Sunday, July 5, 2009

Weekend yang agak sibuk.

Salam semua.....
Tengahari jumaat nih ofcozlah aku ada kat rumah...
Balik tu, abang hantar aku pergi bank ada urusan sikit. Lepas tu balik kat rumah aku jemur kain yang menimbun tu....adeh, letihnya....Lum pun habis jemur kain kak long, anak saudara dan mak andak aku datang nak bermalam di rumah.

Dia dah talipon tapi biasalah aku talipon duk dalam hand bag....so duk menjerit kat situ ajelah.....ekeke.Maka penuhlah rumah aku malam tu....tidur kat luar tu jelah, maklumlah ramai. Masa nih barulah terasa nak punya rumah besar kan.

Long aku lak datang bawak buah durian raja@tembaga tu....18 henggit sekilo harga dia, sedap sangat!!!! selalu aku beli yang D24 jer...itupun rasa dah mahal sangat wakakaka.... Tapi kalaulah ada orang ajak aku g kebun durian pun syok juga.....Ada ke?????Anybody????!!....hihihi.Mengarut sudah ok...

Sebenarnya ada kenduri kat rumah sepupu aku kat perumahan aku nih, malam tu tumbang 2 ekor kambing, hari sabtu lak tumbang seekor kerbau.....besar tu kendurinya.Abang aku biasalah kerja memotong daging malam tu dan aku ditugaskan mengejar Ammar yang asyik buat action movies pada tahap tak boleh dikawal langsung, letih ummi dik....

Sabtu.....pergi kenduri lagi, aku tak dapat nak tolong langsung dengan si Ammar nih, lepas makan duk borak sikit dengan sedara mara pastu Babah ajak pergi kedai basikal nak beli untuk 3 hero aku ni.....beli basikat BMX 3.....haih udah berapa ratus di situ.Tak dibeli kesian pulak duk tengok je kawan2 main kat depan rumah. So...babah pun belikan juga.

Balik kat rumah tu sempat buat pulut durian untuk makan petang dengan adik beradik sebelum kak long aku balik rumah.Emm licin tuuuu....macam tak cukup lak pulut.

Ahad...Duk kat rumah , buat kerja rumah bla....bla....sedar2 dah pukul 3 lebih. Adeh cepatnya masa berlalu....Yang pasti subuh2 esok aku akan bertolak ke IPGM balik......tolongggggg!!!!

P/s-N3 kali nih tiada gambar,.....bukan main aku shoot sana sini rupanya usb tinggal kat bilik hostel....wakaka. So takdelah gambar yer....

23 comments:

ija said...

rindu kat kak tie..

*meen* said...

akak..akak ulang alik ke hari2 ke maktab?

Gieyana said...

waaa..Kak Tie, mesti penat + letih n bagainya kan? kelas bila start?

neezareef said...

alahai...sejak dah ade '2 bilik' tu yg ade brg tinggal sana tinggal sini kan

Mama-Danish & Sarah said...

sib baik takde gambor, kalau idak meleleh air liur ku. kak, kasi la resipe wak pulut durian tu... tak pernah try buat lagi. tingin nya nak makan....

*Azie* said...

akak dah star belajar ker...lama azie tak lawat akak...

Mama Qaseh said...

Laa ciannya dh sanp sna sni baru pasan usb nya tkda yea..tkpelaa kak Atie wlaupn rasa jap terubat rinduu si Ammar tu kt ummi dia kan..
take care tau Kak Atie..

Mama Qaseh said...

Re: Opps lpa lak nk bgtau..pasal resipi Asam Pedas tue..t bla Ain free msak Asam Pedas Ain tepek resipinya skali yea kakak ku..

atty's said...

tie..kalo ade org ajak tie g kebun doyan..jgn lupas kan kty ye

Asmida said...

sabor ye kak tie. mmg banyak dugaan dan cabaran blaja nih. kita serupaaaaaaaaa...tapi tak sama, hihihi.

Cikscarlet said...

rindu kat kak tie jugak...

atie said...

ija-Rindu kat kawan2 kat sekolah ijah....huhu

atie said...

meen-Akak duk hostel dik....2,3 hari baliklah...weekend tu dah mesti.

atie said...

Gie-Memang ting tong amat nih gie...dah nak masuk 2 minggu belajar.

atie said...

neeza-betul tu...sudah ada 2 bilik skrg nih...tak sangka dah habis belajar dulu duk hostel lagi ekeke

atie said...

mama danish-Lor teringin ke??? nantilah kalau ada masa akak letak resepi ye...

atie said...

azie-Dah nak masuk 2 minggu azie...Dah lama tak datang ye...takpelah.

atie said...

mama Qaseh-Dah lupalah akak ni ain, TQ ambil berat pasal akak ye.... ha!!!cepat bagi resepi,hihi.Macamlah rajin masak....

atie said...

atty-hahhaaha...samalah kita kan ty, tapi yang sedihnya takde orang ajak pun.......huhu

atie said...

asmida-Sama kan, tapi as lagi kena kuat sebab jauh tapi tujuan kita adalah sama dik...

atie said...

oja-Kak tie pun rindu kat oja....

mama idzareef said...

salam kenal..exchange link ya..

mummYaeesh said...

part yg durian tu yg jeles okeh!klu ada org ajak kaktie g kebun durian ajak weols skali tau..ahaks