Monday, December 27, 2010

Percutian di Cameron Highland versi Teh Boh

Assalamualaikum semua.....
Sebenarnya dulu pun aku dah cerita pasal percutian ni kan, tapi tak sempat nak upload gambar sebab lepas tu terus balik kg. Bila dah namanya balik kg so surf internet tu adalah takde la..... Walaupun dah basi cerita lagi, aci tak??????Hikhik.
Bergambar kat Ladang Teh Boh Sg Pallas, tapi tulah masa aku pergi tu hari isnin tak bukalah pulak.So kalau nak jalan jangan pergi hari isnin tau. Frust jer....... Bergambar jelah kat sini.........Cuaca tak panas best, Sejuk jangan cakap la suhu paling rendah 17 darjah wei......SEJUK!!!! Tapi sukalah sejuk kan rasa macam kat luar negeri pulak, kalau ko nak rasa panas baik takyah pergi Cameron... Tak gitu????Bila bernafas kuat sikit ada cam kabus kat mulut...........Hahahahaha. Ala-ala jakun sekejab.HIKS.

Cameron Bharat Valley nih tak turun pun, bergambar kat tepi jalan jer, waktu ni baru sampai belum pun naik Brinchang pun lagik. Dari jauh dah nampak ladang Teh dan ramai pulak orang berhenti kat tepi jalan so aku pun cam nak tahulah kan, berhentilah jugak. Ambik angin dan tengok view yang sangat cantik.Tak rugi.....Bagi siapa yang belum pergi tu bolehlah bila-bila bawa family ke sini.Cari pengalaman kerana bagi aku sendiri pun adalah pengalaman yang baru.

Oklah, cukuplah n3 versi boh yer.....Nanti versi lain la pulak. Hak hak hak.

8 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takpe..basi pon basila..janji ade citer..wekekkek..

bes kan nek situ. sejukkkk mata memandang..

rasa nak g sanala next trip..:-)

DrSam said...

ni mesti kenyang teh ni atie :)

meen said...

Oh dah lama sgt since 1st time saya pegi dulu..bestkan kak, sejuk2 gitu

Iman said...

sejuk ke sekarang ni....saya gi 2 tahun lepas tak berapa nak sejuk....huwaaa....nak gi sekali lagi la kalau macam ni...jelessss...

atie said...

rose....Betul3, janji ada sesuatu untuk dikongsi dan buat kenangan jer.

atie said...

Dr sam....Itu dah mesti, teh strawberry pun ado,,,ish3

atie said...

Meen.......Memang best meen, sejuk sampai saja keluarkan nafas kat mulut nak bagi nampak kabus putih hihi

atie said...

Iman....Memang sejuk masa kat ladang teh sampai 17 darjah c.A ah ada jugak orang kata dulu2 tak sejuk pun.