Monday, May 10, 2010

LCCT klia,dimana segalanya bermula...

Khamis.......6 mei 2010.
Salam semua.....
Ambik mood nak bercerita dulu,Maklumlah nak ingat balik ceritakan, hahaha...Yang pasti, pagi tu aku masih mengajar cam biasa, barang2 semua pun masih ada yang belum packing lagik. Balik tu bersilat pung pang pung pang.... hahaha. Macam berkompang jer...Takde lah bunyi tu, sajer kononnya nak tunjukkan kelam kelibut duk kemas barang kan terus bergegas ke KLIA.

Aku sekeluarga dan Alakari satu kereta, Hisyam sekeluarga pun satu kereta juga. Sampai kat LCCT tu parking kereta kat parking berbayar. Tapi ada jer kereta yang parking kat tepi jalan tuh, FREE jelah, tapi tak pastilah selamat ke tidak. Suami lebih suka parking berbayar, ikut hari katanya.

Kalau masa tuh kul 6 petang, dikira 6 petang esok tu seharilah, tapi kalau lebih dari masa sepatutnya dikira jam la pulak pada hari yang kita balik tu..... Macam aku kena dalam RM 70 jugalah. Bayar jelah kan...... Kang tak balik lak.
















































Sampai tu terus jelah solat Asar dan Maghrib. Pastuh makan ler... lapo giler, makan masa rehat kat sekolah tu jer.

Flight delay pulak tuh. sepatutnya 9.30 malam tapi sejam gak la kena tunggu. Anak aku apalagi main jelah..... Maklumlah ramai gek kanak-kanak. Ammar pulak duk atas troli tu jelah, abang-abang duk tolak, suka sangatlah dia.

Ummi tak larat nak cakap apa dah....letih!
Pertama kali nih naik Air Asia. Fuh, berdebar2 gek...tambah2 malam kan, Ayat kursi, ayat seribu dinar tak henti2 aku baca wei......huhuhu.

Ammar pun satu seat.Mula2 tu oklah, duduk diam jer siap pakai seat belt lagik.....

Tapi........
Lepas tu... ummi.... babah..... ummi ....... ZZzzzzz, Lega aku......









Lastly adalah gambar ummi.........., nampak cam pucat jer kan. Muka orang takut dan letih yang amat. Letih tapi semangat nak berjalan, sabar ok.......... Ingat satu jer..... Kota kinabalu, Tunggulah kedatangan kami..............

P/s~Itulah serba sedikit. Kalau info nih boleh membantu oklah sangat. Ada satu lagik kut n3 pasal sabah nih..... Tengoklah ada masa aku update yer...

5 comments:

Aleeya said...

wahhhh jalan2 kk ..nak itotttttttt

[-suziey-] said...

hehhehe kalu sy paking kt POS PMK tu jek..ekeekek:D

hmmm delay ek..sy dpt sms dr air asia kata flight frm KK-KL delay..adoiiii

atty's said...

nasib ammar behave je ye..hehehehe..
penat tp yg penting leh jalan2..ilang penat semua.

Ummi Ummair said...

wow k.tie,gi bercuti tak ajak pn adikmu ini.hehe..klau ajak pn bkn blh gi..ada ole2 tak?

♥Azie♥ said...

best..best..bila la azie nak sampai...kena kumpul duit nie