Monday, January 4, 2010

Ammar dan motor baru...

Salam semua.....
Inilah moto baru ammar, masa shopping hari tu lalu kat kedai mainan ni kat Tesco Ampang tuh, Ammar dah tunjuk2 kedai tu, car.....car....dia nampak dalam gambar, ammar nih memang fanatik dengan car, sehari2 asyik mintak car jer dengan ummi......

Masa dah siap shopping tu aku buat tak nampak jelah kedai tu.....konon2 nya jalan jelah teruskan biar si Ammar ni lupa......Pastuh masa nak naik kereta dia taknak masuk....akal sungguh!!!Babah pun bawak jelah pergi.................
So, inilah moto ke kereta tak pastilah aku.....Tekan pedal jer nak gerakkan motor nih, macam kita tekan minyak kereta la....Nak guna kena cas bateri la gitu.Suka sangat, balik sampai kat rumah dia main sampai tengah malam...........huhu.Sib baik masa tuh aku tak mengantuk lagik sibuk gubah barang shopping...hahaha.Ummi dan Ammar nyer perangai sama jer kan.....hiks!
Macam2 aksi.....so layannnnnnnnnnnnnnn.......

17 comments:

zedmagel said...

Salam Ammar,

Adui...cantinya car Ammar.Tuk Zed leh tumpang tak. Rajin-rajin sakat mama dan abah lagi untuk dapat keta lain. He...he...

Mama-Danish & Sarah said...

tahniah untuk ammar kerana berjaya dapat keta baru....

ponnn!!!! ponnn!!!

sarah tumpang boley?

grow2g3th3r said...

ammar.. bawaklah aunty dla nie jalan2 ngan motor/kereta baru tu... tiba2 teringat lak kat lagu ' ayahku pulang dari kerja,.. ayahku belikan kereta... kereta kecil warna merah.. boleh ku bawa ke sekolah'... heheheh kenangan indah plak lagu nie...

UnGu VioLet said...

wah.. suker nye die dapat motor baru yer... so sweet..

neezareef said...

amboi amar dpt motor..kemain sonok..msti round 1 umah naik moto je tu

[-suziey-] said...

perghhh best btl moto ni..sesuai utk bdk besar sket kan..sbb tkt baby xleh control nk pijak pedal..

Mama Qaseh said...

Selamat Tahun Bati Kak Atie..
Wah msti gmbira dak tue kan dpt new car..
Aunty nk tmpang blh tak sayang..

atie said...

Zed,salam,boleh sangatlah nak tumpang tuk zed....hehe.

atie said...

Ain.....TQ, sarah nak tumpang ekk????boleh sangat...

atie said...

Dla...Aunty nak tumpang, boleh sangat.....A ah ingat lagu tuh kan...

atie said...

Mar....Memang ammar suka sangat...

atie said...

Neeza....A ah neeza, pusing satu rumah ler jawabnya

atie said...

Suziey...A ah dia untuk 3 tahun ke atas, nanti bolehlah aqeel beli, moto nih x lajulah suziey...

atie said...

mama qaseh...selamat tahun baru ain....Boleh!!!hehe

SUZIE APAI said...

kak tie, doh bakper dok tegur..... mmg soheh doh la tu ambe g wetworld melaka....hheheheh...lenkali tegur2 la, jgn malu2....

atie said...

Tulah, mula tu tak pasti lagi, yer ke suzie nih.......pastuh nak tegur cam malu la pulak.....hehe

♥Azie♥ said...

amboi ammar 2in 1 kete dapat motor pun dapat yer..suker dia..