Saturday, December 26, 2009

Melaka Part 3

Salam semua......
Masih lagik n3 melaka.......Macam best sangat jelah kan, sudah aku kata nak buat kenang-kenangan so memang ler banyak gambar.Hubby kata tie ni apalah letak gambar banyak-banyak, tak malu kat orang ke?????Malukah??????Aku rasa tidak kan.....Lagipun budget ayulah sangat.....hahaha.Aku gurau jer....

Ala babah apa tahu....nanti kita tua2 boleh tengok lagik kenangan nih semua.Sangat BERHARGA okeh.E eh tua nanti pun masih blog lagi ke ha!!!!!!!...hihi.

Ok2....mengarut sudah......sambung cerita Melaka balik, dah bersedia kah nak baca cerita mak cik nih......
Gambar aku dan Ammar kat jetty Melaka cruise river.Masa makan malam tu dah janji nak naik cruise so pagi2 tu dah tercongok kat depan tu beli tiket nak jelajah sungai mengelilingi Melaka, pengalaman yang sangat best, BERBALOI2.....katanya hiks!
Suka tengok pic nih.......Sweet sangatlah, ada contest tak??????Aku nak masuk nih!!!!!hahha.Tetiba jer.....


Sepanjang sungai tu akan melalui perkampungan Melaka yang sangat cantik, rumah bentuk tradisional nama tempat tu kg Mortem( betul ke eja ni)Aku juga berpeluang tengok pokok Melaka, camtu rupanya pokok tu, tapi tak sempat nak ambik gambar.Lama juga lah naik cruise nih................Pusing sekitar banda hilir dan bandaraya Melaka.





Selepas naik cruise berjalan di sekitar sungai tu lihat kapal peninggalan zaman penjajah dulu, tak naik pun sebab dah pernah naik masa rombongan sekolah dulu....So, ambik gambar jelah.....KENANGAN katanya.......Masa nih tengah pujuk Ammar ambik gambar sebab dah merajuk!!!!
Gambar ni pulak, korang perasan tak Ammar yang duk kat belakang tu?????Sebenarnya Ammar nak bergambar kat situ.....siap marah tak bagi orang duduk lah kononnya, dia je nak duk kat situ.Aku nih lak tak tahu cerita.....suruh babah kedepan sikit sebab nak ambil gambar kapal tu sebagai background.......So dia pun merajuk....jebik2 ler kisahnya......
Pastuh menangislah....nak bergambar,nak bergambar, lor.......kesianlah pulak, apalah ummi dia nih kan.Pujuk2 dia....ambiklah gambar kat kapal semula....

So itu jelah kisahnya cuti2 aku di bumi Melaka, rasanya nanti aku nak datang lagi kut......Best!!!Kenangan paling tak boleh lupa duk tepi sungai sambil melihat keindahan sungai melaka di waktu malam......

Dengan lafaz Bismillah aku dengan rasminya menutup n3 Melaka ini........
Salam

8 comments:

FRB said...

wah seronok budak2 tu dpt round2 melaka ek cuti sek ni. FRB xg mn2 sj nk rehat kt umah

ija said...

hahahaha...cikgu wan maluuuu..sungguh ku tak percaya!

~~ciklinn~~ said...

salam cikgu.... wah sonoknya jalan2... linn coti ni duk umah jerk... huhhuhuuuhu

cikgu sihat ker?

kak atie linn pun bakal 3 ahmad gak hahhahaha.....

CuTeMiUt78 said...

alahai sian ammar ya.. hik..hik..hik.. best gak jenjalan akak kali ni ya

atie said...

frb~Tulah release tensen dik.....Family time ok...BEST!!!

atie said...

Ijah~Jangan tak tahu......hehe

atie said...

Linn~Salam, akak sihat linn, 3 Abd kah????!!!Takpe dik....REZEKI

atie said...

Rina~Memang best kali ni rina, happy sangat2...