Monday, March 15, 2010

Sepetang di Infront River,Pekan Bandar Diraja Pahang.

Salam semua......
Gambar siapa yang handsome ini??????hahaha.Puji suami sendiri....aci gitu??????Saja nak ambil mood.....aura nak hapdet blog yang terbiar macam dah takde tuan kaedahnya kihkih.
Ok2 gambar yang kedua mestilah ammar untuk jadi lebih bersemangat nak update blog....go mektie....go...You can do it........Tolong abaikan kesengalan aku yang suka giler sebab berjaya update blog........hahhaha....

Aktiviti di awal cuti......biasalah kan di musim cuti2 sekolah camni ramai yang buat kenduri-kendara................yang kadang2 tu sampai berlaga PUSAT.....haha, istilah yang biasa digunapakai oleh suami aku....hikhik,Karang ada lak yang tanya aku apa dia berlaga pusat nih???!!!Em....emm...Aku pun tak berapa nak faham, muahahaha. Tapi aku rasalah kan berlaga pusat tu bermaksud.......2 @ 3 kenduri yang berlangsung pada hari yang sama la kut.

Cikgu2 BM........tumpang lalu yer.Kalau salah info aku nih matilah.......hahaha.Ok.....faham tak murid2. Ewah2 tiba-tiba perasan guru Bahasa Melayulah pulak.

Sori2....udah lari tajuklah pulak dah,Fokus Mektie yer........FOKUS!!!!!Tetiba jer.........
Gambar yang ketiga barulah aku, Ammar dengan anak saudara suami ....kak chik.
Tulah....berbalik pada cerita aku tadik.......sebenarnya aku dan adik-beradik suami dah berjanji nak berarak ke NENASI, Pekan Pahang.Untuk Majlis pernikahan Anak saudara suami FAIZI dan NURUL disana.Oleh kerana aku dari Bentong dan yang lain tu dari Kelantan, so janjilah nak jumpa di Pekan.

Tapi tunggu punya tunggu........rombongan pengantin nih tak sampai2.Aku pun ajak suami pergi ke sekolah lama dulu masa aku tingkatan 4 dan 5.Aku dolu2 bersekolah di Pekan, Bandar diraja nilah.....Duk asrama masa tuh.Sekolah aku dulu dekat sangat dengan Istana Raja di kawasan Padang Polo.Nostalgia tuuuuuu....sambil2 tengok sekolah mulalah ingat macam2 kisah zaman sekolah2 dulu.Sempat juga tengok kelas aku....hehe.Rugi pulak rasanya tak ambil gambar .....

Lepas tuh aku dan family lepak2 kat Infront River nih.So aku nih kira macam pelanconglah juga sibuk ambik gambar situ sini.....mengalahkan pengantin kaedahnya....hahaha.Dari kul 3 petang sampai maghrib duk tunggu.


So....layan gambar2 nih yer.....Kata nak pergi kenduri kahwin tapi.......... mana lak gambar pengantinnya?????Kwang....kwang.....kwang.Tiba2 jadi lupa ingatan........Lupa la pulak nak snap bagai.......Tapi kan.....korang nak tahu yang sebenarnya kan...... bukan lupa tapi dilanda kemalasan tahap gaban sebab badan dah letih giler................Boleh gitu??????

5 comments:

ija said...

berlaga pusat tu hanya terdapat dalam kamus dewan edisi wan sakiman sahaja..cepat2..dapatkan di pasaran!

De' Sal said...

k tie,sal tahu apa itu belaga pusat,muahahahahhh.............nakkan keterangan ker?????ha ha.....jangan buat tak tahu la pulakkkk............

Gambar perantin ada ni,takdan nak update lagi.

♥Azie♥ said...

kalau dah nama cuti sekolah mmg kenuri je la yer akak....

DrSam said...

gambar posing tepi sungai tu memang klasik sunggoh.

Anonymous said...

Genial post and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.