Sunday, April 5, 2009

Ahad ini...

Mula2 pagi ni aku dah suruh suami aku pergi pasar beli bahan untuk aku masak ari nih. Bersilat kat dapur weh dengan ammar lagi meragam nih. Suami aku mintak aku masak ayam percik yang dah lama noooo aku tak masak.Masak kuah dulu pastu baru aku bakar. Berpeluh2 juga. Nape aku nak membakar2 ni hah.....sebab hari ni sil aku Sal dari kl nak datang ...dan cadangnya nak ajak pergi piknik kat air terjun chamang. Aku masaklah sikitkan.... nanti dah puas mandi boleh makan.Tapi tulah gambar kat air terjun tu non ado lah pulak. Sebab aku lupa bawa kamera....muahhaha.
Emmm...gambar ubat nih. Sajelah nak tanya ada tak kawan2 pernah beli. Aku pun baru beli tadi sil bawakan dari kl. Entahlah....aku pulak kan beli jelah. Tak salah mencuba. Harga rm40 dan ada dua botol. Satu untuk cerdik mathematics dan science dan satu lagi untuk memory.Baru beli so aku tak tahu lagi kesannya. Nanti2 kalau aku rajin aku up date pulak pasal keberkesanannya ye...cewah2 mentang-mentanglah adik adi putra ni cerdik so nak lah anak cerdik jugakan. Coba jelah.Dengar cerita kan masa mengandungkan adi putra ni mak dia bermimpi jumpa dengan nabi. Betul ke idak tidak lah aku pasti ok.Eh, cam kenal je tuh....ammar putra ke ha??!!hihi.

So lepas piknik kitaorang pun borak2 pasal langsir, pasal perhiasan English baru lagi...hihi.Tapi sorilah aku tak mau tunjuk kat sini sebab I kan tak suka nak menunjuk2. Nanti korang boring lak....takde kerja lain ke si mektie nih kan..Bak kata biras aku.... inilah barang mainan perempuan....haha!!! tergelak aku. Emm betul ke???

19 comments:

*Azie* said...

kak tie nnt update ok..klu ada kesan leh la beli.,,heheheh akak pun bersilat jugak kat dapur hr nie..

a.b geldofg said...

bilalah agak2nya akak ni nak ajak aku mkn kt rumah dia? :(

~~ciklinn~~ said...

rajinnyer kak....... linn haritu pun tingin bangett nak mkn ayam percik style panti timur ni..... siap tel makcik linn kat kelantan lagi suh ajo......

wah sonokknyer akak jumpa kak sal ker.... bila kita nak jumpa kak?

Eina said...

salam kenai...
bestnyer picnic2 lagi yer...

DrSam said...

tak sangka pula pandai bersilat ye...kat dapur pulak tu. mektie ni mesti sala seorang Pendekar Senduk Terbang yang dah lama menghilang tu :)

naz ilyn said...

salam...
ada gak beli untuk kecergasan minda anak-anak (jenama lain)... tapi geram betul dia asik lupa jer nak makan...

atie said...

azie~ok....set.

atie said...

ab~camana la akak nak ajak ko ni ab, emm duk mana ye..kerja apa..cewah. pertanyaan berbaur busybody hihi...orangnya pun tak pernah nampak batang hidung...

atie said...

linn~suka makan ayam percik ye....tapi ni bukan resepi pantai timur. resepi hentam keromo haha

atie said...

iena~salam kenal eina....memang best piknik dengan keluarga ni...

atie said...

drsam~haha...hari2 pun bersilat dengan 4 hero ni....pendekar senduk terbang??!mungkin tidakkkk....hihi

atie said...

ilyn~tulah...tak tahulah. harap2nya ok

CuTeMiUt78 said...

wah.. sedapnya kak.. wah seronok ler jumpa kak sal ya

meen said...

akak...ayam percik tuuuu...nak skit, hehe nak part wings ngan drumstick eyh..hehe

cendawanintim said...

nampak sangat2 menyelerakan...yummy!

atie said...

rina~hehe...sesekali memasak camtu ler...A ah seronok tau...

atie said...

meen~ ohh meen suka ye...ktie pun suka kepak...

atie said...

cuni~adeeeh, teringin ker?? susah hati kalau cuni teringin nih...hurm.

Mama-Danish & Sarah said...

Bestnya ayam percik tu. terliur ain dibuatnya.