Monday, February 2, 2009

Perkembangan Ammar hari ni

Thanks... pada semua yang ambil berat pasal Ammar ye...walaupun ammar tak tahu apa pun pasal blog ni...tapi ummi dia kan tahu... tetap suka di atas perhatian semua terhadap budak kecik nih...pagi ni bangun tidor dah macam sejuk sikit badan dia... so apalagi bergalak lah dia tak ingat sakit dah. Tengok gambar2 dia tuh...
Suka tengok Ammar dah kembali tersenyum... tapi kenapa pulak asyik bergambar terjelir je... hihihi macam2 tau ni... Dah la pakai kasut besar lak tu.

Ini pulak duk main cak...cak....aaaaa kat balik tiang tuuu... dah sihat lah kut. Aku pun dah sedap hati tengok dia camtu.

Alih2 lepas tu melepek balik .... ammar masih demam laaaa, dan masih panas, setelah makan ubat dan susu satu botol dia pun tidur dalam buai walau kadang2 merengek dan terkejut. Pastu siap tunjuk2 kat atas lagi. Aku pun mulalah melilau mata ni.Kenapa ye... aku pernah terdengar orang kata...budak kalau demam lemah semangat dan mudah ternampak2 sesuatu. Betul ke????? Haih.....mulalah aku ni, Ummi yang lebih ok...

So hari ni aku cuti lah...emmmmm berdebar2 juga call gb tadi hahahha...penakut rupanya. ekeke.Tapi esok terpaksa lah hantar pengasuh pulak...harap dah ok lah si ammar niiiii......

18 comments:

kak lela said...

kesian ammar ...esok baiklah tue, memanglah tie..kalau nak cuti takut nak bagitau gb kan..., last2 anak demam mak yang mc.

ija said...

eh kak tie cuti ke tadi?tak perasan lah..

grow2g3th3r said...

kak tie,... pastikan ammar makan ubat sampai abis... terutamanyer antibiotik... tak per, semoga esok akan kembali sihat...

anak dla, arissa tu pun tiba2 pagi tadi muntah2... 2 kali muntah... terus p klinik.... tapi doktor ckp, angin... dia pun dah mula lemah... adus.. ni yg tak syok ni bila anak sakit... boleh tak sakit tu transfer kat kita ibunya?....

Asmida said...

lorrr demam lagi ke? masa posing nampak ok dah. angin bergambar kot si amar nih. semoga cepat sihat.

*Azie* said...

xde la akak..dia demam tue nak leh akal tue.

cendawanintim said...

harap2 takder pape yang berlaku...saya agak risau jugak kalu anak demam..dan monitor suhu dia agak kerap..jangan lupa lap2 badan dia selalu yer...

biasa kalu budak2 asyik pandang atas tu kan, petua yang saya selalu praktik jadi cenggitu ialah bako bawang putih, biar bau satu rumah...maklum la, saya tinggal area kg...biasa terjadi cenggitu...wallahua'lam..

masviona said...

skrang nih mmg musim demam nih...anak saya pun baru jer lepas baik demam

hope ammar cepat sembuh lah ye...risau klu anak demam ni kan

CuTeMiUt78 said...

oh.. kesian ammar.. masih demam lagi ya.. kak, rajin2 beri ubat biar habis pun takpe.. insyallah semoga dia cepat sembuh.. pasal dia tunjuk2 atas tu.. sama pendapat ngan cendawanintim.. bakar bawang putih smpi satu rumah berbau..tu petua org dulo2..

atie said...

kaklela~harap camtu la kak,memang berdebar kak padahal takde pape pun

atie said...

ija~kaktie cutilah ijah...1 hari je.

atie said...

dla~arisa pun muntah2 ke... laaa memang musim tak sihat la sekarang kan . harap arisa kembali sihat k..

atie said...

As~demam lagi la as..harap2 sihat lah pasni...

atie said...

Azie~kaktie rasa pun camtu gak azie...hihihi. akal si ammar ni kan...

atie said...

cuni~info baru nih...pasal bwg putih ni memang tak pernah tahu .TQ cuni...

atie said...

masviona~Yelah mas, musim demam sekarang ni kan, TQ sebab singgah kat blog nih.

atie said...

Rina~tulah...kaktie baru tahu jer..lainkali boleh lah buat macam tu...

Erinsza said...

alah siannyer dia handsome boy demam, atie panjangnye bulu mata ammar.......

handsome boy dah besar nanti nie.

atie said...

A ah erins...demam laaa, panjang ye..masa mengandung dulu berangan nak baby girl tu.