Wednesday, January 28, 2009

Mampukah kita tersenyum selalu




1. Senyum membuat Anda lebih menarik.
Orang yg byk tersenyum memiliki daya penarik.
Orang yg suka tersenyum membuat perasaan orang disekitarnya selesa dan senang.
Yang pasti orang yg byk tersenyum memiliki byk teman.

2. Senyum mengubah perasaan
Jika Anda sedang sedih, cubalah tersenyum.
Senyuman akan membuat perasaan menjadi lebih baik.
Menurut penelitian, senyum boleh mengubah emosi menjadi ceria.

3. Kesan senyum
Ketika seseorang tersenyum, ia akan membuat suasana menjadi lebih riang.
Orang disekitar Anda pasti akan ikut tersenyum dan merasa lebih bahagia

4. Senyum menghilangkan stres
Ketika anda stres,ambil waktu untuk tersenyum.
Senyuman akan mengurangi stres dan membuat fikiran lebih jernih.

5. Senyum meningkatkan imunisasi.
Senyum membuat sistem imun bekerja lebih baik.
Fungsi imun tubuh bekerja maksima saat seseorang merasa rileks.

6. Senyum menurunkan tekanan darah
Tidak percaya? Cuba Anda mencatat tekanan darah ketika anda tidak tersenyum dan catat lagi tekanan darah ketika anda tersenyum semasa diperiksa.
Tekanan darah ketika Anda tersenyum pasti lebih baik.

8. Senyum adalah awet muda
Senyuman menggerakkan byk otot .
Akibatnya otot wajah terlatih sehingga anda tidak perlu melakukan face lift.
Dijamin dengan byk tersenyum Anda akan menjadi lebih awet muda.

9. Senyum membuat Anda kelihatan sukses.
Orang yg tersenyum lebih yakin dan penuh semangat untuk hidup.

10. Senyum membuat orang berfikiran positif.
Cuba lakukan ini : fikirkan hal buruk sambil tersenyum. Pasti susah.
Ketika tersenyum, tubuh menerimanya sebagai anugerah.

Senyumlah....senyumlah ahai cek mek molek.....

Cubalah senyum untuk mengurangkan stress terutama dengan anak2.... dan kerjaya. boleh?????? hihihi

Aku pun sedang tersenyum ni.....see...harap hati kawan semua pun senangggggggglahhh.

14 comments:

mama mya said...

lepas nie harus kena senyum jek.. thanks kak tie berkongsi info senyum nie hehehe

re = syukur alhamdulillah lepas nie x yah pikir lagi di mana rambut itu berada dalam peyut hehehe

atie said...

watie~senyum jangan tak senyum k, barulah cik mya pun suka hati

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

tengah tersenyum simpol hehehe...

atie said...

nrina~hehehe...:)

my qaseh said...

Sya ngah susah ht skang ni muka monyok jerk..pas bca part senyum nie haruslahh menguntum senyum jer pasni wlaupun kita ngah da msalah kan hehe..thanks 4 d gud info.. :)

CuTeMiUt78 said...

kita pun skkee.. tersenyum je

atie said...

Qaseh~kenapa susah hati niiii...apapun moga yang disusahkan itu kembali seperti biasa..

atie said...

Rina~Senyuman itu adalah sedekah kan...

DrSam said...

smile and the world will smile with you!

saya memang senyum sokmo.

atie said...

Drsam~Yelah dr,senyum dan happy sokmo

cendawanintim said...

:)

atie said...

Cuni~:)

meen said...

saya tersenyum2 tengok layout baru akak ni...bestkan guna cutestblog ni...senang nak tukar2, design cantik2 plak tu.

Saya senyum lagi sebab kali ni theme kita sama..polkadots!hehe

atie said...

meen~sama ekkk...memang akak ni cepat jemu dengan benda yang sama la.Tabiat yang buruk noooo