Friday, May 15, 2009

Teachers Day la la la....

Salam semua...
16 mei....tarikh itu memang sinonim dengan sambutan hari guru kan.
Hari esok adalah hari guru sedunia. Seduniakah????
Kebetulan pulak hari nya jatuh pada hari sabtu....so sambutannya adalah pada hari isnin ler...
Tema.......Guru Pembina Negara Bangsa.
Haruslah aku nak ucapkan Happy Teachers Day....goes to....

First.....mestilah kepada bekas guru2 yang pernah mengajar aku ketika sekolah rendah dan menengah.Terima Kasih kepada mereka....kalau tidak entah jadi apa aku ni kan...
Terutama kepdaa cikgu Dzul Hisyam yang suka mengusik aku, maklumlah aku masa kecil dulukan comel,rambut panjang berikat dengan riben warna-warni....hihi. Perasan!!!!Aku ingat kat dia bukan sebab dia suka usik aku, sebab dialah guru yang selalu memanggil aku dengan gelaran CIKGU....siapa sangkakan...akhirnya aku betul2 bergelar guru......Alhamdulillah.

2nd......Juga kepada pensyarah2 aku dulu yang mendidik aku tuk menjadi guru yang baik. Terima kasih atas tunjuk ajar kalian...

3rd......kepada rakan seperjuangan di S** yang ada terbaca blog aku dengan pertanyaan hadiah 15 ringgit dah beli ke belum.......haha. Nanti ada lak yang menangis tak dapat hadiah....ini untuk acara tukar2 hadiah lor.

4th.......Kepada kawan2 karib aku, kawan sama maktab dulu yang jauh dan dekat, harap bergembira walau dimanapun....Dah lama sangat aku tak jumpa dengan kawan2 lama, kalau ada yang terbaca blog aku ni silalah tegur aku k.Apa kata kita buat reunion.....hihi sempat g tu...

5.........Semua rakan2 blogger samada yang bergelar guru ataupun tidak kerana anda adalah guru juga bagi anak2 ....Tak gituuuuuu. Guru yang pertamalah yang benar2 dapat mendidik anak2 ini kearah yang lebih sempurna.
Last.....ucapan ini aku tujukan kepada my hubby lor....Happy Teachers Day Babah....
Dan tentunya....untuk diri aku sendiri hahahha.....aci tak????

Udah macam dapat anugerah lah pulak aku nih.....hihi.
Daaaaaaaaaaaaaaaa....

P/s~Tahniah buat sahabat aku i*** yang juga akan bergelar ibu buat kali pertama. Jeng....jeng....siapa tuuuuuu.....hihi.Jangan risau ye dikk...Insya Allah semuanya kan baik-baik aje....Kaktie doakan ye...Aminnnn.



23 comments:

FRB said...

hepi teacer day.. dapat hadiah nnt n3 tau

De' Sal said...

Selamat hari guru,cikgu.......hi hi, nak adiah tak?

atty's said...

selamat hari guru utk tie..

mummYaeesh said...

slamat ari guru kaktie!
wah hubby pun cikgu cikgi ek..

kirana said...

SELAMAT HARI GURU KAK TIE!!
SEMOGA JADI CIKGU BERDEDIKASI SELALU :)

[-suziey-] said...

selamat hari guru...to all teachers n hubby kaktie jgk:L)

atie said...

frb~Tq frb....n3 ekk...tah2 takde hadiah muahahaha...maklumlah cikgu garang......huhu

atie said...

Sal~Terima kasih la yeee...Hadiah???hihi

atie said...

atty~TQ atty....kerana ucapan itu..

atie said...

Mummyaeesh~memang cikgu cikgi....hihi.TQ ye..

atie said...

Kirana~Betul2.....Aminnn na...TQ k

atie said...

Suziey~Yesssza,,,suziey,TQ ya...

Kak Long said...

Selamat Hari guru pada pasangan cikgu dan cikgi...

naz ilyn said...

salam...
Selamat Hari Guru atie... moga sentiasa sabar mengajar anak-anak didik mu.

atie said...

kaklong~Selamat hari guru unuk kak long juga ye...

atie said...

Terima kasih ilyn, moga2 begitulah ye...

Mama-Danish & Sarah said...

SELAMAT HARI GURU KAK TIE....semoga lebih bersemangat untuk mendidik anak bangsa kita...

Maswani said...

slmt hari guru kak tie..sori lwt wish..

*Azie* said...

salam akak selamat hari guru untuk akak...maaf yer lambat...tentu dapat hadiah banyak....update ok.

atie said...

Maswani~TQ wani atas ucapan itu...

atie said...

Ain~Aminnn...moga camtulah ain.TQ ye..

atie said...

Azie~Salam azie....suka azie kembali menjenguk ke sini, TQ ye...em lambat ekkk?? its ok...

Mama Qaseh said...

Selamat Hari Guru Kak Atie..