Monday, May 4, 2009

Aku kaya!!!!Aku Jutawan laaaa.....

Salam semua....
Tentu ada yang terkejut dengan pengakuan berani aku ni kan. Aku adalah jutawan jutawanis. Tentu korang tertanya2 .... kenapalah aku nak war2kan kekayaan aku nih.haha.
Sebenarnya aku tergelak besar bila aku yang dah lama tak tengok email aku, didatangi oleh berpuluh2 email dari orang yang sah2 aku tak kenal langsung. Macam2 Dr, Macam2 orang yang nak bagi duit kat aku berjuta2 tuuuuuuu....muahahhahha.Ada juga yang kata aku menang duitlah, keretalah....yang branded lak tuh.Ada aku kisah !!!. Padahal dalam hati...... kalau ada orang yang nak bagi aku Exora percuma ok gek.........wakakkaka.
Korang ada dapat tak email camtu....yang pasti tak usah di layan!!!! amatlah bahaya ok. Siap mintak maklumat diri , no akaun bagai....Bukan senang nak senang kan. Kena usaha lebih tau, kena kerja, betul tak???Kalau tiba2 ada manusia yang tidak kita kenali langsung nak bagi duit , itu amatlah tidak munasabah langsungggggg....sedangkan adik beradik susahpun ada yang buat tak tahu jeeee...inikan pulak orang yang entah hape2 dengan kita....haih!!!
Manusia sekarang ni...macam2 cara dia buat untuk dapatkan wang, tak dapat cara terang dia buat cara tipuuuu....sungguh tidak bermoral.
Tapi yang aku pelik tu...macamana lak dia dapat add email aku ye.....pelik2, padahal aku ni bukan pandai sangat nak hantar email kat orang. Email aku ni pun cik abang aku yang buat. Aku tak kisah pun pasal email semua tuh......Bosan tul, Semua email tu aku dah tong sampahkan, bagilah info yang berguna ke.....apa ke...kan bagus.
Moga2 kita semua dijauhi oleh segala penipuan macam tuuuu........Aminnn.

34 comments:

kak lela said...

biasanya kalau kita register apa2 secara online mesti kena letak email add kan?? dari situ lah dia orang dapat email kita tie..so macam2 iklan lah, kadang2 naik boring lak kan..

meen said...

alahaii..suspen tengok tajuk entry akak..ingat nak mintak belanja dah tadi hehe

[-suziey-] said...

ler ingtkan kayo btol..dh excited nk minta seketul dua duit yg berlonggok2 tuh..ekekek:D

ai said...

aku cukup menyampah ngan email2 camtu tau!! mmg aku x bukak pon. trus aku delete..

rose said...

biasalah la tu kak tie..SPAM email..
mana ada nak senang dalam sekelip mata kan..so kenela berhati2 ngan2 email2 camni..

CT NORAMIZA said...

betul tu tie, bukan senang nak senang :) dan jugak bukan susah nak susah ye x? so pikir2kanlah

ami said...

leerrr.. kelam kabut saya bukak entry ni. ingatkan betul2 dah kaya.. ehehe leh tumpang hikihkihik.. saya pun selalu dapat benda2 gitu.

atie said...

kaklela~camtu yer kak, patut pun...memang bosan ngan email2 tuh...

atie said...

meen~Terkejut ye...kalau betul ktie lagi terkejut beruang....hihi.

atie said...

suziey~hihi....saje wat suspen, ktie benarnya nak marah tul dengan sampah yang banyak kat inbox tuh...tah hape2 je.Duit berketul2 amatlah tak munasabah bagi ktie...

atie said...

ai~samalah...aku pun ingat nak delete terus je.Boringkan ...takde faedah langsung.

atie said...

rose~tulah pasal....tak koser nak layan...ingat kita takde keje ke apa.

atie said...

ct~betul2...kalau tidak semua orang kat dunia ni kaya kan,...

atie said...

ami~wat suspen jek....takde maknanya...email hampeehhh camtu.

~~ciklinn~~ said...

mihahahhaah betull tukak... linn lagilah dapat calll menang duit 2 bilion.... wakakkakakka budus nyer org.... kalo dia ckp menang 2k tu agak percayalah ni 2bilionn... sgt2 sengalll itu org...

Qasehku said...

Hehe.sya pn slalu dpt email ofis meng duit bjuta2..dr oversea la meng lottery la..pala hotal dorg..igt kita ni bodoss sgt gaknya kan..

CuTeMiUt78 said...

emmm memang betul tu kak.. sama la kita pun slalu gak dpt.. memang tak layan pun.. buang masa je..

atie said...

linn~Fuyooo...lin lagi best dapat 2 juta tuuuu...haha,Biaq pi depa linn.Ingat kita hadap sangat pasal tipuan camtu...

atie said...

Qaseh~memang betul ...kaktie tu dapat dari luar negeri le...heeee...boring!!!!

atie said...

rina~Memang ramai yang dapat agakya ye rina....entah2 orang yang sama.

mama mya said...

saya pun manyak dapat... :(

JIVEBUMZ said...

jgn mudah percaya yer kak sume tu tak betul saya pon selalu terima email yg bukan2 macam tu kak

DrSam said...

saya pun pernah jadi jutawan. Ketika di Indonesia :)

atie said...

watie~samalah kita kan watie...memang takde kerja sungguh orang yang berkenaan tu ...

atie said...

ila~Kaktie tak percaya pun ila....hihi. Sapalah senang2 nak bagi duit kan.Kalau ada duitpun baiklah mengkayakan poket sendiri...

atie said...

Drsam~Betul2....jutawan rupiah kan.hihi.

Mama-Danish & Sarah said...

ain selalu jugak dapat email cam ni. malas nak bukak, terus delete jer.

Precious said...

Tahu tak per ... Hih hi hi hi ...

masviona said...

jgn terpedaya ye kak....mcm2 cara diorg wat skrang nih

naz ilyn said...

salam...
malas nak layan emil yang tah apa-apa buat tak nampak jer... tapi hairan sebab ada juga yang terpengaruh.

atie said...

ain~elok tu ain, buang masa je tengok

atie said...

precious~betul2...rasanya ada tak orang yang terbaca dan tertipu....

atie said...

masviona~Tulah kan, macam2 cara orang guna untuk dapat duit dengan cara menipu.

atie said...

ilyn~memang betul...malassss!!!tu namanya email yang amat hampeeehhhh..