Wednesday, October 14, 2009

Kes berat nih...

Salam semua...
Hai..... gambar kasut pun nak masuk blog ke?????!!!. hihi.... Bukan nak tunjuk kasut aku nih, sebenarnya ada cerita di sebalik kasut ini weeeeiii..... Memang kes berat, tak caya ... baca sampai habis ekkk....

Gini......... aku balik kg hubby masa raya tu kan, tiba turn nak balik kg aku pulak bersiap nak balik tu, bersalaman semua, tengok bilik kononnya takut2 ada barang tertinggal la kan, pastuh naik kereta.Angkat tangan Babai2 bagai dengan adik beradik la kaedahnya kan.....

Tiba-tiba ... abang!!!!! mana kasut tie nih????? hahaha... memang betul nak kena nih, kasut kat kaki pun boleh tak sedar.wakakakaka.yang bestnya masa nak naik kereta tu boleh pulak aku tanggal sebelah, elok je duk dalam kereta macam duk kat rumah sopan berkaki ayam. Cam hilang ingatan kejab, boleh gitu????


Dan2 tu aku tefon Sil kat rumah suruh tengok ada tak kasut aku tertinggal sebelah kat kampung. Rupanya memang ada duk kat garaj kereta elok je sebelah. Adeeeehhhh!!!! Macamana nih???? huhu... Dah la kasut tu aku beli mahal jugak. Beli pun mikir banyak kali.... HUSH PUPPIES tuuuuu....Aku suka pakai kasut tu, nampak biasa je kan tapi selesa...

Last2, pesan je kat Sil aku sal suruh bawak balik rumah dia.... mungkin cuti deepavali ni lah nak pergi ambil sambil beraya......hihi. Sal...... ada tak kasut kak tie tu??????Kak tie nak datang beraya nih......hihi. Insya Allah kalau jadi pergi..... E eh, ada kat rumah tak????

Begitulah cerita aku hari nih.... Dah pelupa sangatlah aku nih, Mungkin faktor genetik.....Ececeh!!!Tak nak mengaku faktor usia tuuuuuu......ekeke.Korang pernah tak jadi macam tu ha?????Nak cover line nih.....

31 comments:

neezareef said...

k.atie
kronik2..leh tetinggal sblah kt garaj kete..kah kah kah...

[-suziey-] said...

ler sabo je la..hahhahaa..lawak arrr..nk gelak guling2 bole..ekekek:p
erkk kak sal tu SIL kak atie ke? ke sal lain:D

MuMMy 2 Haqq said...

hehehe..tak penah dengo org leh lupe kasut kat kaki..

atie said...

Neeza......wakakkakka memang lawak giler kan.Masa jadik tu cam malu kat hubby...hihi.Eh, ko gelakkan akak ye neeza...

atie said...

suziey....lawak kan, akak pun senyum2 je tau, nak gelak takut kena marah ngan hubby...hihi.

A ah, sal tu memang SIL akak...

atie said...

mummy2haq....Tak pernah ekkk??Hari nih dah pernah lah yer....hihi.Tak semua orang ada feel macam akak ni yer.....ekeke

naz ilyn said...

salam... hihihi macam mane boleh lupa macam tu sekali tie... nasib baik tertinggal kat garaj kalau tercici kat jalan macam mane tuuu

atie said...

Salam kak, yelah kan, sib baik kat umah Mil jer, kalau kat jalan mahu pusing balik carik jugak.hihi

DrSam said...

he...he...ni mesti kes banyak sangat makan ketupat ni dan kuih muih ni, sampai kasut pun tertinggal sebelah.

HASNAH said...

klako tullllll..sama cam criter SIL yg tertinggal kasut kat pasar..gara2 makan atas keter, sebelah kaki atas keter dan sebelah lagi kt bawah..masa nak g... angkat kaki jek...last2 ilang camtu jek...

Cikscarlet said...

huhu siyan akak ku sorang ni..tp ramai tol ske pakai kasut HP tu kat skool, rasanya nampak kak remy , kak zalinah...mesti termakan kata kata kakak vantage kita..keh keh

Mama Qaseh said...

Muaaahaahaaa Kak Tie..tlg laaa..lawaks tul laa akak ni tau punya la xcited nk blik pun..bley camtue ea..tertinggal sblah..huhu haruss cpt2 amik Deepavali nnti yea Kak..hehe ngah senyum2 ni bca citer akak tau..geli tul hati kita..btw i loike Hush Puppies too

De' Sal said...

Hahahaha......kih kih kih.....nak gelak dululah,ada ni haa......mai ambik ler....lambat ambik nanti kena jual....sampai ari ni kalau terpandang selipar k tie dalam keta tu,nak tergelak rasanya.

atie said...

Dr sam, tulah kan, tapi jangan salahkan ketupat dr....sian dia

atie said...

hasnah,Owh.... ada jugak orang yang senasib dengan diriku...muahahaha.Nasib baik atie punya tak hilang kak

atie said...

Cikscarlet, betul3....hihi oja naper panggil nama baru tu????Sejak bila dapt nama glamour mcm tuh, mahal namanya......kihkihkih

atie said...

mama qaseh,Gelak jangan tak gelak,akak dah puas dah....hihi.Oklah kasut nih....SELESA betul tak?????

atie said...

Desal,kihkihkih....Tulah hajat dihati memang nak pergi tak tahulah abe kime tuh....nanti kaktie bagitahu la....

JIVEBUMZ said...

haa faktor genetik ke faktor pelupa tu kak tie.. sabar jela yer.. nasib baik ade SIL yg leh tolong amek bawak balik hihi kalo tak beli kasut baru la jawabnye kak tie

♥Azie♥ said...

adoi kak tie macamana leh jadi lagu tue,,,ni mesti kes suka naik kete tinggai jaji jar kuar sebelah.

CuTeMiUt78 said...

addoooii la.. duk tersengih2 baca n3 akak ni.. blh plak tinggal sebelah kat garaj tu..

atty's said...

salam tie..memula leh tak kty .golak dulu sambil guling2...huhuuhuh..kelakor..camne leh lupa..hehehehe..

Encik Azizan said...

bole thn lawak nye..hehe....slm singgah

ciklinn said...

salam kak tie.... akak sihatttt ker...windunyerr saya dgn akakk...sgt2 rindu okey....

sekali masuk blog baca pasal selipar ni lak...adoiiii rasa nak gelak guling2 kak oiiii.. hahahhahah

kalau akak nak tau aisy dahh 3-4 kali dah buat perangai camtu..... tau2 sampai umah sebelah kasut takde..haiyoo manyak germm lor

atie said...

Ila...Hahahha,faktor lupa benarnya kan,tulah sib baik sil amik kan.

atie said...

Azie...tulah dik, tak pernah lagi jadi lagu nih azie oooiii.Camana leh lupa lak.

atie said...

Rina...Hihihi...akak pun confius macamana boleh jadi camtu... padahal dah sah2 lah pelupa kan.

atie said...

Atty...Memang ko ty yer, gelakkan aku lak, tapi memang kelako pun....kihkih

atie said...

Encik Azizan...Salam juga buat encik, boleh tahan ekk, tapi bab lupa nih memang tokleh tahan tau.Poyo je

atie said...

Linn...Akak pun rindu kat linn tau, dah sihat ke???

Owh jadi akak nih macam aish la pulak yer....hihi

Mama-Danish & Sarah said...

hahaha....camne akak leh pakai kasut sebelah erk? tak sedar plak tue....adoiiiyaaaaaa.