Saturday, February 7, 2009

Formula one junior .......vvrooooommmm...

Meriah sungguh suasana kejiranan aku ni pada waktu petang. Walaupun hanya kanak2 disitu kan. Emak ayah dia mana tah....biasalah tu petang2 ni masa merehatkan diri memasing. Aku camtu gak.Tapi tulah..ammar ni mengamuk nak keluar jugak so terpaksalah aku monitor dia. Adeeeh....kurang sikit masa rehat aku... tapi takpelah sekali-sekala layan budak2 ni best tau....

Ha!!!...tu Ammar n the gang nak mula race dah. Ok sebelum tu possing dulu k. Kalau tidak macamana ummi nak masuk blog nih...hihihi.

Anak sapalah comot berhingus ni....eeeeeee. memang comotlah kalau kena selesema ni kan. Kesian Ammar.... Tapi main kereta bukan main laju lagi aku tengok, Haaaaaiiih...

Tunggu turn masing2 tuuuu... Ammar tu ke depan dah pun, maklumlah lesen terbang ni pakai undang2 sendiri je.... memang dia pun yang paling kecik.... Gang yang lain tu dah 3, 4 tahun umurnya. So Ammar ni baru2 belajar nak berkawan... suka pulak aku tengok.Sekarang ni bila dengar je bunyi kereta kat luar, dia dah mula tarik tangan aku. Mulaa dah.....




Macam2 aksi pun ada, bukan main laju lak tu. Puas ummi kejar dia, maklumlah kawasan rumah aku tu berbukit sikit. Kena jaga 2 takut over laju terjatuh pulak Ammar... Sekali sekala tengok budak2 main ni syok juga. Aku pun jadi cam budak2. Rasanya lama dah aku tak bertegur sapa dengan kanak2 ni tau.... Dengan jiran2 pun dah kurang bertegur sapa. Balik rumah je memerap, rasa letih je.... Hai entahlah. Jumpa sekejab2 pun tak sempat nak berbual panjang. Tulah kan.......

10 comments:

JIVEBUMZ said...

haa tula kak kene selalu bertegur sapa ngn jiran nie kang papehal susah lak..

ammar kecik2 dah pandai race yer..hihi beso-beso jgn race dh yer..

atie said...

Betul tu ila, jiran ni yang duk dekat dengan kita kan. Jangan race la pulak dah besar nanti

De' Sal said...

Nasib baik k Tie tak race sekali. ya la k tie, jiran ibarat keluarga kita yang terdekat.

atie said...

Tulah pasal, tapi kalau race pun best gak hahaha...syukur jugalah jiran kaktie semua pun ok sangat.

UnGu VioLeT said...

bestnyer main2 kat luar erk..

meen said...

amboooiii ammar..kecik2 dah tunjuk talent ekk

atie said...

Memang best...lagi2 main dengan budak2 ni enjoy jer. Cam takde masalah

atie said...

mar~syok main ngan budak2 tau...

meen~Ammar ni macam2 talent meen...

CuTeMiUt78 said...

wah..pandai ler ammar mcm mirul gak ler.. klu naik keta dia tu.. tak reti nya nak bawa slow2.. laju mcm nak terbang je... tapi mirul tak ler main kat luar rumah.. bahaya... cuma main kat dlm rumah je kak

atie said...

rina~gaya dah lebih f1 lagi akak tengok rina, akak ni takpe main kat luar ramai geng dia