Sunday, June 21, 2009

Percutian yang singkat...

Salam....
Sorilah weekend nih aku tak dapat nak singgah kat rumah kawan2....
Tulah....tiba-tiba la pulah babah ajak pergi Kuantan, aku pun ok ajelah sebab aku suka sangat kuantan. Banyak memori aku zaman muda waktu belajar nak jadi guru dulu....so memang banyak sangat suka duka aku di situ.

Mula ingat nak tidur kat teluk cempedak, tapi penuh ada persidangan doktor pakar lah pulak.....so terjah chalet jelah sebab babah nak duk dekat pantai...Aku bermalam di chalet mercu beach resort....harga RM130....oklah untuk orang macam aku nih. Senang nak mandi kolam depan bilik jer....pantai lak jalan tepi chalet tu sikit dah sampai.....hurm tempat ni oklah.Cuma ramai jugalah orang sebab ada hari keluarga bank kat selayang tu....
Ammar yang sibuk mengejar ombak....hehe
Aku suka tengok aksi Ammar berenang kat kolam nih....tak takut langsung, dia tengok abang2 berenang dia pun sama gek, takde pelampong pun....Tangan tegak camtu pastu kaki lurus....hihi. Ammar nih cam pro jerk...padahal baru 2 tahun.
Gambar last nih sajalah nak tunjuk gambar ummi dan babah lak....TQ babah sebab bawa kami jalan2....suka sangat!!!! lagi suka bila babah belikan sesuatu. Tak sangka lah pulak....hari bapa ummi lak yang dapat hadiah .Terima Kasih babah. Luv U....heh heh. Dapat hadiah barulah luv bagai.haha.Tapi birthday Ummi bulan julai nih hadiah lain ye......Hadiah apa??? Adalah sesuatu yang putih kuning....perempuan memang suka.....Sorilah aku malas nak tunjuk,biarlah rahsia....cewah!!!.macamlah korang nak tengok kan.

34 comments:

c-idah said...

bestnye dpt brmlm kt sane...
lg2 dpt mandi manda...

Ummi Salsabila said...

bestnye pi pntai.....

De' Sal said...

He he......makan angin kat mana tu...sonotnya Ammar mandi, umminya tak mandi sama ker...

Mama-Danish & Sarah said...

nak tengok!!!! nak tengok!!!

Nurhayati said...

walaupun singkat, tengok semua orang dlm pic ni happy giler.. tak kira singkat ke lama... bila ngan family je mesti best kan. =)

azlina said...

salam atie...
seronok makan agin....birthday atie bln julai ke sama dgn birthday hubby akk bln julai juga..

atie said...

Memang best c.idah....bermalam kat sana sambil bersantai dengan keluarga....

atie said...

us~Sukaaaa...kaktie sekeluarga memang suka pantai....

atie said...

Desal~Pergi kuantan je....hihi. Mandi ler sal....ummi mandi dengan Ammar...best!!

atie said...

Ain~Nak tengok apa tuh???? heh heh...rahsia katanya...

atie said...

Nurhayati~Betul3...singkat yang happy bersama family...

atie said...

Kaklina~Seronok ler kak, duk bersantai kat tepi pantai....Sama ye kak...

neezareef said...

sonok k.atie g pndai ya..

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

atie said...

neeza~Ok2 jom kita vote for afiq...hihi

izan said...

atie,

zan suka gi teluk cempedak lepas 10mlm. kena waktu air pasang dengan ombak bergulung duk di pantai... dengar bunyi nya gerun tapi tiap tahun mesti rindu bunyi tu.

waaa.... camni best tul... hari ibu dapat hadiah, hari bapa pun ibu dapat hadiah....

atie said...

Zan~samalah kita zan....suka dengar bunyi ombak, tie lebih suka suasana di waktu awal pagi. Malam takut...hihi.

Pasal hadiah tu tak tahu pun, ada orang nak bagi....ambik jelah...

*Azie* said...

oooo g pantai yer....tak ajak org pun...

atie said...

Azie~A ah la dik....g pantai pun plan last minute je....lor nak ikut ke???

ami said...

bestnya bawa anak2 bercuti.. itulah masa yang paling baik untuk kita sekeluarga kan.. sesebok mana pun, keluarga harus diutamakan

ibu 3Q

[-suziey-] said...

wa katie..ni ke hasil dr entry kt bawah ni..ekek:D singkat tp bermakna lebih baik dr panjang tp hampeh..bosan..ekekk:D syiok arr mandi manda..

SUZIE APAI said...

best tu jalan2.....

atie said...

ami~Memang best dapat bersantai bersama keluarga ami....permandangan yang tenang dan indah lak tuh...

atie said...

Suziey~Yelah suziey last minute jer nih....tapi syok dapat mandi laut.

atie said...

suzieapai~Best jugalah dik...yang penting bersama keluarga.

CatlinaFly said...

teringat zaman kanak2 dulu..sy duduk kuantan masa darjah 3..selalu g mandi kat teluk cempedak..dengar cite skrg tak leh mandi eh kat sane?pantai tu byk batu kan ?sy ingat2 lupe lah..

re: kak tie, terima kasih byk2 vote adik Aza ..tq!!

Mama Qaseh said...

Sooknya kak splash2..
Psttt dpt hdiah pe tue..suke jer nk myibok kan hiks..
Alaa pe salh kongsi2 kgmbiraan kan

atie said...

Catlina~Biasa ye g teluk cempedak, teringat lak zaman tu ....

Ok,U're welcome

atie said...

Qaseh~Memang syok ain, hihi...Em, Nak tahu yer...hihi.tulah kadang2 malas nak tunjuk gambar....huhu.tengoklah camana

c-idah said...

sis...
ambik award n tag kat blog idah ye...:)

nenekrock said...

bestnya kak tie...dpt bercuti mcm ni
dh lama ely x bercuti mcm ni kak tie
rinduuu plak rasanya nk gi pantai hehe

atie said...

c.idah~Nanti akak g tengok yer...

atie said...

Elly~Best memang best elly, perg lak dengan keluarga.Rndu nanti bolehlah pergi elly...bw keluarga sekali

CuTeMiUt78 said...

wah.. seronoknya kak.. jenjalan lagi.. uishhh hadiah apa kah itu.. :D

atie said...

Rina~Seronok ler rina tengok anak2 genbira,hadiah.......surprise!!!!