Tuesday, April 3, 2012

Perkembangan janin dalam rahim ibu

Assalamualaikum......

Memang berat rasa hati nak bercerita tambahan bila cerita itu tak pasti samada gembira atau berdukacita. Memang .....aku akui tentang berita ini dalam blog ini pun aku teragak-agak nak bercerita sebab yang sakit dan lukanya nanti aku , pemilik blog nih la kan, tapi entah macamana ada kekuatan untuk bercerita hari ni...............
Bila mula buat urine test dulu hasilnya adalah negatif , so aku cam takpelah........takde rezeki aku lagi, tapi period tetap tidak muncul dan aku buat kali kedua 2,3 minggu selepas tu dan peliknya hasil ujian tu pulak adalah positif. Alhamdulillah, sukaaaaaaaaaaaaa........
Mengikut perkiraan period sepatutnya kandungan aku dah 12 minggu seperti gambar di atas.
Bila jumpa dr dan sacn dr kata takde denyutan jantung dimana sepatutnya dah ada pada usia itu............. Menurut dr janin aku baru mencecah 6 minggu dan tak sama dengan tarikh period akhir.


Aku cam yakin yang tarikh dia betul jer dan mulalah fikir dan risau yang bukan2.Suami aku lak biasalah dia , yakin ajer ala tie memang baru lekat kut. Sebab dulu test kan negatif. Entahlah..............
So sekarang dr kata kandungan aku baru 6 minggu pada tarikh aku pergi scan dululah. Dan hari nih dah 7 minggu. Tarikh yang diberi dr supaya aku pergi scan semula adalah minggu depan.So sekarang nih aku cuma doakan yang terbaik............Kalau sekiranya terbaik untukku takdirkanlah yang terbaik untuk ku Ya Allah....................

6 comments:

Rumah Kuning said...

Tahniah tie. kalau dpt baby girl best jugak kan....

Sidratul Muntaha said...

moh la ape lagi?
bila nak laga2 pipi nih?
boleh kasi mak buyung hilang ngidam..

Sidratul Muntaha said...

amar tus setahun dari aqil
aqil 4 thun kak
bgi je
as pendedahan
sbb klu ikut kami
mmg dia tkut klu nmpk binatang kat zoo
toi bila refer pada teacher
dialah yg paling behave sekali
this year gi zoo
thun depan tak thu lagi gi mana sbb kelas 5 years pergi taman burung kl
yg 6 year ayu tak sure
iktu ajdula bln 6

atie said...

TQ cp....Insya Allah , Amin.....

atie said...

Tulah ayu, kalau dekat sure buat muka tak malu, hehe. Tulah sebab Ammar nangis2 nak pergi, kesian pulak.

FRB said...

Tahniah Kak Tie.. seronoknya bakal hadir org baru. Fa tggu je rezki bila Allah nk bg xtau la