Wednesday, November 26, 2008

Kursus...kursus



Hubby: Tie...cuba tie tengok muka Ammar nih..

Ummi:Ye lah,nape lak... ,pelik je soalan tu

Hubby: Cuba Tie tengok muka dia...sampai hati ke nak tinggalkan adik.( sambil wat muka sedih dan senyum2)

Ummi:Alah...sekejab je 3 hari tu, lagipun babah kan ada...nanti2 ummi talifon lah
(dalam hati Tuhan jelah yang tahu...aku tahu my hubby saje je nak try test aku tu. Nak tengok muka sedih aku...silap2 ummi yang nangis dulu....)

Hubby: Tie bayangkan kalau nanti adik tercari2 ummi satu rumah ni macamana? Tie tak kesian ke kat dia....senyum2 lagi.

Ummi: Adeeeh la...

Hubby:Kah kah kah ...

Memang my hubby dah berjaya buat aku sedih dan serba salah tau...aku tahu memang itulah tujuan usikan dia...Suka sangat tengok muka tension aku.Aku pun kalau boleh memanglah bukan suka sangat pegi kursus nih.Tapi demi tanggungjawab ... terpaksa la juga kan.Maklumlah aku ni kan cikgu kecik. Kecik ke???he he...jadi nak tak nak kena la pegi juga....dah kewajipan aku sebagai seorang guru.Kenalah patuh seme tu..

Apapun esok lah harinya,aku dah tak boleh buat apa dah...pegi jelah,Cewaah.Semoga segalanya di rumah berjalan dengan lancar.Ok daaa...itulah luahan hati seorang guru dan juga seorang ibu...Jangan jadikan anak kecil sebagai alasan untuk tidak pegi kursus ok.(sebenarnya aku cuma cakap pada diri aku sendiri je...nak sedapkan hati.)

Moga perjalanan dan kursus aku SUKSES..

14 comments:

Salbie S said...

salam kenal salam singgah cikguuuu hehehe
sabar2 cobaan tu!

atie said...

Salam kenal salbie..yelah katakan sabar pada ummi ok.

meen said...

selamat berkursus kak tie..

waaahhh saya suka la layout baru akak ni..hari tu masa saya dok godek2 blog..terjumpa jugak layout ni...mmg cantik, gabungan hijau pink ni saya suka...

atie said...

Time kasih meen...Sebenarnya suami akak yang buat tu, akak ni mana la reti pun..dah peksa ye.

SUZIE APAI said...

heheheee...pegi la kaktie..cikgu mmg byk kursus yerk..

atie said...

Tulah pasal suzie...kak tie ok je tapi sian kat ammar..coz mlm masih b.feeding lagi

Azie said...

ala kesian ammar kena tinggal..ala kejap jer okeh...

atie said...

A ah kejab je kan..pejam celik..pejam celik dah habis 3 hari tu.

ija said...

eh..eh..cikgu wan ni..ammar yg cari ummi ke dia naty yg sibuk duk cari..hahahaha

atie said...

Ha ha...ija cakap tu pelan2 sudah leer...kwang..kwang..kwang.Nak berjalan pun sempat g tengok blog

CuTeMiUt78 said...

yela.. alasan anak tu.. kadang2 tak blh nak elak bila dah ditugaskan.. nak taknak kena jua pergi kan

atie said...

Memang tak boleh elak dah nih...pegi jelah

Erinsza said...

alah cedihnyer muka handsome boy nie, yelah mama dia nak gi kursus tu yg murung semacam.

atie said...

Memang lah erin...tapi ummi ammar yang lebih kut.hehe