Saturday, April 25, 2009

Acara potong kek...



Aku boring nih...duk dengan anak2 saja. Babah dah ada plan lain rupanya...apa plan tu???? hurm pelagi pasal perlawanan bola akhir malam ni. Kelantan dan selangor tuuu...so permintaan untuk plan aku amatlah tidak dilayan sekarang nih.Aku mula2 tu sentap juga. Baik punya rayuan tapi dibalas dengan hujah2 itu dan ini lah...Tapi bila fikir balik emm... biar jelah. Malas nak panjang2 kan cerita. Sebenarnya aku nak pergi ke rumah SIL atas urusan sesuatu...hihi.

Setelah tak dilayan tu aku pun layan blog jelah kat rumah.huhu...
So, bersiap sedialah kawan2 untuk melayan kisah Ammar lagi. Asyik2 Ammar je kan.Bagi can lah kat birthday boy ni....

Aku tak buat majlis pun...cuma family je. Hari tu hari yang sibuk buat suami aku sebab ada majlis solat hajat kat sekolah aku. So petang tu sempatlah curi masa... Gelihati pulak tengok Ammar tiup lilin. Sebenarnya abang dia yang lebih...

Ada sikit hadiah untuk dia...dah lama ammar nih duk teringin dengan basikal. Masa balik kg dulu dia ada duk naik basikal sepupu dia kat rumah MIL. Pastu basikal orang kan sempatlah curi2 main sikit. So babah pun kata nanti babah belikan ye....

So tadi pergilah kat kedai basikal...tengok2 banding harga. Masa tu antara nak beli dengan tidak lagikan....sekaliiiiii!!! bantainya menangis ammar nih kat kedai basikal tuuu, nak kal...nak kal...pelat sebut basikal. Sambil tangan tunjuk2 kat kedai basikal tuuu....

Babah pun belikan aje barulah dia diam...Ummi lak cuma belikan baju jelah. Ok lah tu dik...
Abang duk kongsi duit belikan mainan yang murah jeeee... Itu jelah aktiviti aku di hari sabtu yang cuti ini. Pasal apa cuti???? Sebabbbbb...sebelum ni adalah 4 x sabtu yang tidak cutiiii....huhu.

15 comments:

kak lela said...

wan pergi ngan sapa tie, azami tak gi pun, dia kata susah baik tengok kat rumah jer,...happy belated birthday untuk amar, beza 23 hari jer dengan izzmi kan, jomlah kita plan untuk sorang lagi, kita preggy together2 nak..he..he..

atie said...

klela~wan g dengan kawan dia cgu sek men kut,lain kak pergi stadium dgn duk rumah, lagipun g dengan kawan2 tak sibuk layan karenah anak2,TQ, a ah tak lama birthday izzmi lak kan. Em ...tie nak tggu kdp 14 mggu dlu kak, baru fikir pasal preg...

De' Sal said...

Banyaknya hadiah Ammar....dapat basikal lagi tu,boleh kayuh ke tu?...kan tak pasal2 ummi dia yang kena tolak, hi hi....

bila nak datang ambik ni?tak rindu ke.....

ai said...

hihihi..abang yg over ye?

atie said...

sal~haha budak tecik tu tak pandai lagi kayuh...duk sengih je atas tu,

Ummi tak tolak abang2 kan ada...hihi

atie said...

ai~memang betui ai...abang plak mengada2...

mama mya said...

hepi belated besday ammar semoga membesar dengan sihat n menjadi anak yg soleh..

kirana said...

aunty nak kek!
aunty tak potong kek pon..hhuhuuhuu

DrSam said...

selamat menyambut hari lahir untuk Amamar yang comel. Semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada ibubapa.

p/s: baju pun matching dengan kaler basikal :)

atie said...

watie~TQ watie...amiiiiinn,

kirana~Ktie tahu na dah dapat hadiah kan.Haruman dior....Jelesss tau.Tetiba haha

Dr Sam~Tq dr...hurm moga makbul doa tu ye.ekeke baju matching ngan basikal. betul2...

CuTeMiUt78 said...

wah.. ammar dpt beskal ya.. mirul dpt book + cd abc dari ibu n ayah.. dpt baju dari pengasuh dia.. dpt mainan lego yg beso gedebak dari member ibu.. dan yg selebihnya dpt duit.. blh buat simpanan mirul..

~~ciklinn~~ said...

tumpang naik beskal bolehhh hehehhe

kak tie sihat ker? lama kita tak sembang2 kan...

akaklinn nak gi kuantan bulan depan umah akak jauh tak dari sana...

atie said...

Rina~Banyaknya hadiah mirul, ok tu rina nampak semangat je mirul menulis.hihi

linn~Nak tumpang eekk, tulah lama tak sembang kan,dari kuantan memang jauh dik....rumah kaktie 2 jam je dari KL....lalu simpang jelah kut. Tengok sign board tulis Bentong. Kat situlah rumah akak...

Boleh kita jumpa kan...

[-suziey-] said...

waa syioknye dpt beskal..besornye beskal..ekekek;D aQeel nk pinjam pn xleh:p

atie said...

suziey~Ammar kata Aqeel kecik lagi, tokleh naik nanti jatuh,hihi ada berbaur kedekut. Ummi ammar kata ambik je Aqell hihi.