Thursday, July 9, 2009

Akhirnya...

Salam semua....
Semalam masa balik aku biasalah, mengemas apa yang patut lah kan, membasuh, meyapu bagai... Pastu dalam hati aku rasa aku memang dah confirm nak duk hostel nih.

Pagi tadi, sampai je kat kelas akak imah yang duk sama dorm dengan aku duk berbisik cakap dia dah cari rumah sewa nak duk luar. Pulak dah.... Dia kata masa perjumpaan asrama malam tadi warden tu cakap kena potong elaun macam mana tah... sebab tu dia nak duk luar, cikgu lelaki yang duk hostel pun pakat keluar juga.Daripada aku menyewa rumah lain kat kl, rasanya baik aku berulang je.

Warden tu pulak asyik suruh duduk luar je, bayangkan sepanjang 2 minggu ni dah 3 kali pindah bilik.Mula duk tingkat 2, lepas tu suruh pindah tingkat 3 lak...ingat habis kat situ je.Rupanya dia suruh pindah dorm kat blok lain pulak. Tak ke kerja penat tu namanya. Suka2 hati je...siap cakap, kalau tak nak keluar nak kunci je bilik dari luar....Adeeh!!!!Rasa bengang juga aku....

Akak2 yang dari bentong ni pulak nak berulang-alik. Aku pun malas nak fikir panjang terus berulang jelah, tak kan nak tinggal seorang je kut kat dorm tu....

Akhirnya aku berulang dari bentong, terus kemas baju, barang2 bagai....Haih...entahlah, aku cuma harap segalanya mudah bagi aku.... Moga Allah permudahkan jalan bagi aku nak belajar nih walaupun duk berperang dengan anak di rumah... Dan pengganggu tegar dah semestilah Ammar...

Terima kasih sangat2 pada kawan yang sudi berkongsi pendapat dengan aku.....inilah keputusan yang terpaksa aku ambil.Harap segalanya berjalan dengan lancar.Setelah 2 minggu bertekak, merayu dengan warden...akhirnya mengalah jelah....

13 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

kuatkan semangat ya kak...mesti penat kalau tetiap hari nak ulang-alik kan??

semoga Allah permudahkan jalan bagi akak... selamat berjuang k..

grow2g3th3r said...

kak tie.. insya allah.. segala kepayahan, kesusahan dan pengorbanan akak akan dibalas dengan kejayaan.. yg penting.. jgn merungut.. heheheheh

apa2pun.. memanglah penat kan ulang alik.. tapi.. pedulik apa kan kak.. janji hati senang dpt bersama anak2 dan keluarga... Dari hati yg senang, maka secara langsung akan menajamkan minda dan menerangkan hati utk menerima ilmu2. all d best.

Ena Qaisya said...

erk! kak tie masuk asrama smula ke? study balik ek...
jaga diri ye kak

Sidratul Muntaha said...

normal ler kak tie
pepehal harap2 akak tabah
susah2 skunk jer
nnti esok lusa mana thu jdi CD?
insyaa Allah

~~ciklinn~~ said...

semoha kak tie tabah yerk... takpe sekejap jerk nanti amsa berlalu...linn doakan akak berjaya dan terus berjaya...aminn

CuTeMiUt78 said...

semoga kaktie.. tabah menghadapinya.. apapun akak kena kuat.. semoga sipermudahkan segalanya utk akak.. insyallah.. semoaga kaktie berjaya.. :D

atie said...

Ain-Penat jugalah...tapi lepas mandi seme tu ok kut...TQ ain.

atie said...

Dla-Tq dla...kaktie harap pun camtu gak....moga dipermudahkan segalanya.Amin..

atie said...

Ena-ya ena duk hostel dan dah kuar duk umah balik....hihi.Belajar lagik nih...

atie said...

ayu-Tulah, kadang2 apa yang kita harapkan jadi lain pulak kan....Harap boleh jelah nih...

atie said...

ciklinn-TQ lin , harap macam tulah dik BERJAYA!!!!

atie said...

Rina-Amin...moga doa makbul la hendaknya.Ya betul tu....moga dipermudahkan.

*meen* said...

akak..meen rasa better akak berulang je macam sekarang ni, lagipun tak jauh sangat, sejam je kan..akak car pool ngan kwn2 yg lain ek? Takpe kak..mmg penat nak bangkit pagi2 drive jauh tapi bagi meen, dari akak dok hostel, malam2 sure ingat ammar dan anak2 lain kat umah, better akak berulang je. Lagipun,petang takde aktiviti kat maktab kan? akak ada banyak masa untuk study, insyaAllah..7 modul tu nampak cam banyak, tapi yg pentingnya akak concentrate kat kelas betul2, kat rumah tu boleh study lite2 aja pun dah ok..

InsyaAllah..you'll be fine..