Thursday, January 22, 2009

Tak tercapai akal muuuuuu


Salam....Aku nak cerita pasal ammar pulak hari ni...Hari2 ada je ilmu baru yang dia dapat. Sekarang ni dah mula tahu tempat rahsia aku simpan barang2 pulak... Kalau tak bagi menangislah diaaaa.... Hobi dia dengar lagu guna hp ummi la tu... Geram aku...cuba tengok gambar tu kan ...siap joget dan sengih2 lagi.

Dah pandai pasang sendiri tu...Dia cucuk sendiri pada hp aku lak tu. Aku tengokkan aje akal dia..

TUUUUdiaaaaa muka yang penuh idea yang ummi sendiri pun tak pernah terfikir... kalau dia nak buat sesuatu tak boleh pun dia akan mengamuk dan menangis...kadang 2 tak terlayan juga aku.



Tengok tu habis kabinet aku dibuka dan berterabur segala barang dalam tu....adeeehh, dia duk kononnya asyik masyuk dengar lagu... ammar...ammar.(Sori..gambar tak terang lah) Bukan nak kata laaa, ammar ni kira baik lah jugak. Aku masih boleh handle lagi.

Kalau nak cerita anak sulong aku yang kembar dulu lagi lah...bayangkan aku yang pertama kali bergelar ummi terpaksa pulak menjaga anak kembar...Kalau suami pergi kursus aku memang tension sangat2 masa tu.Bila sorang menangis aku boleh lagi lah tapi bila dua2 pun menangis aku pun menangis juga uwaaaaaa.... tolong. Rasa nak jerit je masa tu.

Tulah pengalaman aku dulu2... tapi dulu aku memang ummi yang sangat garang....yang peliknya sekarang ni dengan ammar boleh pulak bersabar...emmmmmm faktor usia kuttttt.hihihi tua ke aku hah!!! Yang pasti cucu saudara udah lima nih...

P/s~ Cuti raya cina ni balik kampung ke??? akuuuuuu.... mungkin balik kut.

21 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hahahaha...ummi pun nangis sama ke heheheh...

saya kalau budak2 ni tak dengar cakap pun boleh nangis..pstuh baru diorg sibuk tanya nape nangis..

diorg tak suke tengok saya nangis tp takkan tiap kali nak nangis kalau diorg buat nakal huhuhuhu...

CuTeMiUt78 said...

alahai ammmar.. kemain lagi ya siap berposing lagi..heh..heh..heh.. anak akak semua boys ya.. wah.. hero2 la.. ada kembar lagi.. baru tau..

DrSam said...

pengalaman banyak mengajar erti kesabaran. saya masa anak pertama pun sama. Abang yang sulong tu asyik kena marah dan pukul aja sebab dia nakal. tapi bila dah masuk yang ke-3 dan jadi cool pula.

budak-budak sekarang memang cepat betul belajar (pick up) tak macam kita dulu. faktor persekitaran, pemakanan, didikan dsb.

saya tak terbayang macamana penat menjaga anak kembar.

cikgu panji said...

wow...bergaya sungguh si kecik ni.

atie said...

nrina~rajin jugak pura2 menangis depan ammar....hem dia menangis juga hahaha

atie said...

Rina~yelah rina setakat ni semua hero hihihi...

atie said...

Drsam~rasanya sekarang ni dah slow down sikit ye dr...pengalaman adalah pengajaran yang paling berkesan...

atie said...

Cp~Hahaha! memang bergaya dan berusaha gigih ammar nih...

Asmida said...

Hahaha mari kita menangis beramai-ramai. Mesti anak-anak kita buat muka bengang je, kan? apsal lak mummy nangis nih? kompius kompius.

my qaseh said...

Hehe..sabor je kn ngn gelagat ank2 nie..Salam perkenalan yea dr mama n Qaseh..

De' Sal said...

Biasalah tu... k Tie bebudak kecik memang camtu,saborlah dalam menghadapi kerenah anak2.jumpa di kampung ya.....

atie said...

As~ekeke...cubalah as, baru tahu camana la agaknya reaksi anak2 kan...

~~ciklinn~~ said...

hahhahaah budak2 kan kak tie... sabor jelrah byk2.... benda yg dia nak kalu tak dapat mesti angiss.. huhuhuh tu yg mmg kadg2 kita pun ikut nangis kan....

selamat bercoti kak... berapa lama coti...

~~ciklinn~~ said...

wahh comellkak rumah yg berwajah baru ni.... linn suka bangetttt

atie said...

Qaseh~memang kena sabar kan...salam perkenalan juga buat mama qaseh

atie said...

Sal~A ah...sabar jelah....kita jumpa kat kg nanti yer

atie said...

linn~selamat bercuti linn,jom kita beraya sesama nak????cuti sampai hari selasa jeeee..

linn dah sihat ke....

mama mya said...

ammar semakin pandai.. x pe ummi dia dah x garang kekeke.. boley wat lagi hahaha..

re = selamat bercuti kak tie..

atie said...

watie~hahahha...selamat bercuti dik...

cendawanintim said...

alahaiiiiii...budak2 sekang memang cerdik lah..

atie said...

Cm~tulah kan...memang cerdik dan kreatif