Sunday, November 23, 2008

Aku bangga bila....


TUUU DIA...Suspen kan..kepada sesiapa yang alahan terhadap benda alah tu tolong bersedia ok....Banyak gunting tue!Ada jarum suntikan, kapas, ubat luka dan macam2 kan...nak terangkan seme tu aku pun tak reti sebenarnya...sebab aku bukan DR ok.

Kalau nak tahu itulah alatan yang digunakan untuk memotong oopss..emm untuk berkhatanlah bagi dak lelaki.


SEBELUM...


SELEPAS....Hey korang jangan gelak tau....x baik(sambil tutup mulut dan gelak kuat2 kah kah kah ) nakal tau...

Aku bangga sebenarnya sebab ini kali kedua ANAK JANTAN aku berkhatan....pertama dulu anak kembar aku la.Jadi sekarang ni anak aku dah meningkat dewasa walaupun umur baru 8 tahun.

Oh ya, tima kasih kak ina kerana bagi tips kalau nak senang letakkan besen kecil atas TUuuuut...,jadi x yah guna tali lagi.Sebab tu ada benda bulat atas tu..nampak kan.Maklumlah rumah sekarang kan susah nak letak2 tali ni.

Aiman,Zuhair n Ayie yang sedang terbaring tue...seorang lagi tue Adik Alif dikuarantinkan di dalam bilik kerana emosi masih belum stabil lagi.Apapun moga all the four small man boleh menghadapi saat perit ini dengan tabah...dan ummi pulak terpaksa angguk2 kepala bila macam2 hadiah yang diminta sebagai balasan...haii ambik kesempatan lah tu...anak2 sekarang.




Inilah senyuman terpaksa yang paling manis bagi Ayie selepas baru dikhatankan. Enceem kan.Jadi minggu nih kami seme pun terpaksalah berpantang sama...Tak salah demi anak2.

p/s~Thanks kepada kak Ramidah diatas kesudian meminjamkan rumah untuk melaksanakan tanggungjawab ini.Juga untuk sessi makan2 yer..teedap tau.Tie terpaksa publish kan rumah akak yer...dengan izin k

16 comments:

ija said...

wah..bagus pakat2 tuk adakan majlis khatan ni..er aliff emosi tak stabil?hihi..

Aleeya said...

he he masok coti sekolah jerk start le musim org besunat kan..

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

alamak...serem ler...
anak saya yg 2 org ni camnelah citenye nanti bila bersunat...
saya pegang sikit pun dah melenting2 dia ngelak..inikan plak nak kene potong huhuhu...

atie said...

Ija~Alhamdulillah...berkawan baru x takut.Alif tu memula je pastu ok

atie said...

Aleeya~Betul tu...Jadi dak ni tokleh lasak2 jee.Kita jawikan dia

atie said...

nrina~Memang cam tu, nanti dah sampai masa ok je...

cikgu panji said...

seriaunye....takde yg lari keliling rumah ke?

atie said...

Alhamdulillah takde...cuma yang nangis meronta2 tu ade jg la..

Mama Mya said...

kunjungan balas.. eee ngeri nengok peralatan tue.. naik bulu roma.. oo berkhatan yer suspen jek.. dah besar yer anak2 atie.. nak saya panggil apa? kakak? or adik? hiks.. salam kenal dari saya mama mya aka watie

atie said...

Saje nak wat orang seram..ekekeke
Rasanya akak kut...kak tie pun leh juga

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.. biasa la bila musim cuti sekolah ni kan..

atie said...

cute miut~Aktiviti wajib bagi dak lelaki kan...saba jelah

SUZIE APAI said...

lerr...gitu kesahner..kak atie dhder ank bujang..ramai hero yer..Syabasss..mesti seorg ummi yg cemerlang gituuu..nti bleh mntk tips mjga ank2 laki ni..

atie said...

Ya suzie akak dah ada 4 hero tau..Tips?? Boleh lah sikit2.Tapi kadang2 tensen juga sebenarnya.Kena pandai silat lah..muahaha.

Erinsza said...

tie musim budak bersunak skrg niekan. tak pe HANDSOME boy sikit jer sakit tu.

atie said...

A ah la...erin.Asyik sebut boring je duk terbaring tu