Monday, June 15, 2009

Syukurlah......akhirnya

TAHNIAH!
Anda berjaya ditawarkan ke Program Kursus KDP 14 Minggu
Prasarjana Muda Pengajaran Ambilan Jun 2009

No. Kad Pengenalan : 72**********
Nama : NORHAYATI BINTI MANSOR
Bidang : KDP14M PRASARJANA MUDA PENGAJARAN
Institut Pendidikan Guru : IPGM KAMPUS TEKNIK

Salam....
Aku cuma nak kongsi kegembiraan dengan semua....emm gembira ke??? Berjaya, ofcozlah aku sukaaaaa....kuliahnya nanti aku tak pasti....tapi menurut kawan2 tension habis!!!!!huhu.

Alhamdulillah rezeki aku akhirnya.Sebenarnya dah lama aku berada dalam zon selesa nih....walaupun tension dengan kerja tapi semua tu biasa bagi aku.Tapi belajar lagi di usia 37 tahun ni entahlah...

Tahun ni 2 orang guru di sekolah aku telah berjaya bagi pengambilan jun nih.Aku dan kak ita dapat dan 2 orang rakan tu lagi belum ada rezeki lagi. Takpelah Hisyam ....Insya Allah nanti ada rezeki Hisyam dimana-mana tu. Kak tie ingat kalau Hisyam dapat boleh kita bincang sama2....Dan kakak aku sorang ni kak ipah suka sangat pulak tak dapat.Dia mintak dulupun aku yang isikan borang....didesak aku lah tuuuu...

Cuma....tulah berat hati gak sebab aku kena kursus selama 14 minggu di IPGM kampus Teknik. Lama tu....Aku sedikit gusar kerana terpaksa meninggalkan anak2 terutamanya Ammar yang masih b feeding lagi.Bolehkah aku tinggalkan buah hati aka teman bermain aku nih...huhu.

Rasa2 korang....boleh lagi ke aku belajar lagi nih......mampukah aku sebagai ibu dan guru ini kembali bergelar pelajar yang terpaksa menghadapi stress dan sibuk dengan tugasan2 lain.Hurm.....

P/s~Ada ke sesiapa nak kongsi petua nak lepaskan ammar dengan b.feeding nih....

20 comments:

De' Sal said...

Tahniah le kak tie,tapi kesiannn......pulak nengokkan si Ammar tu,kak tie dah bersedia ke....

atie said...

Sal~Terima kasihlah sal.....tulah kaktie pun gusar gek nih...Dah dapat nih kenalah cuba kuatkan semangat sal....

kak lela said...

tahniah!!!tahniah!!!! selamat bergelumang dengan modul2 dan asignment, akak baru saja menamatkan..pengajian akak, tak sangka habis juga akhirnya.

kesian ammar, sedihlah pulak, tapi kuatkan semangat, ammar dah besar 2 tahun dah..kalau ingat anak, memanglah tak sanggup nak berpisah kan,

~Eila @ Along~ said...

mektie, bagusla berniat gitu..cr ilmu ni tak kira usia..alhamdulillah akak ade niat nak lebih berjaya dlm hidup..truskan usaha ye..hadapi cabaran yg dtg..sure berjaya!

Gieyana said...

Kak Tie...tahniah yer..tumpang bangga nie..mesti best bila smbung belajar nie...

watie said...

tahniah kak tie.. semoga berjaya.. usaha tangga kejayaan.. :)

re = a'ah laa kak tie ingat nak cuba produk tue tapi ramai yg x tau saya takutlaaa so cancel jek laa hihihihi

Sidratul Muntaha said...

salam
ala kak
rezeki ni taw
ayu pun tgh mencari waktu yg seswai ni
ape kisah
selagi kita belum tutup mata
inilah amal ibadat kita diakhirat esok.
mudah - mudahan Allah lapangkan jalan akak dan permudahkan usaha akak demi menuntut ilmu ni.

Mama-Danish & Sarah said...

tahniah ya kak,
kesian plak nengok ammar nak kena tinggal.

CatlinaFly said...

tahniah....tp mmg sedih nak tinggalkan anak ni kan kak tie..

petua tu takde..tapi anak sy menyusu dua2 (BF dgn botol) sekarang..bila sy balik je baru kasi BF..akak kene cerai susu ansur2..kalau mendadak anaknye mengamuk nanti...mula2 mmg e-ein tak nak menyusu botol, sy perah susu n masuk dlm botol, bila dia dah selesa guna botol,baru sy guna susu formula..beransur2..tapi sedih tau mula2 suapkan susu botol kat dia huwaa..amik masa sebulan gak lah baru dia selesa minum pakai botol.....

atty's said...

tahniah tie..atty doakan kejayaan utk tie..

ZARA said...

hai mektie..huhu satu cabaran tuh nak tinggalkan ur baby. mesti tak pernah berjauhan kan..takpela, psg niat utk bekerja demi Allah swt..insyaAllah Allah akan permudahkan segala urusan mektie.

Maswani said...

Tahniah kak tie.. mmg kena kuat semangat bila cm ni kan.. Xpe kak, yakin boleh.
Selamat Belajar!!!!

PuteriSatu said...

tahniah kak tie..kak tie mesti bolehnye..dun wory... orang lain boleh.. kak tie pun mesti boleh...kan...

neezareef said...

tahniah
ape pun cabaran berbeza
cuba sedaya upaya

[-suziey-] said...

kak tie...semoga berjaya dgn cemerlang..katie bole punye study...caiyok2..hehe:p

kaktie cube letak garam kt breast..hehe..nnti rs xsedap dia xnak dh la:D

Nurhayati said...

congratsss kaktie

Cikscarlet said...

kak tie...kak tie bolehnyer,saya tau kakti boleh buat..dalam kelembutan dan kesederhanaan kak tie tu pasti ada terselit ketabahan dan kekuatan ..fightingggg~

*meen* said...

tahniah kak. pegi kak..jgn tak pegi..peluang tak datang berkali2. InsyaAllah segala pengorbanan akak tinggalkan ammar dan keluarga akan berbalas nanti kak.

U can do it kak..believe me. Wish u all the best.

mummYaeesh said...

congrats k.tie!ala 14minggu jerk..bkn lama sgt pun!boleh punyo!yg penting ilmu tu kita dpt!woohoo

Mama Qaseh said...

Tahniah Kak Atie..tp bla tgk wajah Ammar cm cian sgt kalu d tinggalkan nnti kan hiks