikecil Ammar.Dia memang suka sangat makan kentang putar dan fried chicken. Dah makan semua tu, apalagi....jom balik.

Friday, May 15, 2009

Teachers Day la la la....

Salam semua...
16 mei....tarikh itu memang sinonim dengan sambutan hari guru kan.
Hari esok adalah hari guru sedunia. Seduniakah????
Kebetulan pulak hari nya jatuh pada hari sabtu....so sambutannya adalah pada hari isnin ler...
Tema.......Guru Pembina Negara Bangsa.
Haruslah aku nak ucapkan Happy Teachers Day....goes to....

First.....mestilah kepada bekas guru2 yang pernah mengajar aku ketika sekolah rendah dan menengah.Terima Kasih kepada mereka....kalau tidak entah jadi apa aku ni kan...
Terutama kepdaa cikgu Dzul Hisyam yang suka mengusik aku, maklumlah aku masa kecil dulukan comel,rambut panjang berikat dengan riben warna-warni....hihi. Perasan!!!!Aku ingat kat dia bukan sebab dia suka usik aku, sebab dialah guru yang selalu memanggil aku dengan gelaran CIKGU....siapa sangkakan...akhirnya aku betul2 bergelar guru......Alhamdulillah.

2nd......Juga kepada pensyarah2 aku dulu yang mendidik aku tuk menjadi guru yang baik. Terima kasih atas tunjuk ajar kalian...

3rd......kepada rakan seperjuangan di S** yang ada terbaca blog aku dengan pertanyaan hadiah 15 ringgit dah beli ke belum.......haha. Nanti ada lak yang menangis tak dapat hadiah....ini untuk acara tukar2 hadiah lor.

4th.......Kepada kawan2 karib aku, kawan sama maktab dulu yang jauh dan dekat, harap bergembira walau dimanapun....Dah lama sangat aku tak jumpa dengan kawan2 lama, kalau ada yang terbaca blog aku ni silalah tegur aku k.Apa kata kita buat reunion.....hihi sempat g tu...

5.........Semua rakan2 blogger samada yang bergelar guru ataupun tidak kerana anda adalah guru juga bagi anak2 ....Tak gituuuuuu. Guru yang pertamalah yang benar2 dapat mendidik anak2 ini kearah yang lebih sempurna.
Last.....ucapan ini aku tujukan kepada my hubby lor....Happy Teachers Day Babah....
Dan tentunya....untuk diri aku sendiri hahahha.....aci tak????

Udah macam dapat anugerah lah pulak aku nih.....hihi.
Daaaaaaaaaaaaaaaa....

P/s~Tahniah buat sahabat aku i*** yang juga akan bergelar ibu buat kali pertama. Jeng....jeng....siapa tuuuuuu.....hihi.Jangan risau ye dikk...Insya Allah semuanya kan baik-baik aje....Kaktie doakan ye...Aminnnn.



Wednesday, May 13, 2009

Pagi dan petang...huhu

Salam semua....
Aku takde mood nak bercerita minggu nih...
Sorilah ...aku tahu ada yang jengah rumah aku nih kan...
Tapi tulah...no new n3 ok....sebab...
Letih...sibuk, pagi kerja...petang pun kerja...
Balik rumah pulak bersilat....dengan itu ini lor...
Memang rasa cam sakit badan aku nih...
Mungkin aku perlukan ubat tambahan untuk kesihatan kut...
Any suggestion????
No mood memanjang....
Daaaaaaaa.....

Sunday, May 10, 2009

Sabtu dan ahad nih...


Hari sabtu......
Ini adalah gambar permandangan di Air Terjun Chamang. Cantik dan teramatlah tinggi air terjun tu.... Sebab apa aku pergi berkelah pada hari tu sila baca cerita selanjutnya....cewah!!!
Begini ceritanya kawan2.....
Pagi sabtu tu aku bangun terus sibuk buat sarapanlah. Maklumlah kalau kerja tak sempat nak masak. So bila cuti aku cuba merajinkan diri buat sarapan. Menunya pagi tu ialah nasi Lemak. Siap2 semua tu aku ajak makan, pastu babah ajak pergi makan kat waterfall lah pulak, aku benarnya malasssss...tapi bila budak2 ni dengar semua excited nak pergi....hurm.

Layan kan aje keseronokkan anak2 aku mandi sungai. Cik abang aku ni kalau mandi sungai mesti mandi punya. Habis semua pun diajak berenang sama. Sessi belajar renang termasuklah aksi terjun, kuak lentang dan menyelam.Kira pakej lah tuuuuu...hihiTermasuklah yang kecil si ammar nih. Aku???tak rajinlah...cuma main2 air kat tepi je....
Hari ahad.....
Aku masak lagi....habis kalau tak masak nak makan pe weh.....
So menu aku pada hari itu adalah......
Ketam masak lemak merdu.....
Udang goreng kunyit.....
dan Sayur goreng gado2......
Nama menu itu saja ditambah untuk menyedapkan cerita aku nih....heh heh . Aci tak???
Itu jelah aktiviti aku cuti nih....yang pasti ketam itu habis licin. Aku beralah ajelah sebab anak2 suka makan.
Tak gituuuuu???? Daaaaaa.....

Friday, May 8, 2009

Kari ikan bawal...

Salam pada semua pengunjung laman ku ini.....
Hari ni balik sekolah tadi aku sempat masak nasi berlaukkan kari ikan bawal.Biasa2 je aku masak, korang pun mesti amat pandai nak masakkan.Itu ayat orang yang malas nak bubuh resepi heh heh. Agak lama juga aku tak masak kari ikan nih.....Cam biasa....aku memang suka letak bendi banyak2 dan tomato.See memang banyak bendi berenang lam tuh... Anak aku memang suka makan bendi tu....tak tahulah kenapa.

Memang apa yang aku suka semuanya anak aku suka gek....haih. Saje nak berebut dengan ummilah tuuuu...

Termasuklah sambal tumis kering ikan bilis kegemaran ku itu. Siap meratah depan tv lagi. Geram aku....Ingat cuti nih nak masak sambal tumis kegemaranku ni lah.... dah lama tul aku tak masak tau. Kata malassss kan, so memang malas nak kopek ikan bilis....huhu.Nak beli yang dah kopek tu keras....aku memang cerewet sikit bab ikan bilis ni...

Award ini aku dapat dari mama Qaseh ....TQ yer sudi kongsi award dengan akak nih. Emm....Ummi Ammar tuuu.....hihi.

Ofcozlah aku nak kongsi pulak dengan semua ummi2 ibu2 mama2 mak2 yang berada dalam list aku tuuuu....kalau dah dapat takpelah. Yang lum dapat....Ha!!!! pelagi ambiklah tepek kat rumah korang yer......Ambik tau. Pastu passing lak pada orang lain k....

Tulah....sana sini banyak aku baca n3 pasal hari ibu. Aku kadang2 rasa sedih juga sebab tak berpeluang untuk mengucapkan Selamat hari Ibu.Yelah....aku cuma mampu doakan supaya arwah mak tenang DI SANA.Amiinnnn....

Pada kawan2 yang masih punya ibu berilah ucapan dan raikanlah bersama ibu. Gembirakan hati ibu kalian semua ye....aku pun tumpang gembira dapat baca dari blog2 korang semua....hurm.Anak2 yang amat menghargai ibu semasa ibu masih ada di sisi kan.....

Thursday, May 7, 2009

Bercerita tentang........Ammar

Salam kawan2....
Aku rasa dah lama juga tak update. Entah kenapa malas tu datang balik.Malas lagi....aku agak moody dengan macam2 yang terjadi kat sekolah lah, kat rumah lah,Kadang2 aku rasa cam nak lari dari kebiasaan nih...Mencari kelainan!!! di sana di sinun. Tapi di mana ya.....huhu.
Dah agak lama juga aku tak bercerita pasal si manja Ammar kesayangan babah nih.Asyik nak berkepit dengan babah jeee....selamat ummi...heh heh.
Aku de bawak budak2 ni pergi taman kat tepi sg di daerah aku nih...Bukan main suka Ammar nih, lepas satu2 mainan dicubanya.Suka lak tengok Ammar main.

Layankan gambar jelah.....aku rasa gambar nih dah menjelaskan segalanya kan. Bahasa cover line dari orang yang MALAS.....hihi.

Masa kat playground tu ada budak dalam 4 tahun aku rasalah, dia duk tengok je Ammar, pastu aku tengok dia pergi kat mak dia dan berbisik.....comelll adik tu mak, mak dia pun menjawab....comellah sebab mak dia cantik!!!!Aku buat tak dengar je masa dia cakap tu....dalam hati.... cantikkah aku??????muahahaha.....Adakah unsur perasan disitu, Aku bercerita pada suami. Dia kata eleeeehh....dia nak kata handsome cam babah dia segan!!! ececeh...nak menumpang sekaki jugak laki aku nih......perasan!!!! cewah....sempat lagi kata orang tu,....aku pun apa kurangnya.....hihi.
So itu jelah cerita yang berlaku hari ahad lepas.....See u...very soon...

P/s~Sana sini aku tengok ada gathering laaaa....syok ke jumpa teman maya nih ha?? cam happening je aku tengok.....emmm aku nih agak pemalu sikit orangnya.haha. Kenapa???? tak percaya!!!!Anw...Happy mothers day...

Monday, May 4, 2009

Aku kaya!!!!Aku Jutawan laaaa.....

Salam semua....
Tentu ada yang terkejut dengan pengakuan berani aku ni kan. Aku adalah jutawan jutawanis. Tentu korang tertanya2 .... kenapalah aku nak war2kan kekayaan aku nih.haha.
Sebenarnya aku tergelak besar bila aku yang dah lama tak tengok email aku, didatangi oleh berpuluh2 email dari orang yang sah2 aku tak kenal langsung. Macam2 Dr, Macam2 orang yang nak bagi duit kat aku berjuta2 tuuuuuuu....muahahhahha.Ada juga yang kata aku menang duitlah, keretalah....yang branded lak tuh.Ada aku kisah !!!. Padahal dalam hati...... kalau ada orang yang nak bagi aku Exora percuma ok gek.........wakakkaka.
Korang ada dapat tak email camtu....yang pasti tak usah di layan!!!! amatlah bahaya ok. Siap mintak maklumat diri , no akaun bagai....Bukan senang nak senang kan. Kena usaha lebih tau, kena kerja, betul tak???Kalau tiba2 ada manusia yang tidak kita kenali langsung nak bagi duit , itu amatlah tidak munasabah langsungggggg....sedangkan adik beradik susahpun ada yang buat tak tahu jeeee...inikan pulak orang yang entah hape2 dengan kita....haih!!!
Manusia sekarang ni...macam2 cara dia buat untuk dapatkan wang, tak dapat cara terang dia buat cara tipuuuu....sungguh tidak bermoral.
Tapi yang aku pelik tu...macamana lak dia dapat add email aku ye.....pelik2, padahal aku ni bukan pandai sangat nak hantar email kat orang. Email aku ni pun cik abang aku yang buat. Aku tak kisah pun pasal email semua tuh......Bosan tul, Semua email tu aku dah tong sampahkan, bagilah info yang berguna ke.....apa ke...kan bagus.
Moga2 kita semua dijauhi oleh segala penipuan macam tuuuu........Aminnn.

Sunday, May 3, 2009

Still something....somewhere

Still not Progress.........
Aku masih kat rumah wei.....
Cuti 3 hari rasa macam 3 bulan....huhu.
Mujur gek tenet ok.....heh heh..
My hubby susah hati......aku pun!!!
Anw...esok dah mula sekolah.
Moga semuanya ok.
No more rusakkk!!! rusakkk!!! ok...
Selamat kembali bertugas ye....
Esok jangan ada lak yang terbangun lambat, terponteng,terlajak,ter...ter....
Tak baik tau.....
Terutamanya akuuuu la wei....
Tahu takpe...

Friday, May 1, 2009

Sindrom itu....

Salam semua....
Aku dah terkena sindrom jemu yang teramat.Jemu dengan layout blog aku.Dah berpinar mata aku nih....duk cari layout yang menepati citarasa.Aku sebenarnya nak cari background yang sweet dan simple2 jer.Aku lebih suka guna background je sebab tak yah nak buat semula gadget yang ada kat blog.Guna background ni semua tu tak hilang. Jadi tak banyak kerja nak buat balik. Pada yang nak cuba leh lah pegi kat add yang kat tepi tu yer...bagi aku cantik2 jugalah.

Inipun tah kali keberapa dah aku tukar....haih. Tulah masalah aku , mudah jemu....Aku ada juga nak buat 3 colum cam orang lain. Duk baca tutorial kat blog cik linn, tapi tak juga berani nak buat.Aku rasa macam susah je nak buat. Suka pulak aku tengok blog plain camtu dan colum dia ada kiri kanan. Cam bagus jer...

Cuti ni aku ingat nak buat tag yang ada tersenarai nama mektie tu....ada 2,3 tag juga yang aku belum buat.haha. Tapi tulah....nak download gambar tokleh lah pulak. So, pada yang bagi tag kat aku tu...sabar ye. Akan aku buat bila tiba masanya. cewah!! Lagipun bukan salah aku ok....Dan2 tu tak ngaku salah...wakaka.

Oklah....amacam ??cantik tak layout baru aku.....