Thursday, February 12, 2009

Atlit pingat perak...ok what.

Hari rabu baru ni adalah hari sukan tahunan di sekolah aku, jadi memang bz dan blog pun tak sempat nak up date, lepas sukan pulak tentulah aku yang sangat letihhhhhhh ok, arghhhhh....Gambar perbarisan , kembar aku duk kat barisan pengawas pss...

Sebab apa aku letih???? memang bagus soalan tu ok...sebab aku yang tak sedar diri menyokong pasukan aku rumah hijau dengan k.remy...hahaha. Hari tu suara dari rumah hijau memang sangatlah kuat tau... sampai kena tegur dengan cikgu2 lain. Semasa murid tahun 3 lari semua pasukan rumah hijau menjerit...hijau...hijau...hijau.
Aku???? dalam dilema masa tu....sebab anak aku ayie dari rumah kuning sedang berlari juga....hihihi. Pernah ketua rumah hijau mengusik aku...yatie!!! kalau ko sokong rumah kuning ha....keluar dari rumah hijau!!!! adeeeeh...aku tersengih2 jelah.
Tapi memang aku tak terkata tau... nak jerit anak aku pun tak terkeluar je suara , nak sebut hijau pun tidak. Aku diam jer tau... hihihi. Kesian aku kan ekeke. Tulah... akhirnya ayie hanya naib johan. Tahun lepas aris...pelari tahun 2 rumah hijau selalu merungut...katanya, susahlah cikgu nak kalahkan Ayie. Yelah 2 tahun ayie mengekalkan kejuaraannya... last2 tahun ni ayie ditempat kedua. Takpelah yie...

Senyuman kelat dari Ayie...memang nampak kecewa kan. Tapi aku tengok pun dia tak sungguh2 lari...mungkin aku kurang bagi semangat kat dia. Ibarat kata kawan dia.... ayie lari tak kayuh cikgu...dia lak nampak sedih. Takpe ayie tahun depan cuba lagi k...

Inilah cikgu rumah hijau yang menjadi penyokong kuat pada hari tu. Aku, k.remy,ida,nazari( yang pakai spek mata hitam tu...em masih single tu.Ada yang berminat hahaha...sory nazari...) dan shahir...hahaha. Tapi memang suka bila tengok anak buah kita menang.....hilang rasa letih. Dan rumah hijau mestilah jadi juara keseluruhan pada hari itu...hahaha.Tapi lepas tu....Adeeeehhhh......LLETIHHHHNYAAAAAAAA...

10 comments:

SUZIE APAI said...

adui....bersukan yer cikgu2... pasni kan, dlm kelas sumer kelam2 jer kulit main panasss...ahakss

atie said...

suzie~hahaha...bukan setakat kelam je...dah kelabu asap pun...

CuTeMiUt78 said...

la gitu ke.. tu la kan.. klu anak tak sama pasukan.. nak sokong2 lebih2 pun jadi serba salah kan..takpe la yie.. naib johan pun kira ok gak tu

mama mya said...

waa best sukan.. saya suka sukan lari2 nie.. saya dulu juara umah sukan warna merah dalam lumba lari 1500m ye ke? lupa laaa jaraknye kakaka.. suka sukan lari2 gak coz pernah larik pada umah muakakaka

re = time kasih kak tie.. betul betul betul.. kak tie, pengalaman manyak mematangkan saya supaya menjadi lebih berdikari.. kini saya sudah biasa sendiri sampai berpantang pun sendiri huhuhu.. namun saya bahagia..

yazeema said...

walaupon penat..tapi mesti seronok kan? hijau juara..masa sek dulu hijaulah rumah sukan saya,sampai nak bersanding pun nak hijau..hehehe..TAHNIAH RUMAH HIJAU
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA..

Erinsza said...

alah ciannyer cikgu atie kite nie serba salah dibuatnyer...

tapi anak ko kuat berlari tie....

syabas dik lain kali cuba gi tau...

don't give up

atie said...

rina~memang susah kalau tak sama rumah dengan anak sendiri...kak tie tak kisah pun dia dapat naib johan tu janji sukan kan

atie said...

watie~oooo atlit juga watie ni dulu ye, cayalah!!!jangan sedih2 watie. Senyumlah sebab watie masih punya mya dan papanya kan...

atie said...

yazeema~betul tu...letih tapi seronok sangat...

atie said...

erins~hihihi memang serba salah erins, boleeeehla bab lari ni...bab lain tu malasssss nou la...