Friday, May 8, 2009

Kari ikan bawal...

Salam pada semua pengunjung laman ku ini.....
Hari ni balik sekolah tadi aku sempat masak nasi berlaukkan kari ikan bawal.Biasa2 je aku masak, korang pun mesti amat pandai nak masakkan.Itu ayat orang yang malas nak bubuh resepi heh heh. Agak lama juga aku tak masak kari ikan nih.....Cam biasa....aku memang suka letak bendi banyak2 dan tomato.See memang banyak bendi berenang lam tuh... Anak aku memang suka makan bendi tu....tak tahulah kenapa.

Memang apa yang aku suka semuanya anak aku suka gek....haih. Saje nak berebut dengan ummilah tuuuu...

Termasuklah sambal tumis kering ikan bilis kegemaran ku itu. Siap meratah depan tv lagi. Geram aku....Ingat cuti nih nak masak sambal tumis kegemaranku ni lah.... dah lama tul aku tak masak tau. Kata malassss kan, so memang malas nak kopek ikan bilis....huhu.Nak beli yang dah kopek tu keras....aku memang cerewet sikit bab ikan bilis ni...

Award ini aku dapat dari mama Qaseh ....TQ yer sudi kongsi award dengan akak nih. Emm....Ummi Ammar tuuu.....hihi.

Ofcozlah aku nak kongsi pulak dengan semua ummi2 ibu2 mama2 mak2 yang berada dalam list aku tuuuu....kalau dah dapat takpelah. Yang lum dapat....Ha!!!! pelagi ambiklah tepek kat rumah korang yer......Ambik tau. Pastu passing lak pada orang lain k....

Tulah....sana sini banyak aku baca n3 pasal hari ibu. Aku kadang2 rasa sedih juga sebab tak berpeluang untuk mengucapkan Selamat hari Ibu.Yelah....aku cuma mampu doakan supaya arwah mak tenang DI SANA.Amiinnnn....

Pada kawan2 yang masih punya ibu berilah ucapan dan raikanlah bersama ibu. Gembirakan hati ibu kalian semua ye....aku pun tumpang gembira dapat baca dari blog2 korang semua....hurm.Anak2 yang amat menghargai ibu semasa ibu masih ada di sisi kan.....

23 comments:

FRB said...

wah kak tie.. perut tgah lapar camni ble tngok lauk akk.trus ingat nak balik dah ni.abis smua fail2 kt opis ni frb xtngok dah

SUZIE APAI said...

hiks aper la kak tie ni..mula2 citer psl makan..besh!! Tingat plak kari kt dapur dh lama tak berusik. Ntah2 dh xpired..hehehe

pastu citer plak psl award! Slmt ari ibu jgk tuk kak tie..

pastu ending blues plak...uhuk uhuk..

besar kan pengorbanan ibu kita!

rindu mak la plak...nk kena balaik tganu lagih ni...

De' Sal said...

Rindu mak jugak, uwaaaaaaa.......selamat hari ibu buat kak tie.

[-suziey-] said...

waa tanteknya award plastesin..
p/s: slamatt hari ibu kaktie:)

~~ciklinn~~ said...

sedappnyerrrr kak oii.... linn dah 3 hari tka mask ni...hahahhahhahah suri rumah yg malas kan...

kak bukan anak akak jer suka bendi linn pun sama... nak2 asamm pedassss walllahhhh

a.b geldofg said...

thniah utk awrd

tk thniah utk menu
sb tk ajak aku :(

mummYaeesh said...

ahkau pun suka giler bendi!
kdg2 tu rebus jek dia bleh meratah bendi!
nampak menyelerakan la kaktie!

selamat ari ibu gak!

semoga roh mak kaktie dicucuriNya!

cikgu panji said...

kita pun suka mkn bendi yg berenang dlm kuah kari ni. sedapp.
selamat hari ibu.

syareena said...

wa... best2, sya yg bru mkn ni pun rase nak mkn lagi huhu...

atie said...

frb~lor tengah lapar ke???Talpe2 ajak abang g makan yer...saje je lama dah tak masuk n3 makanan...

atie said...

suzie~Aik dapo pun expired gek kee...hihi

atie said...

sal~selamat hari ibu sal

atie said...

suziey~ambik yer award tu.....selamat hari ibu suziey

atie said...

linn~samalah kita...a ah linn asam pedas pun sedap...

atie said...

ab~errkk....hihi.tak ajak ke???;)

atie said...

mummyaeesh~owh sama yer.....selamat hari ibu juga

atie said...

cp~Tulah kan, selamat hari ibu cp...

atie said...

syareena~Haha.....makan jgn tak makan

naz ilyn said...

salam...
selamat hari ibu... ada award dan kad untuk mektie sila ambil yer terima kasih...

Mama-Danish & Sarah said...

ain suka masak kari ikan tenggiri, pastu letak bendi nih manyak2. sooodap nya....SELAMAT HARI IBU untuk akak....

atie said...

ilyn~salam, selamat hari ibu ilyn...ok2 nanti pergi terjah k...

atie said...

ain~Ikan tenggiri pun sedap kan, samalah kita ye ain....

Qasehku said...

Wah sdapnya Kari Ikan Bawal tue..terliuq kita..mekasih kak Atie sudi mek Award tue yea..