Sunday, May 24, 2009

Kepenatan yang happy...


Salam semua....
Aku nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat anak saudara aku Zila dan suaminya Irwan, Sama cantik sama padan. Harap perkahwinannya kekal sepanjang hayat.
Gigih nak bercerita nih.....pasal majlis perkahwinan anak saudara aku ni ha.Ini adalah anak saudara yang kelima berkahwin tuuuuu....pasni makin bertambah lah cucu saudara aku.....wakakkaka.

Aku memang kepenatan, biasalah bila adik beradik kenduri memang banyak le kerja yang kena buat.Malam tu sampai pukul 12 malam masing duk sibuk buat kerja dan yang penting sok sek dengan adik beradik tak habis-habis.

Aku suka suasana tu....sana sini orang sibuk menyiang daging, perut,kupas bawang,buat sup tulang,Adeeeeeh....bab ni paling best tau....sebab sedap sup tulang tu, fresh dari periuk besar, Aku makankan kalau korang lalu pun tak nampak dah....muahahhaha.

Lama dah tak rasa kesibukan kenduri macam ni, selalu kalau kenduri orang kan datang macam mak datin aje....makan2 balik. Tapi tulah, penat tu penatlah tapi.......sukaaaaaaa.Lepas tu teringat pula....kalaulah arwah emak dan abah ada.......

Pagi tu pulak majlis bercukur dan berendoi untuk cucu saudara aku ni....kakak kepada pengantin. Suka tengok baju dia.....cute sangat!!!!!Flower girls tu lak adalah anak saudara aku tau....sangat comel di make-up begitu....waduh2 memang comel sangat2.

Oklah.....Itu saje cerita aku di hari minggu ini k....Harap kawan semua happy juga ye.....daaaa, nanti kalau sempat dan tak letih aku blog walking ya........

P/s~Pasal barang yang aku sebut2 tu....nantilah ye kawan2. Kalau aku tak sibuk akan aku n3 jua.......tunggu k

20 comments:

Gieyana said...

Selamat Pengantin Baru buat anak Saudara akak yer..

Ummi Salsabila said...

wa.sonoknye jupe saudara2 kan..sonok tgk pengantin jugak.teringat zmn kite dulu kawin.hihihi

De' Sal said...

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK ZILA YA,

Wa wa wa meriah sungguh,seronoknya makan kenduri,dah lama tak merasa kemeriahan kenduri macam nih.

naz ilyn said...

salam...
amboiii... meriahnya moga terus kekal hingga ke akhir hayat... seronok meraikan raja sehari letih pun tetap juga seronok.

FRB said...

mcm meriah jek majlis tu. kirim salam pengantin baru kt anak sdare akak tu yerk. flower girls tu mmg cute.
frb agak barang2 tu msti utk home deco

kirana said...

dah ada cucu yer kak tie...hehehe

atie said...

Gie~Tq ye....anak saudara kaktie tu

atie said...

ummi~Memang seronok sangat dapat jumpa adik beradik dan saudara mara. Teringat ke???mesti majlis umi dulu pun meriah kan.

atie said...

Sal~memang meriah sal....sampai kul 2 pagi pun tak tidur lagi...huhu.

atie said...

Kak ilyn~salam...memang best tapi tulah letih amat...

atie said...

frb~meriah jugalah frb,Ok2....hihihi. A ah al frb tapi akak tak sempat lagi nak deco semua tu...

atie said...

kirana~Betul tu na...dah ada cucu saudara....hihi.

watie said...

selamat pengantin baru wat anak saudara akak yer...

mesti meriahkan kak.. bestnye..

re = pasal mimpi itu…..mungkinkah????!! apa kak yer? cam suspen jek hihihi

*meen* said...

waaah..akak dah byk cucu sedara ekk..hihi ni kira nenek sedara yg vogue la ni..

anyway..selamat pengantin baru untuk anak buah akak

mummYaeesh said...

cute nye flower girl dgn baby yg potong jambul ni..suke2

biasalah bdk kecik..pakai ape pun nampak cantik jerk!

[-suziey-] said...

selamat pengantin baru zila..cewwah cam kenal ni..ekek:D
uik kak tie dh ade cucu sedara..uish ni big family nih..bestnye:D

atie said...

Watie~TQ atas ucapan tu...bagi pihak anak saudara akak ye....em suspen yek????hihi

atie said...

meen~Nenek saudara yang voque gitu....hihi.TQ meen...

atie said...

wyn~flower girl tu anak saudara akak wyn....comelkan kan.Betul2.....budak memang comel....Yaeesh pun kan. Hencem boy...

atie said...

suziey~TQ atas ucapan ye....kenal ke???Memang big family dan akak adalah nak bongsu ...