Saturday, December 6, 2008

Langkawi part 1




Hanya semalaman di Batu Feringgi, kami bertolak pula ke Kuala Perlis untuk destinasi seterusnya.Haruslah aku dah mula berdebar-debar nak naik feri ni ..maklum saje lah ini kali pertama.Semua aje harus ada yang pertama kan dan ini kali pertama aku naik feri ke Langkawi OK dan aku ni nampak aje tenang tapi sebenarnya gemuruh amat2.Hero2 aku ni pulak sibuk tanya macam-macam sebab teruja sangat bila tengok feri tu. Kami menaiki feri Alaf Baru 1.Sepanjang perjalanan tu aku berdoa supaya kami selamat sampai.Ammar seperti biasa duk bergalak di atas feri tu.Aduyai......










Jalan-jalan cari makan la pulak.Aku tak snap la pulak apa yang aku makan yang pasti biasa-biasa ajelah.Pastu posing la sikit...macam biasa lah gambar Ammar ni memang la lebih pada orang lain.Maklumlah ....Baby ku tetap comel ok.



Ini pulak gambar hotel tempat aku menginap di sana.Biasa-biasa aje kan. Maklumlah aku ni pun bukan lah orang luar biasa ...takde yang istimewa pun.Janji happy dan keluarga aku happy...itulah yang penting.Cewah.




Aku sebenarnya tertarik dengan reka bentuk kedai yang sangat menarik .Kedai ni terletak dalam kawasan hotel ni juga.Cantik sangat tau.Walaupun aku tak pernah pegi melawat Taj Mahal ...dapat tengok Restoran Taj Mahal pun oklah.Ha ha.Pernah juga kan.Tapi aku tak masuk pun kedai tu sebab aku tengok pelancong je yang ramai.. lagipun aku kan orang biasa-biasa aje....lagiiii.heh heh.Ok dah mengantuklah...jam dah pun kul 2.40 pagi.Gigih aku nak siapkan entry ni juga.Lagipun esok masih ada jalan2 part 2..... tunggu...cam la de orang yang nak baca citer aku nih.

p/s~Aku benarnya sangat happy sebab still boleh surfing n blogging di hotel nih...daaa.

17 comments:

cikgu panji said...

wow...jln sakan tie. tak hujan ke kat sana?

ija said...

kak tie jgn lupa ye soping bebanyak sikit...hihi..akhirnya lepas gak kak tie ke langkawi ye...

azie(mama auni& erin) said...

syoknyer kak tie p langkawi..jgn luper borong coklat byk2...kak tie azie nak coklat...ngeh..ngeh..hehehehe

atie said...

C.Panji~Tulah, dah jauh berjalan ni cikgu,esok nak balik kelantan plak.Round the M'sia

atie said...

Ija~Kak tie tak shopping pun, kedai idaman suri pun tak jumpa lagi nih...he he. A ah sonok dapat jalan langkawi kan

atie said...

Azie~Coklat eeek...boleh...boleh untuk adik akak nih

Erinsza said...

jln tak hingat ye tie, hehehe jgn lupe rembatlah ape2 yg patut.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk itot

Mama Mya said...

cantik kedai makan tue kan..

cendawanintim said...

bestnyer pegi langkawi time cuti panjang ni kan..

atie said...

erin~Ha ha...memang ler..lootih tapi hati senang lalala

Sitie~Bisa diatur ya

Watie~Betul tu watie...cantik.

Cendawanintim~Best,jom jalan...sekali-sekala

meen said...

amboi kak tie..bawak anak2 jalan ek..lamanya saya tak pi langkawi, dah macamana la rupanya sekarang ek. Tgk gambar tak sama dgn pegi sendiri, kan..

atie said...

Ye lah meen, kak tie g jalan2 bawa anak2 nih.Memang lain kan .nanti leh meen g lagi

Aleeya said...

krismas ni ku kesana insyaallah ...

Erinsza said...

lamanyer sis bercuti, windulah nak dgr cite sis.

atie said...

Aleeya~Selamat bercuti ye ...have a nice holiday yeah.

atie said...

Erins~A ah la erins ....lama tul tak up date nih. Duk kg takde tenetlah. boring.TQ I miss U 2..he he