Sunday, April 12, 2009

Azie nyer tag lak...

Jawab tag azie nih ....

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Nama blog aku mektie...sebab apa aku pun tak pasti sebab blog ni my hubby yang create mulanya. Suami nak letak gambar2 kenangan keluarga. Suami aku ni orang kelantan so dia pandai2 letak nama mektie, walaupun aku sebenarnya bukan orang kelantan pun. Alih2 aku buat blog suami cam harta sendiri lak...hihi. Dan kekalkan nama tu...apa ada pada nama kan...cewah konon...

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

Pun suami yang buat...patutnya kena suami aku yang jawab nih.
http://mektie.blogspot.com


3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Isunya di sini adalah tentang aku dan keluarga aku. tu je... dan kadang2 ada gek sessi luahan perasaan suka, duka, marah dan kecewa. cewah2!!!

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? sebabnya?
Setakat ni belum lagi...tapi esok2 tak tahulah kan. Yelah kita kan hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan semuanya.


5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Aku memag suka baca blog azie nih sebab keletah 2 anaknya nonie n erin yang comel tu. Maklumlah aku kan takde anak perempuan....

Ok azie akak dahberjaya jawab tag nih ye....

pasni aku nak cuba buat cucur ikan bilis cam resepi azie tu lah. hihi. lapor lak lepas buat kerja sekolah ni tau...daaa.

15 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

HAHAHA. AIN PUN INGAT AKAK ORANG KELATE PASAL ADA MEK KAT DEPAN TU.

JIVEBUMZ said...

itula saya pon dok ingat kak tie nie mek klate.. rupa-rupanya idakkk..hihi

De' Sal said...

Haaa... untuk pengetahuan adik berdua yang kat atas tu....ni dia ha mek kelate sejati....ya tak k tie.

Demam tag sekarang ni ya...malas rasanya nak buat.

*Azie* said...

ye la azie ingat kak tie org kelantan

ai said...

Ni kiranya kau GILER KOSE la ni ye Tie?? keh keh..blog laki dah jadi hak milik kekal kau! ;P

meen said...

happy tgk akak dah happy buat tag2 ni..sian akak hari tu emosi tegang ek?

Happy sokmo2 ya kak

KV said...

wahahah..meks tertipu. Ingat kan atie ore kelate. Takpe, tak kisah negeri mana pun yg penting hati mesti baik. Kan?

cendawanintim said...

adehhhhhh, tag tak abis2 lagik...

CuTeMiUt78 said...

oh..gitu ke.. ha'ah kita ingatkan akak org kelate tadi.. rupanya bukan..

SUZIE APAI said...

amboi kak tie....layan tag nmpak.. hehheehee...bagus! lupakan sejenak sesi persekolahan anda...layan tag kira release tensi tuuu

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah...ada lagi kene jawab tag hehe..

blog pun ikut warna bunga kesukaan ye..mmg cantiklah..

atie said...

ain~a hah tipah tertipu hihi. Akak cuma menantu orang kelantan ok.

Ila~Memang tidak dik....haha

sal~betul2 mek kelantan sejati tuuuu...

Azie~Azie pun sama ye...takpelah akak tak kisah pun.

atie said...

ai~memang aku giler kuasa ai...hihi.ampun babah...

Meen~TQ dik...udah happy ler..tak guna melayan emosi. Bukan ada orang kisah pun. sia2 aje...

kv~haha tulah ingatkan orang kelantan juga ye...

atie said...

cuni~A ah demam tag tak habis lagi nih...hihi. Buat pelan2 ye cuni.

Rina~totally bukan rina...akak ni darah campuran johor dan pahang tau...

atie said...

suzie~ya ya kita nak lupakan tensi seme tu go away....hihi

nrina~tag jawabtime de masa dan tidak hilang ingatan...haha.cantik ke??? mekasih3