Sunday, February 20, 2011

Ayam goreng berempah

Assalamualaikum...
Wah pagi-pagi buat n3 makanan nih sangat best, MURAH REZEKI!!!!!!Katanya.............hiksssss. Ayam goreng berempah ni pun aku masak 2,3 hari lepas dah kut.Tak ingat la..........Takpe jelah, kita share resepi yang aku hentam keromo masa memasaknya. Motip?????? malas google resepi dan sebab main campak bahan yang sedia ada di rumah ajer. Tapi ok rasanya sebab lepas makan nasi tengok anak-anak makan cecah sos la pulak....................

Bahan:
Ayam ~terpulanglah nak banyak mana kan
Bawang putih 2 biji } ditumbuk
Jintan manis } ditumbuk
Ketumbar } ditumbuk
Serai 1 batang } ditumbuk
Halia 1 inci } ditumbuk
Kunyit hidup } ditumbuk
Taburkan tepung gandum
Garam secukup rasa

Gaul semua bahan dan perap seketika, lepas tuh gorenglah.....apalagi.
Selamat mencuba.

2 comments:

Cikgu CTE said...

eemmmm sedapnya....simple tulah yang sedap.....kalau gaul ngn garam dan kunyit je pun..anak2 laju makan...

E'za a.k.a aiezza sue said...

singgah mencedok resepi...nampak sedap, resepi pon senang, tq :)