Tuesday, October 27, 2009

Udang masak tempoyak...dan tangis sendu Nur Kasih.

Salam semua...
Amboi-amboi....kemain tajuk aku kali nih.haha.
Resepi baru nih dah seminggu diwar-warkan oleh kak pah, cuma aku tak berkesempatan nak buat, Sedap mektie.....baik mu buat. E eh.....nanti jab, mektie katanya.....haha. Kadang2 ada kawan panggil aku gelaran glam itu walaupun aku bukan orang kelantan ok.

Apa yang aku melalut nih....hihi. Cuma nak cerita pasal resepi baru nih iaitu udang masak tempoyakErrk.....Korang makan tempoyak ke ha???Yang tak bestnya, tengah aura.... aura nak masak tu datang gas habis lah pulak, DOWN OK!!!!!!!. Mengada....macam lah rajin benor lah tuh gayanya kan.Takpelah, yang pasti udah pun berjaya aku masak, hubby kat sedap anak-anak pun suka, Alhamdulillah.So...resepi kak pah nih memang sedap.

Resepi yang kedua adalah ayam goreng berempah, yang ni tak sempat lak aku snap gambarnya.... kira halal jelah korang sebab dah disapu oleh anak2.Maklumlah ramai2 nih memang suka berebut, Ayam goreng pulak tuh....memang budak-budak dan mak budak sukaaaa....hahaha.

Sekarang nih aku tengah layan Nur Kasih Online TV3.COM. Dulu2 masa belajar tak sempat tengok so masa nih aku cover balik.Sampai kul 12.30 malam aku bantai tengok episod 1-7.Pagi pergi sekolah ramai kawan2 tegur.... ingatkan aku bergaduh ke nangis2 rupanya sebab NUR KASIH.....hihi. Sedih giler wei.... walau kena gelak dengan hubby dan anak2 aku tak pedulik dah. Ayie siap bagi tisu satu kotak kat aku...Nak kena seligi ke apa budak nih.Nangis sampai bengkak mata u see...huhu

17 comments:

ell.eza said...

saya suka udang!!masakla apa saja..asalkan udang..gerenti layaaaaaannnnn..hahah. Dan saya juga sgt suka ayam berempah..akak share le resepi, mana tau nak cuba style akak plak..

NurKasih*owh saya jatuh cinta sama Adam*kekekeke

atie said...

ell.eza, sama ar meen, akak pun suka udang, nanti de masa akak bubuh resepi yer....
Adam ekkk??? Oklah jugak hensem hahahha...

Tabib Haji Norjae said...

Nur Kasih. Alhamdulillah.

♥Azie♥ said...

ini fav anak2 & suami azie ni..sedap2..amboi kak tie tgk nur kasih feeling abis...wawawawawa samola kita...time part yg sedih tue menangis gila2.

leeza83 said...

bunyinya cam sedap jer k.tie...tp ros x makan udang...klau wat daging msk tempoyak ker...sotong masak tempoyak ker...waduh2...gerenti jalan punya....

CuTeMiUt78 said...

wallaaa.. nampak sedap tu kak.. blh la kongsi resipi kat sini.. emmm nur kasih memang best kan

momguess said...

ohhhhhh
nur kasih
mmg sedih lah ceter nyer
tapi skg tgh bengang ngn sara
ader jer idea die nak kena kan org
eiiii

Zura said...

udang masak tempoyak mmg sedap...

sy pun layan cite nur kasih...

mamazana said...

mmm... zana sorang je yg mkn tempoyak. cik abe x suke.

Nurkasih? Zana br je mengikuti citer ni kak. maklumla, udah lama duduk di negeri org... hehehehe....

atie said...

Tabib....Alhamdulillah...

atie said...

azie...Owh, hubby dan heroin tu pun suka yer azie,hihi....sama lah kita sensitif over hahhaaha

atie said...

leeza....Kalau tak makan udang buat jelah ikan rose.....hihi

atie said...

Rina...A ah sedap rina, nanti ada masa akak letak resepinya ye...Minat Nur kasih juga ekkk?????Best kan.

atie said...

Momguess....Betul kan memang geram kat sara tu... gunting dalam lipatan tul..

atie said...

Zura....Tulah, kaktie pun baru firts time buat. Sedap, memang best kan cerita tu...

atie said...

Zana...Hubby tak suka yer....hurm. tak best kan makan sorang lak, best cerita nih zana, try lah tengok. Kaktie tengok online jer...

neezareef said...

fuh tajuk dier serunn..hehehe