Saturday, November 22, 2008

Ku sangka panas hingga ke petang


Sana sini hujan kan...Tapi di tempat aku tengahari tadi teramatlah panaihnya rupa-rupanya hari nak hujaaaaan....eh macam citer pendekar bujang lapok la plak. Ingat tak citer tu?Suami aku minat gila tau.


Gambar ni macam best je aku tengok sebab tajuknya hujan menimpa sepohon pokok mangga.Agak2nya ada tak orang nak mandi hujan sambil nyanyi2 kat pokok mangga ni. alahai apa aku merepek nih.sori la kenkawan aku ni macam sengal sikit hari, kena badi hujan kut ...Ada ke badi hujan.ha ha


Anak2 yang kebosanan kerana tak dapat main hujan.Akukah ibu yang kiijaaam.Tidak.... Ummi nih orang nak main hujan pun tak boleh... tunjuk perasaan lah tu!


Dulu-dulu...kalau hujan memang syok lari2 dengan kawan2 sambil keliling kg main hujan kan. Tapi sekarang...anak2 duk berkurung dalam rumah je mak pak dia x bagi main hujan takut demam...emm aku ler tu.

Kadang-kadang terfikir juga zaman kanak2 kita dulu lagi bebas dan menyeronokkan , main ramai2 boleh pegi ke mana pun dengan kawan2 dan yang bagusnya mak ayah takde pulak marah.Mungkin masa tu takde lagi anasir yang merbahaya seperti sekarang... masa aku kecik dulu ada juga la citer..kununnya ada orang pancung kepala nak buat jambatan pulau pinang...korang pernah dengar tak?? tapi entah la...sampai sekarang aku x pasti kesahihannya.

Itu dulu la kan sekarang ni jenayahnya makinlah menjadik2...kanak2 itu...kanak2 ini..yang menyedihkan pun ada. Jadi tak salah kalau ibu bapa bersikap terlalu 'MENJAGA' anak mereka.
Tak salah kan......kan.

10 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

dah link dah...

ape pesen budak2 tu hehe...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

saya kalau hujan lebat..ape lagi..cepat anak2 kita cuci lantai hehehe...

diorg dah tentu happy sbb dpat main hujan..

atie said...

Nrina:cam bagus je idea tu...nanti boleh ummi main hujan sesama kan.
dak tu pesen x puas hati he he.

SUZIE APAI said...

salam..slmt berkenalan..nti kita nk terjah blog awk sedlm2nyer bleh..? sonot sharing psl ank2 ni.. hiks..mama modenn

atie said...

Suzie:Salam kenal2kita pun memang nak cari kawan nih... maklumlah the very new blogger.he he.Kita link2 ok tak?

Azie said...

hai salam pekenalan jua untuk atie...atie nal wat layout tue ker...buka mynicespace pun bleh @http://www.thecutestblogontheblock.com/

HasraRazali said...

Salam kunjungan balas...buat atie,terima kasih dtg jnguk blog hasra...jmput2 la dtg selalu yer..:p

atie said...

Azie~Ya salam..nanti kita godek2 laman web tu eek,thanks

Hasra~Boleeeh, no hal , has pun de masa jengok le kita k

Erinsza said...

tie klu dulu memang kite pun mcm tu, skrg anak kite takut hujan, yelah demam nantikan.

atie said...

Sama lah kita eek...