Friday, November 21, 2008

Aku suri di rumah sendiri...


Kalau dulu..bangun pagi keje...keje..keje tapi sekarang bangun pagi masak...masak...masak.

Bagus sangat ke....Sampai aku dah takde idea lagi nak masak apa.my hubby pulak kalau boleh dari sarapan hinggalah dinner nak aku masak sendiri.Alamak....Padan muka aku la kan.Barulah aku rasa susahnya jadi suri rumah ni...SUSAH OK

Pagi tadi aku masak le mee goreng...anak aku makan sambil memuji sedapnya ummi....Masa tu puas rasanya melihat anak2 makan hasil tanganku sendiri. Sori ye aku tak sempat nak snap gambar mee goreng aku.Macam lah ada orang nak tengok...ye tak.

Lepas tu... tengahari pulak my hubby nak makan ikan masak lemak dengan terung... masak lemak nih aku lemah sikit sebab...kadang2 menjadik ..kadang2 enggak.Pelik kan.Tapi atas permintaan aku masak jugak.Mujur lah menjadik setelah aku mandremkan puh...puh.hehe.

Disebabkan aku isteri yang baik waktu cuti ni....cuti je ker..(supaya aku tidak makan gaji buta) aku masak lagi sayur campur, goreng ikan kering dengan bawang dan lada(diperah pulak dengan asam limau nipis)serta sambal belacan jangan dilupa ok....

Biasa-biasa je masakan aku ni ...Tapi sedap tu,sila terliur ok..maaf aku puji lebih2 he he. sebab...sebab apa yer...saje la nak bagi motivasi pada diri sendiri agar terus rajin berusaha memantapkan diri sebagai isteri mithali. Jangan x percaya ok.

Bila dah siap aku pun ajak semua makan...dan terkejut tiba-tiba sebab anak aku menjerit...yeyy ada sambal belacanlah.Aku pun macam berfikir sekejab...a ah la aku dah lama tak buat sambal belacan laaaa....

Bagus juga ye...itu menandakan anak2 menghargai apa yang kita masak untuk mereka walaupun hanya sambal belacan kah kah kah.

Jadi...kita ibu2 ni sebenarnya patut rasa bangga kalau dapat memasak untuk mereka.Macam kita dulu la yang sukakan masakan ibu...hargai saat itu sebab bila dah kehilangan mereka kita tidak mungkin dapat mengecapi seme itu lagi...hu hu

4 comments:

ija said...

amboi bebudak tu..dah pandai makan velachannn ye..sedaplah tgk kak tie punya menu..terangkattttt

atie said...

Ye ke terangkat ijah...atau saje nak ambik hati.Ummi tukang masak ok..so makan jelah.he he

Salbie S said...

hah terangkat?wah! hebat nih!heheh
takpe memasak dan terus memasak...tak ada ruginya kan kan datuk shah rukh khan kan kan kan???
Salam kenal jugak.Terima kasih kerana melawat di blog saya yg beralamat No 7 Blog S hahahah
Dtglah lagi, dtg mkn2 minum2 sila2 sambil bersila pn ok kan?hehe

atie said...

Salbie ni kelakar la... hiks.