Friday, January 16, 2009

Sila ucap tahniah ok

Terima kasih2... cam lah ada orang ucap tahniah kat aku...heh heh.Jom kita main teka2 nak tak???Ada yang berminat nak tahu keeee........Hadiah untuk aku???hihihi ...mungkin tidaaaaaaak....tengok kotak tu macam dah tau kan isinya....

Taaaadaaaaaaa..... comel sungguh baju baby nih... lagi comel kalau dipakai oleh cute baby kan. Yang pasti bukan untuk ammar ya!!PINK COLOUR OK....aku baru menyambut kelahiran ank saudara baru......ops...tersilap la pulak, cucu baru laaaaah hahahhhha.kenapa?? Tak percaya!!

Actually, aku dah ada 5 orang cucu tau.... maklumlah aku ni anak bongsu, jarak umur aku dengan kakak2 aku pulak jauuuuuuuh so....cepat ler dapat cucu. Ammar sendiri pun dah bergelar ayah saudara ok. Pak saudara kecik tuuuu sebab anak saudaranya lebih tua dari dia ekeke. But....so sweet. Dan aku nanny yang muda ok...muahhhaha. Muda ke???? So sila ucap tahniah pada aku ye....

Sajeee over lebih sebab aku memang suka beli baju baby girl nih.... sambil berangan untuk beli baju anak sendiri.Selalu je...tak pasal2 pegi kat baby girls area... suami aku kata, eh ummi ada anak perempuan ke??? aku pe lagi...sengih2 je lah kat situ. EEE menyampah betul. Orang nak syok sendiri pun tak boleh...

Kalau korang ada tips yang berkesan bolehlah bagi kat aku... aku teringin lah nak dapat anak perempuan.....tapiiiiii bak kata suami aku....Tu semua kuasa Allah la Tie.......emm iya juga.


Macamana ek ???? Tolong jawab ye DR SAM dan sapa2 yang punya info yang berkaitan ok.

16 comments:

ija said...

cutenya baju baby..haih bilalah saya punya turn ek kak tie..

atie said...

Takpe ija, rezeki kita ALLAH yang tentukan.Insya Allah ada rezeki ija nanti tuuuuu

DrSam said...

tahniah kerana jadi naik pangkat jadi nenek.

Tip: mengikut pakar perubatan, giatkan aktiviti dot dot dot sebelum waktu betul-betul subur. rasionalnya, sperm yang bawa gen XX-pompuan ialah long distant runner (LDR) dan tahan lama. by the time subur (ovum turun) yang tinggal ialah XX. sebab sperm yang bawa gen XY-lelaki dah habis tenaga i.e kantoi. kiraan waktu subut/tak subur sendiri kena kira le. syarat, period cycle kena tetap.

tu salah satu cara. cuba dulu.

sekian syarahan saya. harap berjaya.

atie said...

Drsam~TQ for the tips...camtu rupanya...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

same nasiblah...

ni tengah mencube tapi dok berjauhan plak so tak leh jugak nak mencube..patutnye kalau ngandung skrg saya dapat baby girl nanti...

saya rancang pakai kalendar cine tu..mmg tepat utk 2 org anak saya nie..cubelah..

apepun semua rezeki dari Allah..saya terima jugak kalau lelaki...

atie said...

nrina~pakai kalendar cina...macamana tuuu

cikscarlet said...

kak tie oi..namo tension tension! kak tie gi blog sy tau...sah kak tie akan menjeles tahap kesatria baja hitam..bedspread ai kaler pink putih tuh...sabor kak tie sabor!

atie said...

scarlet~tak kira...kaktie nak jugak camtu sejibik

UnGu VioLeT said...

salam kak,

akak apa khabar hari nie?? Mar ada tag akak.. bile2 akak free, dtgla blog mar, ambik dan jawab tag tue yerk.. thanks kak..

slm syg slalu dr mar utk akak syg..

mama mya said...

cutenye baju baby.. tetiba saya pun tingin nak baby lak huhuhu.. wah tahniah dapat cucu yer kak tie.. semoga lepas nie rezeki kak tie lak.. amin

azie(mama auni& erin) said...

akak masuk dalam www.mengandung .com.my klu xsalah azie ada tips untuk ini...heheheh kita pun teringin nak baby boy...

atie said...

mar~kabar baik dik, ada tag ek??? nanti akak buat esok lusa nanti ya.

salam sygggg kembali

atie said...

watie~TQ, kalau teringin apalagi... cik mya nak adik dah keeeee

atie said...

azie~TQ dik, nanti kaktie g kat web tu.

CuTeMiUt78 said...

kak tie, sama la kita.. kita pun mak sedara paling bongsu.. dan setakat ni.. mirul dah jadi pakcik kepada 5 org anak sedara gak.. heh..heh..heh..

atie said...

cute~hehehe...sama lah, si mirul dan ammar ni kan.hahaha