Monday, April 6, 2009

Baru isi borang...

Salam semua....
Aku ni baru jer punya sedikit semangat nak further study....hihi. Aku kata sedikit coz dalam hati tu cam berbelah bahagi teramat.Dalam pada tu aku dah online dan borangnya udah diproses pun. Ala hantar je...belum tentu dapat pun...kalau dapat Alhamdulillah .... tak dapat pun Alhamdulillah juga.

Benarnya dulu2 aku cam rasa biar jelah aku takde ijazah pun. Pastu memikir jugalah...tambahan pulak ramai jugak kawan2 yang menggalakkan aku tuk sambung belajar nih.Best friend aku masa maktab tu dulupun ramai dah belajar pun. Sedikit sebanyak aku rasa tercabar juga...hai tak boleh jadi nih. Dulu aku dah berpakat nak kerja 5 tahun pastu nak ambik ijazah lak.Kononnya nak jadi pensyarah tuuu....hihi.Last2 dah lebih 10 tahun aku camtu gek...nan ado hasil pun.

Macam2 alasan aku bagi...pasal anak lah, susahlah, tension lagi pastu takut tak boleh nak bahagikan masa dengan keluarga lagi, pendek kata macam2 duk fikir...fikir, Yang orang lain gi belajar tu dah tahun kedua, ketiga pun...aku?????...camtu gek...

So kali ni aku mencuba nasib buat kali kedua.....doakan aku ye...

12 comments:

naz ilyn said...

salam...
baguslah kalau nak sambung belajar lagi... moga berjaya

~~ciklinn~~ said...

oklah tu kak ada niat gak nak sambung belajar.. biasalah kak bila dah beranak pinak susah sikit nak sambung..huhuhhu yg benonya malas... hahahahah mcm linn dululah..ingat dah kawin nak samb gak belajar..tpai sampai skrg tak samb2 gak....apapun linn doakan akak dpt samb belajar key

*Azie* said...

semoga hasrat murni kak tie tercapai amin.bagus smbg belajar nie akak...

De' Sal said...

Kalau dapat,sambung ajelah k,tie....masa berlalu sekejap je,abe man tahun ni dah habis,merdekalah dia.

Mama-Danish & Sarah said...

Semoga permohonan akak nanti berjaya. Dah dapat nanti jangan tukar fikiran tak nak pergi plak k.

FRB said...

teruskan niat tu sis.. kalo dpt alhmdulillah. kalo xdpt cuba lagi. kalo bleh kita ni blaja sampai dah xde sijil lagi yg bleh kita amik. 'study' jdkn sbg hoby. chewah nk ngajar org lak nih

CuTeMiUt78 said...

bagus kak.. kuat kan semangat utk futher study tu.. sekarang ni tak kira la kan.. asalkan niat nak belajar tu ada.. semangat harus la kuat.. semoga berjaya ya kak

atie said...

ilyn~memang bagus,TQ ilyn

atie said...

linn~betul tu dik, benarnya malas nak pening kepala...jom belajar..hihi

atie said...

azie~TQ azie.....amin.Baguskab tapi tak pasti lagi ni...

sal~bagi kita memang sekejab sal, tapi bagi yang belajar tu...haih.

mama danish~amin....hihi cam bagus je idea tuh..

atie said...

frb~ktie suka orang yang bersemangat macam frb nih,insya Allah dik...TQ

Rina~Amin...TQ rina, ktie memang ada niat camtu. tak tahulah lagi dapat ke idak.

JIVEBUMZ said...

sangat bagus kalo akak ade usaha untuk sambung belajar!!! syabas kak tie.. saya pon teringin jugak tapi entah la bila akan tercapai..