Wednesday, December 1, 2010

Dinner @ AWANA , Genting Highland...

Assalamualaikum........
Inilah adalah cerita malam 29.11.2010, 7.00 pm - 9.30 pm. Amboi macam wartawan la pulak. Masa 2 jam setengah adalah termasuk solat maghrib ok, termasuk santai2, borak2 dan makan2 ler dalam keadaan yang sangat sempoi dengan angin dari luar sepoi2 bahasa..... hikhik.Motif???? Nanti korang kata buruk lantak pulak makan lama-lama kan....hahaha

Saje nak tunjuk gambar itu adalah tempat pelbagai jenis puding dan kek yang sangat sedap, aku memang sukalah sangat dengan puding2 ni semua..... Cantik decoration kat sini, makanan pun oklah.........SEDAP!!!!
Menu pertama nasi Beriani,dalca sotong,rendang daging dan tauhu plus cendawan.Sedap la dengan tekak aku nih. Ada juga western food, lamb, chichen and fish too.....Semua tu harus cuba walaupun sikit2 jer....Bayaran bg dewasa RM50 plus2 kut ( tapi ummi dan babah adalah free), manakala anak-anak RM 19 seorang( yang ini kena bayar X 3 orang lor) So, semua sekali adalah RM57 sahaja. TQ kepada Madam Chan pengerusi krt Taman Bentong Makmur yang sudi membelanja makan AJK krt dan isteri......
Pencuci mulut....memang banyak pilihan, ambik yang berkenan jer ,ini sagu apa namanya ntah, biasa makan tapi sebab suka makan lagi hehe........ Memang best la


Ammar cuma makan puding dan kek jer, Itulah puding yang aku maksudkan, perasa keju, strawbery,kiwi dan macam2 lah, yang paling ammar suka kek coklat.See comot kan.... Sebelum balik tu sempat pulak suap ammar pelbagai jenis roti dan mushroom soup.
Puashati budak berempat ni makan, asyik meround jer kerja dia...... Habis satu.....satu ambik. Alhamdulillah. REZEKI ALLAH..............
Akhir sekali adalah gambar ummi dan babah............ Ok itu jer ceritanya. Lainkali request nak pergi lagik, Boleh tak babah???????hikhik..........

6 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bila tengok kek2 tu..petang ni jugak sy g secret recipi carik..wekekkekekeke

atie said...

carik rose jgn tak carik, nanti teringat2....SUSAH...hikhik

atty's said...

mcm sodap je kek ..tu lama dah tak makan kek

meen said...

alamak..tgk pdung sagu dan macam2 dessert tu yg takleh tahan nafsu makan ni kak..haha..

berselera tgk anak2 akak makan

atie said...

atty....Memang sedap atty, rasa macam ais krim gitu, ala2 kek secret resepi

atie said...

Meen....Tulah pasal akak dengan puding nih memang pantang betul, pantang JUMPA...haha