Tuesday, April 28, 2009

Keretaku rosak lagi....huhu

Salam semua...
Aku kan ada pergi jamuan persaraan Gpk sekolah aku, makanan bagi aku adalah biasa aje...hurm,Walaupun kat rest house tapi yang ada malam tu adalah nasi goreng,ikan/ayam bakar dan laksa.Itu menu utama lah....ditambah dengan puding kuih muih dan buah. Biasalah kan...Tapi aku rasa mungkin lagi sedap laksa ijah kut.Itupun aku sekadar dengar cerita jelah. Katanya sedap tahap dewa tuh.....So ijah bila nak ajak kaktie makan laksa ni....huhu.

Cerita yang biasa2 aje...tapi benarnya aku nak cerita pasal yang lagi satu nih....kereta antik aku rosaaakkkkk la wei.....tolonnnnnnng!!!huhu.Masa balik tu hanya sempat sampai kat deretan kedai di perumahan aku aje. Tak sampai rumah lagilah tu...Pastu kena pulak tolak kereta bagi parking elok2 kat side dia....adeeh, sangat letih oooo.Aku????? tolak kereta malam2. Hai ..kul 11 malam tuuuu...mula2 tu buat 2 tak dengar je hubby mintak tolong tolak...pastu kenalah juga kan.Lepas tolak kereta dan jalan kaki sampai ke rumah.

So. pagi2 tu mintak tolong jiran hantar anak2 dan aku naik motor yang dipinjamkan oleh jiran. Hahhaa. Sampai kat sekolah ramai yang kata romantiklah, itulah inilah. Aku yang tengah susah hati ni gelak jelah.Ibarat kata cik scarlet cam Azura dan Zack dalam cerita Ali Setan tuuuuu.... Adeeh....memanglah.

Kawan2 duk bagi cadangan beli kereta itulah, kereta inilah bagus, cantik, aku kata aku nak beli kereta yang tempah hari ni dapat terus. Hahhaa. Ada....kata cikgu n*****. Kereta tolak. Haih!!! ada ke patut.Waktu balik tu adalagi cikgu duk jerit....Romantiknya!!!!

So....patutkah aku beli kereta nih???!!! hurm....ada tak orang yang nak buat contest ke hapa ke ha!!!! Ataupun buat jualan beli goreng pisang 5 percuma kereta wish satu....haha. Ada ke???? Anybody???? Kalau ada aku nak menyertainya sekarang jugak. hihihi.Sengal giler ok...Atau ada insan mulia yang nak bersedekah pada aku Livina sejibik, Amboi2.Ini sudah lebih.....Korang layan jelah aku ok.Ibarat macam dalam cerita P.RAMLEE tu....tolong kami, bantu kami, kami anak yatim piatu.Betul2 yatim piatu tau....

Entah apa yang aku mengarut meraban ni kan....agaknya kena sindrom apolah ni......So hari ni cik abang aku sibuk g baiki keretanya itu. Yang pasti berapa Henggit pulak yang terbang kali nih....haih.

Itulah akibatnya nak raikan orang bersara tapi aku pulak yang sengsara.....huhu.

13 comments:

nenekrock said...

kesian kak ti
kerea rosak mmg masalhla
kalu asik rosak je baik akk beli baru
kalo byk kali rosak
haihhh byk kalila akk kuar duitkan

Mama-Danish & Sarah said...

kak tie, pi lah booking exora tu.... pasti tak rosak kat jalan dah pasni.

De' Sal said...

Beli baru jer k tie, hahahahahh....gelak jahat sikit,tak dapat nak bayangkan k tie tolak keta tu,muahahahaha....nak gelak lagi weh.

[-suziey-] said...

hahah..ka ko la kak tie..nak kesian tp cara kak tie cite klako plak:p bole plak buat2 xdgr hubby minta tlg tolak..ekekek:D

sabo ye kak tie..kalu ade kemampuan amik je la kete baru..kalu kete tu dh abis bayo simpan je la..skali skala bole la pakai..keta rosak ni sbnrnya lgi leceh nk mantain..dia akn rosak lagi..

~~ciklinn~~ said...

alahai akak tie kesiannyer... itulah mcm2 kan....

linn lailah dulu pernah rosak kat trafic light... haiyoo habis berpelohh ketiak bagai... hahahah

CuTeMiUt78 said...

lor.. kesian kty.. gitu ke..

ija said...

siannya kak tie..tak tau pun citer ni sebab takde kat skolah tadi..kalau tak mesti saya snap gambar..teringat masa zaman bercinta amir pinjam keta antik ayah dia..pastu rosak..takkan nak suh awek tolak kan..last2 dia bukak pintu then tolak guna sebelah kaki..sebelah badan dlm keta..hihi..saya awek yg kijam

meen said...

hmmm..mmg nak kena tukar tu kot kak..hihi

Maswani said...

keta tu merajuk kot coz ada sebut nk beli keta baru..hehe..

DrSam said...

macam tu le perangai kereta. kadang-kadang tu merajuk dan meragam dengan tuanya juga. cuma kalau selalu sangat meragam, memang tuan dia kena pikir cari pengganti baru lah nampaknya.

atie said...

Elly~tulah elly...masalah dik kalau takde kereta nih...

Ain~Booking ezora??? heh heh....

sal~Beli baru....hurm,ooooh gelak yer....kena kang!!!hihi

suziey~Saje wat kako...nak sejukkan hati sendiri hihi. Betul kan susah nak maintain.

atie said...

linn~pernah rosak kat trafic light linn, memang berpeluh tuh...hihi.

rina~macam tulah alkisahnya rina,

ija~A ah ijah takde kat sekolah tadi, gitu ler cite ijah ngan amir yer...hihi. Control macho lah tuuu

atie said...

meen~Emm kena tukar ye meen....nantilah akak fikirkan yer.

Wani~Betullah...merajuk agak eh,

Drsam~Tulah ...memang dah kerap merajuk nih....