Sunday, December 21, 2008

Shopping


Ha!!!! ni la dia barang 2 yang aku beli untuk persediaan sekolah tahun depan. Banyak kan... Agak2 berapa la duit aku yang habis ye... he he he.

Bukan suka-suka nak menghabiskan duit, anak aku yang kembar tu kena pakai baju putih tangan panjang pulak tahun depan so dah mestilah kena beli. Beg sekolah pulak memang dah rosak.. hai anak lelaki memang camtu belum lagi bab kasut ni. Nak beli tu pun mestilah tengok dan banding harga dan kualiti dulu, banyak berjalan juga lah nak dapatkan yang baik. Tambahan dengan Ammar lagi. Mujur juga dia tak banyak ragam.

Jalan-jalan kan , tiba-tiba ...... suspen ok, em ... ada ... ada expo pulak dah????? A ha, apalagi aku pun round lagi , sempat lak tu rembat tikar buluh he he. Ala ... takkan tak perasan kut , dalam gambar di atas tu kan ada.ha ha. Sempat lagi tu nak tunjuk. Aku beli yang kecik je untuk di letakkan kat meja kopi aku ni ha.

Ok, Tips agar tak terbeli barang yang tak perlu.... Aku lah ye
a.Noted barang yang kita nak beli...atau pun wajib beli.
b.Check dulu baju sekolah yang kita beli tu ada disediakan butang yang lebih dan jahitan butangnya kemas. sebab kalau tercabut butang tu boleh jahit balik.
c.Pastikan Penyangkut seluar tu padan dan tahan ok... supaya dia tidak mudah tercabut... maklumlah kalau guna mesin basuh... cepat rosak.
d.Pergi hanya kedai yang ada keperluan yang hendak dibeli sahaja ok, jangan jadi macam aku yang meronda ikut kaki dan terbeli barangan not in the list. ha ha.
e.Pastikan perut kenyang supaya takde yang meragam dan boleh mengganggu kelancaran Shopping. Tapi tak semestinya makan pizza ha ha .
f.Kepada yang ada anak kecil sila sediakan keperluan baby secukupnya supaya anak suka dan ibu boleh senang hati shopping.
g.Last.... peduli hape dengan tips... ikut aku la nak shopping apa .. duit aku ye tak. Sibuk pulak dengan tips2 nih.. ha ha. Duit aku punya mar.....

Saje2 untuk di kongsi bersama pengalaman shopping baju anak setiap hujung tahun. Pada yang belum ada anak sekolah tu sila dengor cakap kakak ko ni yeeeeee...... heh heh. Jangan mare.

14 comments:

ija said...

tingat zaman saya skolah2 dulu..haihhh bila kenang2kan balik sian kat mak ngn abah..berkorban tuk anak2..

atie said...

Betul tu ijah... tapikan seme tu kan dah jadi tanggungjawab.Hidup ibarat roda...kini kak tie pulak bergelar mak kan.

kak lela said...

kak lela belum beli lagi untuk anak2, tak tau lah berapa yang habis

atie said...

Memang kena beli kak, mujur gak ada bonus kan

UnGu VioLeT said...

akak, slm kenal dan slm ziarah dr mar..

atie said...

Salam kenal mar, TQ sebab sudi ziarah, de masa jemputlah datang lagi ke blog akak ye

Mama Mya said...

anak2 sekarang beruntung.. tidak seperti saya dulu uwaaa x mau ingat kenangan lama..

hehehe bilalaaa cik mya nak sekolah nie hiks

atie said...

Lupakan kenangan itu ye watie... Nanti cik mya sekolah lagi bestkan. Suka tau tengok anak memula pakai uniform.

Akak 2x antar comment tapi tak masuk la watie...uwaaa

cendawanintim said...

banyaknyer soping barangan 'back to school'..untung budak2 sekang kan..

Azie said...

kak tie agaknya esok azie pun macam nie kena beli brg2 sekolah sume yer.seronok kan tgk barang2 depa.

atie said...

Cen~Banyak juga la... tapi kan suka tengok bila semua tu pakai baju baru, kemas je...

atie said...

Azie~Masanya akan tiba dik... best tengok anak pakai uniform ni.Anak kita dah mula dewasa je..cewah.

Erinsza said...

ermmm belanja kena ikut list ye, tapi I kdng tulis tapi hampeh nak ikut, mesti melalut ke benda lain.

tulahkan klu perempuan yg berbelanja.

hehehhe

atie said...

Sama ekk...shopping memang camtu.